Master in Software Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Software engineering sub-specialisatie is één van de drie sub-specialisaties van de professionele graduate opleiding in de toegepaste computer engineering. Door zijn verplichte vakken, de opleiding bestrijkt het gebied van e-business en biedt verwerven van basiscompetenties op academisch niveau, terwijl door middel van keuzevakken van de sub-specialisatie, studenten zijn in staat om zich te specialiseren op het gebied van software engineering door het verkrijgen van meer kennis over de volgende gebieden: internet programmering, ontwikkeling van applicaties voor mobiele apparaten, geavanceerde programmeertechnieken, data warehouses en business intelligence.

Vanuit het perspectief van studenten, wordt de opleiding bestaat uit 18 cursussen, waarvan 8 verplichte en 10 keuzevakken, die grotendeels worden bepaald door de keuze voor een bepaalde sub-specialisatie. Keuzevakken in verband met deze sub-specialisatie behoren tot twee groepen met een cursus van de eerste groep wordt onderwezen in elk van de eerste drie semesters, terwijl de twee cursussen van de tweede groep worden gegeven in de eerste twee semesters en drie gangen in het derde semester . Keuzevakken worden bepaald door de specifieke sub-specialisatie en studenten worden meestal aangeboden om de nodige kennis en vaardigheden voor specialisatie te verwerven in een bepaald smal gebied door middel van groepen van drie logisch vervolg cursussen (van het eerste tot het derde semester).

Studenten zich inschrijven in het volgende jaar van de studie in de zomer semester, en inschrijving in de winter semester van hetzelfde jaar wordt automatisch uitgevoerd. De verplichtingen van de studenten voor elke bepaalde cursus worden bepaald door de docent die verantwoordelijk is voor de cursus en voor aanvang van de klassen binnen de digitale student service systeem.

DUUR van de opleiding

De duur van de opleiding is 2 jaar of 4 semesters. Elk jaar van de studie (twee semesters) wordt gewaardeerd met 60 ECTS. Tijdens de finale vierde semester, studenten voor te bereiden hun afstudeerscriptie. De duur van de klassen is 15 weken per semester. De lessen worden gepland en aangepast aan de behoeften van de studenten, in het bijzonder van de studenten die werken en studeren.

Het totale aantal studiepunten die nodig zijn om de opleiding te voltooien en het verkrijgen van een diploma is 120 studiepunten, die met een minimum van 180 studiepunten overgedragen van de undergraduate-niveau of een minimum totaal van 300 studiepunten moet worden toegevoegd. Beroepspraktijk, die kan worden gebruikt als basis voor de ontwikkeling van de afstudeerscriptie, kan in samenwerking met gerenommeerde werkgevers in de Republiek Kroatië of in de EU door middel van financiering uit het Erasmus-programma worden voltooid.

PROFESSIONAL TITLE VERWORVEN

Professionele opleiding wordt afgerond door het passeren van alle examens en het verwerven van een minimum van 120 studiepunten waaronder de voorbereiding van de afstudeerscriptie, of een totaal van 300 studiepunten waaronder de undergraduate niveau van studies.

Door het invullen van hun studie, studenten verwerven van de beroepstitel van Professional Master of Computer Engineering in overeenstemming met artikel 74 van de wet inzake wetenschappelijke activiteit en Hoger Onderwijs, (Staatsblad, No. 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 46/07 i 45/09) en de Wet op de Academische en professionele titels en de academische graad (Staatsblad, No. 107/07 in werking getreden op 27 oktober 2007).

De titel kan worden ingekort tot struč.spec.ing.comp.

CURSUSSEN

 • Geavanceerde Application Development Op basis van sjablonen
 • Advanced Information Systems Interoperabiliteit
 • Geavanceerde Programmering Paradigma
 • Business Intelligence - Concurrerende Analyse
 • Business Process Modeling
 • Conflicthantering en onderhandelingen
 • Data Warehouse en Business Intelligence
 • Het ontwerp van de gebruikersinterface en de ontwikkeling van geavanceerde gebruiker applicaties voor mobiele apparaten
 • Design, Financiën en Beheer van ontwikkelingsprojecten
 • Het ontdekken van Kennis van databases
 • E-business
 • Ondernemingsschap
 • De toekomst van IT Infrastructure Development
 • Graduate Thesis
 • Information Services Management
 • Beheer van gegevens op mobiele apparaten en beveiliging van mobiele applicaties
 • Beheer van Innovatie
 • Het beheer van kwaliteit in IT-projecten
 • Mobiele apparaten Games Development
 • Sales Communicatie
 • Sociologie van de informatiemaatschappij

Banen waarvoor STUDENTEN zijn gekwalificeerd

De lijst van de banen waarvoor studenten worden gekwalificeerd wordt bepaald door de analyse van de behoeften van de werkgevers voor bepaalde posities waarvoor wordt geadverteerd op dit gebied. Daarbij is het vooral rekening met welke posities werkgevers zoeken op een bepaald niveau van het onderwijs genomen. Bovendien, omdat de opleiding is opgebouwd door middel van een relatief groot aantal keuzevakken die gerelateerd zijn aan een bepaalde sub-specialisatie, specifieke kennis en bepaalde banen zullen beschikbaar zijn in overeenstemming met de keuzevakken studenten hebben gevolgd en geslaagd zijn.

A) Posities

Posities waarvoor studenten die de specialist professionele graduate opleiding in de toegepaste computer engineering gekwalificeerd zijn afgerond kan worden onderverdeeld in een aantal algemene groepen te wijten aan het feit dat de opleiding en de keuzevakken studenten in staat stellen om zich te specialiseren in bepaalde gebieden. Groepen en posities om de software subspecialisatie relevant zijn:

software engineers

 1. Programmeur, software engineer
 2. Programmeur, specialist voor de ontwikkeling van Internet-toepassingen (.NET programmeur)
 3. Programmeur, specialist voor de ontwikkeling van Internet-toepassingen (Java-programmeur)
 4. Programmeur, specialist voor de ontwikkeling van applicaties voor mobiele platformen
 5. Programmeur, specialist voor de ontwikkeling van computerspellen
 6. Programmeur, specialist voor de ontwikkeling en implementatie van bedrijfsinformatiesystemen
 7. Ontwerper voor zakelijke informatie-systemen
 8. Database ontwerper
 9. Programmeur, specialist voor de ontwikkeling van 3D-toepassingen

Andere IT-deskundigen

 1. Manager van IT-projecten
 2. De ingenieur van IT voor de implementatie van e-business-systemen
 3. IT ingenieur, specialist in business-oplossingen verkopen
 4. De ingenieur van IT voor de uitvoering van zakelijke besluitvorming systemen

Alle afgestudeerden van de studie zal een goede basis op het gebied van e-business en business IT-systemen evenals extra kennis in overeenstemming met de cursussen die ze bezocht en voorbij te verwerven.

B) Jobs voor software subspecialisatie

 • planning en ontwikkeling van complexe computer web applicaties met behulp van object-georiënteerde technologie
 • planning en ontwikkeling van applicaties voor mobiele platformen en de ontwikkeling van gedistribueerde applicaties,
 • ontwerp, de ontwikkeling en programmering van de computer databases,
 • het beheer van de informatie-systeem en planning van zijn ontwikkeling,
 • planning, ontwikkeling en implementatie van IT-systemen ter ondersteuning van e-business,
 • planning en uitvoering van maatregelen voor de bescherming en beveiliging van zakelijke applicaties en e-business applicaties,
 • projectmanagement of deelname aan applicatie-ontwikkeling van projecten met een grondige kennis van de methodologie,
 • voorbereiding van de volledige documentatie voor IT-projecten,
 • begrip van markttransacties, management en business organisatie op het niveau van de afdeling of een klein bedrijf,
 • planning en ontwikkeling van zakelijke informatie systemen en bedrijfsprocessen besluitvorming systemen met het begrijpen van de functionele eisen,
 • planning en ontwikkeling van computerspellen,
 • planning en ontwikkeling van 3 D toepassingen,
 • planning en ontwikkeling van oplossingen op basis van service-oriented architecturen,
 • kennis van de ergonomie van software-oplossingen en de ontwikkeling van de gebruiker aangepaste applicaties.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Based on the trends recognized in employment of IT qualified professionals through the analysis of employers’ needs and based on analyzed characteristics of the labor market in Croatia, the project of ... Lees meer

Based on the trends recognized in employment of IT qualified professionals through the analysis of employers’ needs and based on analyzed characteristics of the labor market in Croatia, the project of establishing Algebra University College was launched in 2006. The goal of the founders was to create a top quality professional higher education institution that was, along with its program, staff and teaching material, ready to meet the demands of employers and the labor market. Lees Minder