Master in ruimtevaart

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

"NASA heeft een lange en productieve relatie met Rice University gehad die begon bij de oprichting van Johnson Space Center. Deze samenwerking blijft vandaag. Als onderdeel van de algemene missie van NASA, zijn wij toegewijd aan onderwijs op alle niveaus, met speciale nadruk op opleidingsprogramma's die aan onze behoeften van de werknemers voldoen. Rice heeft historisch onze voortreffelijke wetenschappers en ingenieurs opgeleid. De professionele master's degree in Space Studies past bij onze behoeften aan werknemers, omdat het opleiding biedt op het gebied van technische vakken, van wetenschap tot praktijk engineering en management. Deze typen programma's kunnen onze arbeidskrachten verbeteren als we doorgaan in de 21e eeuwse transformatie van de menselijke ruimtevaart. We kijken ernaar uit om onze sterke relatie met Rice en uw programma voort te zetten. "

- Craig Stencil, adjunct-directeur van Space Life Sciences, NASA, Johnson Space Center

De Space Studies-track is gericht op het helpen van individuen om hun kennis van ruimtevaarttechniek, wetenschap, programmabeheer en beleid te vergroten. Het programma omvat geavanceerde technieken, biologische en fysische wetenschappen en introduceert studenten aan economie, overheidsbeleid en managementdisciplines, die invloed hebben op ruimtelijke commercialisering en nationaal beleid. Dit programma richt zich op opleidingen van wetenschappers en ingenieurs die geïnteresseerd zijn in het beheer van programma's, waardoor ze de instrumenten bieden om de complexe uitdagingen die inherent zijn aan het Amerikaanse ruimtevaartbeleid, menselijke en robotische ruimteverkenning, en de rol van wetenschap in ruimteverkenning en technologische ontwikkeling in te spelen.

Naast wetenschaps- en ingenieurscursussen nemen de studenten een zonnestelseloverzichtscursus, een ruimtestudieseminarie door deskundigen van de industrie en cohortcursussen met studenten die betrokken zijn bij de andere nummers die in deze brochure worden vermeld. Deze cursussen omvatten een Science Policy and Ethics cursus, een management cursus en een corporate seminar. Deze cursussen zijn ontworpen om studenten te voorzien van de vaardigheden die nodig zijn om geavanceerde wetenschappelijke concepten in een bedrijfs- of regeringsinstelling te verbinden. Studenten worden opgeleid in de wetenschappelijke benadering van problemen, terwijl ze tegelijkertijd opgeleid worden in vitale bedrijfsconcepten, beleids- en ethiekproblemen, mondeling en schriftelijk communiceren en hun opleiding afronden met geavanceerde praktijkopleiding op het gebied van hun interesse. Deze unieke combinatie van een interdisciplinair curriculum en hands-on ervaring stelt studenten in staat om naadloos te verhuizen naar de wetenschappelijke / technische medewerkers.

Het Rice Space Institute, Geleid door Dr. David Alexander, biedt een unieke samenwerkingsomgeving waarin de educatieve, onderzoeks- en technologische uitdagingen van de menselijke en robotachtige verkenning van de ruimte worden gehaald.

Rice University heeft een trots en onderscheidend erfgoed van samenwerking met NASA en het nationaal ruimtelijk programma, dat onlangs 50 jaar wetenschappelijk en technisch partnerschap met het Space Space Center van Johnson heeft gevierd. Als we aan de eerste stappen van de komende 50 jaar beginnen, werkt het Rice Space Institute om onze banden te versterken met JSC en de ruimere Houston ruimtegemeenschap, om dieper samenwerkingsverbanden binnen deze gemeenschap te bevorderen en multidisciplinair onderzoek te vergemakkelijken om de meest dringende Wetenschappelijke en technologische problemen die de ruimtevaart verkenen.

Ruimteverkenning heeft de samenleving en de cultuur over de hele wereld op vele verschillende en fantasierijke manieren beïnvloed, veranderd hoe we de wereld zien, hoe we er mee omgaan en hoe we onze plaats erin voorstellen. Onderzoek in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen komt steeds vaker voor deze impact en verken de culturele context waarin het voorkomt. Het Rice Space Institute beoogt deze discussies te bevorderen en de disciplines te overbruggen als we de maatschappelijke en culturele impact van ruimteverkenning willen begrijpen.

Onderwijs vormt de hoeksteen van onze activiteiten als we streven naar de volgende generatie wetenschappers, ingenieurs en geleerden. Onderwijs op alle niveaus is een cruciaal onderdeel van de missie van het Rice Space Institute en ons doel is om onze inspanningen uit te breiden op het niveau van de bacheloropleiding en het afgestudeerde niveau, terwijl we onze participatie in Rice's brede reeks uitreikingsprogramma's en gemeenschapsbetrokkenheid versterken.

StockSnap_MHYMD23JF3

Cursussen

Dit programma geeft studenten een diepgaande achtergrond in wetenschap en techniek, aangevuld met cursussen in economie, beleid en management om hun begrip te bevorderen van hoe elk van deze gebieden bijdraagt ​​tot het ontwerp en de organisatie van ruimte- en gerelateerde technologie- en engineeringprojecten. Hun cursussen zullen hen onderzoeks- en studievaardigheden bieden om hen in staat te stellen strategieën te ontwikkelen voor het beheer van complexe engineeringprojecten en om de verbindingen tussen programmatische / wetenschappelijke doelstellingen en hun implementatie te begrijpen.

NOTITIE:

Rice University en NASA Johnson Space Center (JSC) hebben strategische partnerschappen op veel gebieden van wederzijds belang. Senior leidinggevende van Rice en NASA JSC's Mission Operations Directorate hebben een speciale curriculumversterkende educatieve ervaring van NASA-wetenschappers en ingenieurs ontwikkeld.

Aanbevolen Achtergrond

Aanvragers voor de professionele meester in ruimtelijke studies moeten hebben:

 • BA of BS diploma in een verwante wetenschap of techniek die cursuswerk omvat in algemene fysica, chemie, calculus, lineaire algebra en differentiaalvergelijkingen
 • Scores van de Algemene Graduate Record Examination (GRE)
 • Sterke kwantitatieve vaardigheden
 • Statistieken, inleidende economie en computervaardigheden hebben de voorkeur

Dit programma vereist 39 credituren voor voltooiing:

Vijf Cohort Cursussen / Vereisten (9 uur)

NSCI 511 Wetenschapsbeleid en ethiek (S)
NSCI 610 Management voor wetenschappen en techniek (F, S)
NSCI 501 Master Seminarie (F, S)
NSCI 502 Ruimte Studies Seminarie (F of S)
NSCI 512 Stage Projectrapport / Presentatie

Vijf wetenschapsopleidingen: (15 uur)

ASTR 570 Zonnestelsel Fysica (F)
STAT 615 Inleiding tot regressie en statistische computer (F)
MECH 572 Aerospace Systems Engineering (S)

Met twee cursussen uit de onderstaande lijst:

ASTR 554 Astrofysica van de Zon (S)
BIOC 415 Experimentele Fysiologie (S)
BIOC 540 Metabolische Engineering (F)
ESCI 540 Fysica en Chemie voor de Atmosfeer (F)
ESCI 660 Geologische en Geofysische Fluid Dynamics (S)

Twee statistieken / berekeningscursussen (6 credituren): De analytische competentie eis biedt carriereverhogende, verhandelbare vaardigheden in financiën, economie en berekeningen. Studenten kunnen cursussen als volgt kiezen:

Kies twee vakken uit:

CAAM 453 Advanced Numerical Analysis

CEVE 528 Engineering Economics MECH 554 Computational Fluid Mechanics

PHYS 416 Computational Physics
STAT 502 Neurale Machine Leren STAT 310 Waarschijnlijkheid en Statistiek
STAT 541 multivariate analyse
STAT 605 Statistische Computing en Grafiek
STAT 640 Data Mining en Statistical Learning
ESCI 650 Remote Sensing (niet elk jaar aangeboden)

Opmerking: Afhankelijk van de achtergrond kunnen andere vakken worden gekozen met toestemming van de adviseur.

3 keuzevakken op basis van de interesse van de student: (9 uur) Deze cursus keuzevakken weerspiegelen individuele academische interesses en carriere doelen.

Focus: Engineering

CEVE 504 Atmosferische bijzondere kwestie

CEVE 505 Eng. Projectontwikkeling & Management
CEVE 511 Atmosferische Processen
CEVE 576 Structurele Dynamica en Controle COMP / ELEC / MECH498 Inleiding tot Robotics
MECH 572 Aero Space Systems Engineering MECH 591 Gasdynamiek (S)
MECH 592 Ruimtevaartmilieu (F)
MECH 599 Human Factors in Space (S)
MECH 599 / Sect 2 Spacecraft Navigation (S)
MECH 599 / Sect 3 Ontwerp voor ruimtevaartomgevingen
MECH 691 Hypersonische aërodynamica (F)
MECH 454 Computational Fluid Mechanics

Focus: Wetenschappen (Astro Science / Earth Science / Life Sciences)

ASTR 542 Nebulaire Astrofysica
ASTR 554 Astrofysica van de Zon
ASTR 555 Protostars en Planeten
ASTR 565 Compact Objecten
BIOC 524 Microbiologie en Biotechnologie
BIOC 540 Metabolische Engineering
BIOC 544 Ontwikkelingsbiologie
BIOC 545 Geavanceerde Moleculaire Biologie en Genetica
BIOC 570-berekening met biologische gegevens
BIOC 580 Protein Engineering
ESCI 667 Geomechanica
ESCI 672 Numerieke Methoden Earth Systems
ESCI 540 Earth's Atmosphere
ESCI 581 Onderwerpen in Planetary Dynamics ... en anderen

OPMERKING: FOKUSGEBIEDEN IN AARDWETENSCHAP, FYSIEK EN LEVENWETENSCHAPPEN kunnen worden gekozen - afhankelijk van de achtergrond van de student. Studenten zullen overleggen met de academische adviseur over de juiste selectie van hun keuzevakken. 30 credituren moeten in het 500-niveau en hoger zijn.

Focus: Management

MGMT 734 Technology Entrepreneurship
MGMT 629 Business Plan Development
MGMT 601 Financiële Verklaring Analyse
MGMT 618 complexen van mensen en organisaties
MGMT 658 Toegepast Risicobeheer
MGMT 619 Corporate Governance ... en anderen

OPMERKING: Deze vermelding weerspiegelt geen jaarlijks alle opleidingen. Let ook op, niet alle cursussen worden elk jaar aangeboden. Studenten worden verzocht om hun academische adviseurs te raadplegen alvorens ze in te schrijven.

Een 3 - 6 maanden stage: Praktische ervaring wordt aangeboden via een 3 tot 6 maanden werkonderdompeling. De stage wordt onder leiding van een gastvrouw, overheidsinstantie of non-profit organisatie. Een samenvatting van het stageproject is zowel mondeling als schriftelijk nodig als onderdeel van het Seminarie van de professionele master.

De Algemene Aankondigingen (GA) is het officiële Rice curriculum. In het geval dat er een discrepantie bestaat tussen de GA en andere websites of publicaties, zal de GA als de gezaghebbende bron voorrang hebben.

Toepassingen

Carrièremogelijkheden voor afgestudeerden:

Bij het ontwikkelen van dit nieuwe programma-spoor werden de overheids- en ruimtegebonden agentschappen en bedrijven betrokken bij NASA en ruimtelijke wetenschappen gecontacteerd om feedback te krijgen over het belang van de industrie in een programma zoals het nieuwe ruimtespoor.

De ruimtesporen richten zich op:

 • Werknemers in de luchtvaartindustrie, zoals NASA, en aanverwante organisaties die hun kennis en vaardigheidsbasis willen verbreden.
 • Werknemers in de ruimte-gerelateerde industrie, overheidsinstanties en eventueel buitenlandse markten die hun loopbaanbevordering binnen hun industrieën zoeken,
 • Wetenschappelijke studenten die geïnteresseerd zijn in het werken in aanverwante posities in de ruimtevaart, non-profit-ruimtelijke organisaties, overheidsorganisaties en academische instellingen.

Ruimtestudenten afgestudeerden kunnen beroepen op een verscheidenheid van verschillende gebieden in ruimtegerelateerde beroepen volgen, bijvoorbeeld als ruimteteknici, payloadspecialisten, enz., Of vinden posities in de commerciële ruimtesector, nationale laboratoria, wetenschappelijke / onderzoeksorganisaties, advocatenkantoren, Medische centra, onderwijs, militaire en public relations.

Bedrijven die posities hebben aangeboden aan afgestudeerden van vergelijkbare programma's zijn:

 • Southwest Research Institute;
 • NASA JSC;
 • Ad Astra Rocket;
 • NASA / Space Life Sciences,
 • Lockheed Martin Space Systems;
 • Lunar en Planetary Institute;
 • Wyle Houston;
 • Boeing; en anderen

PSM Board of Affiliates voor Space Studies track:

Eugena Bopp - Wyle Corp, Geïntegreerde Wetenschap en Techniek
Jim Burch - Ruimtelijke Wetenschappen en Technologie Div. Southwest Research Inst.
Mark Craig - SAIC, met pensioen
Franklin Chang Diaz - Ad Astra Rocket
Helen Lane - NASA, JSC Space and Life Sciences
Laurence Price - Lockheed Martin
Steve Deiker - Cairo Aerospace
Kamlesh Lulla - NASA, College Collaoration and Partnership Office
Steve Mackwell - Directeur, Lunar en Planetary Institute
Stewart O'Dell - Halliburton
John Scott - NASA, JSC Energy Conversion Branch
Darcie Durham - Boeing
Joy Kelly - Jacobs Engineering

Toelating

Toelating tot afstudeerstudie in Space Studies is toegankelijk voor gekwalificeerde studenten die een bacheloropleiding hebben in een verwante wetenschaps- of ingenieursopleiding die cursuswerk in algemene fysica, chemie, calculus, lineaire algebra en differentiaalvergelijkingen omvat. Goede scores van de Algemene Graduate Record Examination (GRE), goede kritische denken en communicatie vaardigheden en sterke kwantitatieve vaardigheden. Statistieken, inleidende economie en computer vaardigheden verkiezen. Departement faculteit evalueert de voorgaande academische gegevens en referenties van elke aanvrager individueel en maakt toelatingsbeslissingen.

Verzend alsjeblieft de volgende items:

 • Voltooide applicatie (online aanmelden)
 • Drie persoonlijke brieven van aanbeveling - adviseurs kunnen nu hun brieven online indienen
 • Algemene GRE scores (gebruik de code 6609 voor Rice; maak je geen zorgen over een afdelingscode)
 • Officiële transcripties van alle universiteiten
 • TOEFL scores (indien nodig)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Today, the Wiess School is still pioneering educational frontiers by incorporating research into more classes and undergraduate students into research laboratories. In the majority of Rice labs today, ... Lees meer

Today, the Wiess School is still pioneering educational frontiers by incorporating research into more classes and undergraduate students into research laboratories. In the majority of Rice labs today, undergraduates can be found working side by side with faculty, graduate students and postdoctoral researchers to advance the boundaries of human understanding in astronomy, biochemistry, cell biology, chemistry, earth science, ecology, evolutionary biology, mathematics and physics. Lees Minder
Houston , Houston + 1 Meer Minder