Master in nucleaire en deeltjesfysica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Masteropleiding in de kern- en deeltjesfysica, Master of Science (2 jaar)

AANBRENGEN VAN

De aanvraagperiode begint op 15 november 2017 en de uiterste datum voor aanvragen is 10 januari 2018.

Lees meer over dit programma op de website van de universiteit.

leerdoelen

Het doel van de masteropleiding is om u te voorzien van geavanceerde academische opleiding op het gebied van nucleaire en deeltjesfysica. Afhankelijk van uw belangen en vaardigheden kunt u ervoor kiezen om de masterstudies van uw master te voltooien met verschillende profielen, gespecialiseerd in experimentele of theoretische kernfysica of in experimentele of theoretische deeltjesfysica. De masterstudies geven u een holistisch beeld van de kern- en deeltjesfysica om kritisch, onafhankelijk en creatief te identificeren, formuleren en omgaan met complexe problemen, wat resulteert in een mogelijkheid om bij te dragen aan onderzoeks- en ontwikkelingswerk. Dergelijke training en vaardigheden zijn geschikt voor een breed scala aan professionele carrières, waaronder die van een academische onderzoeker.

Studie-inhoud

In de masteropleiding kan u zich specialiseren in

  • experimentele of theoretische kernfysica of
  • experimentele of theoretische deeltjesfysica.

De masteropleidingen bevatten 120 studiepunten. Het curriculum stelt u in staat uw graad af te stemmen op uw eigen belangen en vaardigheden door een grote verscheidenheid aan facultatieve cursussen aan te bieden. Op het gebied van de kernfysica zijn dit opleidingen op het gebied van nucleaire fysica, cyclotronfysica, acceleratorfysica en technieken. Of u kunt zich specialiseren in technieken voor kern- en accelerator gebaseerde fysica experimenten, nucleaire astrofysica of nucleaire splijting en toepassingen ervan. Aan de andere kant, als u meer geïnteresseerd bent in deeltjesfysica, kunt u cursussen zoals deeltjes astrofysica, kosmologie, kwantumveldtherapie en toepassingen of ultrarelativistische zware ionenfysica selecteren.

Verplichte studies omvatten onderzoekstraining, seminarie en master thesis. Voor het afronden van uw master's thesis, zal u een onderzoeksproject uitvoeren in een van de onderzoeksgroepen van de deeltjes- en kernfysica en de nodige wetenschappelijke vaardigheden leren bij het plannen, uitvoeren en rapporteren van een onderzoeksproject. Tijdens het proefwerk krijgt u de mogelijkheid om bij te dragen aan onderzoeks- en ontwikkelingswerk. Het doel is dat u ook leert om de bevindingen van uw werk te presenteren en te bespreken en kennis en argumenten te hebben om deze bevindingen in geschreven en gesproken Engels te bespreken. Afhankelijk van het onderwerp kan het proefschrift theoretisch of experimenteel georiënteerd zijn.

58796_JYU_NuclearAndParticlePhysics.JPG

Carrièremogelijkheden

Er is een bestaande en voortdurende behoefte aan deskundigen in de kern- en deeltjesfysica, niet alleen in fundamenteel onderzoek maar ook in de industrie. De geboorte van nieuwe onderzoeksvoorzieningen en experimenten vereist niet alleen experimentele, maar ook theoretische expertise op deze gebieden. De spin-offs en toepassingen die voortvloeien uit fundamenteel onderzoek naar kern- en deeltjesfysica zijn bijvoorbeeld het gebruik van radioisotopen in medicijnen en medische beeldvorming, prospectie (olie, enz.), Explosieve detectie (neutronactivering) en het wereldwijde web.

Opleiding in een onderzoeksinfrastructuur van internationaal belang brengt daarmee een groot aantal andere vaardigheden op, waardoor afgestudeerden concurrerend kunnen zijn in het werkleven buiten onderzoek en academie. Master's Degree levert de mogelijkheid tot nagraadse studie in de kernfysica en deeltjesfysica.

Het Departement Natuurkunde

Het Departement Fysica verricht onderzoek en biedt op hoog niveau internationaal onderwijs op kern- en accelerator gebaseerde fysica, materiaalkunde en hoog energie fysica. Het Accelerator Laboratorium is een van de weinige werkelijke internationale infrastructuren in Finland. Groot aantal en verschillende nationaliteiten werken en studeert aan de afdeling.

Veel van het onderzoek in de kern- en deeltjesfysica die relevant is voor het programma dat door de afdeling fysica wordt aangeboden, wordt uitgevoerd onder het HIP-programma voor kernenergie en het theorieprogramma. Het versnellingslaboratorium werkt samen met diverse onderzoeksgroepen aan als met de Europese ruimtevaart, nationale papier- en houtindustrieën, medische industrie en vele anderen. Partikelfysica onderzoek omvat actieve samenwerking met de wereldleider laboratoria zoals Brookhaven National Laboratory (PHENIX-experiment) en CERN (ALICE en LAGUNA experimenten).

Onderzoeksfocus

De nadruk ligt vooral op de studies van nieuwe fenomenen in kernen in de uitersten van het bestaan. Toepassingen en instrumenten worden in huis ontwikkeld voor gebruik in zowel onderzoek als industrie.

De deeltjesfysicaactiviteiten van het Departement Natuurkunde bestaan ​​uit zowel theoretisch als experimenteel onderzoek. De belangrijkste theoretische gebieden van de studie zijn natuurkunde buiten het standaardmodel, kosmologie, neutrinofysica en de fysica van ultra-relativistische zware ionbotsingen. Experimenteel onderzoek wordt uitgevoerd in Astroparticle en Cosmic Ray Physics, Neutrino Physics en Ultra-Relativistic Heavy Ion Physics.

Collegegeld

In de Finse universiteiten zijn er geen collegegeld voor EU / EER-burgers. Onderwijskosten hebben alleen betrekking op studenten die niet in de EU en de EER zijn gestudeerd, die in augustus 2017 hun studie in Engels-gedoceerd masteropleiding hebben gevolgd of daarna.

De collegegeld bedraagt ​​12 000 euro per academiejaar.

De honoraria zullen niet betrekking hebben op de niet-EU / EER-studenten die

  • zijn EU / EER-burgers of hun familieleden (partner / kind)
  • zijn al die woonachtig zijn in Finland of een ander EU-land, op permanente basis (dwz gelijkwaardig zijn aan de EU-burgers *)

*) Continu (A) of permanente (P / P-EU) verblijfsvergunning type

Universiteit van Jyväskylä heeft beurzen beschikbaar voor studenten die collegegeld moeten betalen. Beurzen worden aangevraagd bij het aanvragen van de toelating tot het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The faculty was founded in 1965. It has four departments located in the Mattilanniemi and Ylistönrinne campuses. Roughly 2300 students are enrolled in the faculty. The number of staff is about 560.

The faculty was founded in 1965. It has four departments located in the Mattilanniemi and Ylistönrinne campuses. Roughly 2300 students are enrolled in the faculty. The number of staff is about 560. Lees Minder