Master in mediastudies (ma)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master of Arts in de media studies

De Master of Arts in Media Studies is een innovatief programma aangeboden door Mary Immaculate College, Limerick en de Universiteit van Limerick. Het programma vindt plaats op beide campussen, vooral 's avonds om mensen die in de media of elders werken, te vergemakkelijken. Klassen worden op beide campussen gegeven en studenten kunnen gebruik maken van de fijne studie- en recreatieve voorzieningen op de South Circular Road en in Passey.

Het programma voldoet aan de vraag naar postdoctorale vakken in het gespecialiseerde vakgebied Mediastudie buiten het grotere Dublin-gebied en breidt de media- en communicatiestudie van Mary Immaculate College uit op het buitenland. Leden van de afdeling houden ook toezicht op een groot aantal onderzoeksmasters en promovendi. We hebben een uitgebreid assistent- en scholarschema en we zijn meer dan blij om opties met potentiële studenten uit een verscheidenheid van achtergronden te verkennen.

Programma-doelstellingen en doelstellingen

Het programma stelt de leerlingen bekend van huidige problemen en ontwikkelingen in Ierse en internationale massamedia en massamedia theorie, waarin de analyse van Ierse media in de context van de na-onafhankelijkheid van de Ierse samenleving, cultuur en identiteit wordt geplaatst.

Studenten ontwikkelen de abiliteit om structuren, trends en ontwikkelingen in Ierse massamedia te analyseren en onderzoeken met behulp van een verscheidenheid aan methoden belangrijke aspecten van media productie, teksten en consumptie.

Het programma streeft er ook om studenten te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om te promoveren naar doctorale studie en om carrièremogelijkheden in media en andere vakgebieden te verbeteren.

Studieprogramma


Het MA-programma is interdisciplinair, waarbij de theorieën en toepassingen uit een aantal academische domeinen worden onderzocht, waaronder sociologie, geschiedenis, culturele studies, literaire theorie en taalkunde. Het streeft naar de historische, sociale en culturele contexten waarin de Ierse media zijn geproduceerd; hoe de betekenis wordt gegenereerd door het interactie van beeld, woord en geluid in mediateksten; en hoe de media beide van invloed zijn op en met belangen geïnvesteerd worden door hun publiek.

Het programma biedt drie verplichte 'core' modules in Semester One. Deze bieden de theoretische, analytische en praktische hulpmiddelen waarmee meer vakkundig werk in het tweede semester kan worden betrokken. Hier kiezen studenten drie uit zes optionele modules, waardoor een aantrekkelijk en vruchtbaar assortiment combinaties mogelijk is. Elke module duurt 12 weken en houdt in 3 contacturen per week. Er worden 3 studiepunten toegekend per module, waarbij in totaal 18 worden uitgereikt bij afronding van 6 modules.

Studenten voltooien ook een proefschrift van 15.000-20.000 woorden over een goedgekeurd onderwerp. Een verdere 18 studiepunten worden toegekend na afloop van het proefschrift, met in totaal 36 studiepunten voor het programma.

De onderwijs- en leermethoden van het programma omvatten lezingen, seminars, occasionele presentaties door gastdocenten, individueel overleg met relevante docenten, begeleide lezen en schriftelijke opdrachten.

Studenten dienen een reeks nagraadse onderzoeksmethodische seminars bij te wonen als onderdeel van de voorbereiding en presentatie van proefschriften en indienen van proefschriften binnen de gestelde termijnen.

Ingangskwalificaties

De minimale kwalificatie is normaal gesproken een tweede klasse honours diploma, tweede graad, op een verwante gebied, zoals een algemene arts diploma. Toepassingen kunnen echter ook worden overwogen bij personen met een erkende equivalente kwalificatie en / of relevante beroepservaring. Aanvragers kunnen worden verplicht om bij te wonen voor een gesprek.

Laatst bijgewerkt op sep 2017

Over de school

Founded in 1898, Mary Immaculate College (MIC) is a Catholic College of Education and the Liberal Arts. The College offers a wide range of programmes in Education.

Founded in 1898, Mary Immaculate College (MIC) is a Catholic College of Education and the Liberal Arts. The College offers a wide range of programmes in Education. Lees Minder