Master in media studies met een specialisatie in media en creatieve industrieën

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het Media & Creative Industries-programma behandelt actuele vraagstukken in organisatie, beleid, productie, management, marketing en distributie van mediabedrijven en creatieve industrieën, met inachtneming van de impact van digitalisering en digitale media en de rol van de publiek.

Terwijl het programma zich richt op de werking van de media en creatieve industrieën, is het ook gericht op de culturele betekenis van de media en creatieve industrieën voor de maatschappij.

Het programma voldoet aan de groeiende vraag naar academisch getrainde media- en creatieve industriexperts die effectief en inventief kunnen reageren op veranderende omstandigheden, complexe problemen en nieuwe mogelijkheden voor media en creatieve bedrijven.

Waarom kiezen voor Media & Creative Industries in Rotterdam
  • Met behulp van state-of-the-art theorie en methoden leert u belangrijke ontwikkelingen en uitdagingen in de media en creatieve industrieën te traceren, analyseren en oplossen.
  • U maakt deel uit van een internationaal, interactief en kleinschalig klaslokaal, waarmee u een uitgebreid internationaal perspectief op de media en creatieve industrie kunt ontwikkelen.
  • U krijgt instructies van een enthousiast team gespecialiseerde docenten die u actief ondersteunen en die intensieve en individuele coaching bieden.
  • U kunt zich aansluiten bij verschillende Honours Projects, terwijl u ook de kans heeft om uw studie uit te breiden door een uitwisseling te doen.
  • De praktijkgerichte aanpak van het programma en de onderscheidende focus op de arbeidsmarkt brengt u in contact met een verscheidenheid aan professionals in de media en creatieve industrie, waardoor de toegang tot hoogwaardige banen in de media en creatieve industrieën wordt vergemakkelijkt.
Overbruggen van de kennisgaping

Tijdens het premaster programma, zal je inschrijven voor geselecteerde cursussen op het voorgraadse niveau. U zult kennis maken met sleutelbegrippen en benaderingen in media- en communicatiestudies en de sociale wetenschappen. Na een succesvolle voltooiing van de premaster's heeft u alle kennis die u nodig heeft om aan de eisen van Media & Business, Media & Creative Industries of het Media, Culture & Society programma van onze MA in Media Studies te voldoen. Studenten die de premaster succesvol afronden, hebben rechtstreekse toegang tot het masterprogramma.

Ontwikkeling van analytische en onderzoeksvaardigheden

U wordt opgeleid als een academisch professional in het premaster programma. Je zal je academische vaardigheden trainen en leren hoe je een kritische analyse van huidige problemen en ontwikkeling op het gebied van media en communicatie maakt. Daarnaast zal u oefeningen schrijven en de fijne kunst leren om sociaal wetenschappelijk onderzoek uit te voeren.

Aan het einde van het eerste jaar kunt u uw nieuw opgedane onderzoeksvaardigheden en kennis goed gebruiken als u uw definitief schrijven, een bachelor scriptie.

De premaster Media Studies in Rotterdam

Het premasterprogramma voor de Master Media Studies in Rotterdam is een zeer intensieve eenjarige cursus die u voorbereidt op het masterprogramma Media & Bedrijf, Media & Creatieve Industrie of Media, Cultuur en Samenleving.

U leert over statistieken en het verwerven van academische vaardigheden, schrijf een groot aantal essays en, om het allemaal af te maken, uit te voeren onafhankelijk onderzoek. Het is duidelijk dat, verwachten we veel van jullie. Maar uw inspanningen zullen worden beloond wanneer u de masteropleiding kan beginnen in het volgende jaar.

Het masterprogramma kan voltijds voltooid worden. Wij bieden geen avondlessen aan, maar de cursusbelasting kan over twee jaar verspreid worden. Een persoonlijk studieprogramma wordt ontwikkeld in overleg met de studentadviseur.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty condu ... Lees meer

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty conducts research in the fields of history, arts and culture, and media and communication. Lees Minder