Master in Management van Forest Resources

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma beschrijving

Deze master programma is volledig in het Engels gedoceerd en de belangrijkste doel is om technologische opleidingen met een vrij sterke professionele aanpak bieden. Deze master programma verleent competenties in gespecialiseerde gebieden van de bosbouwsector: fokkerij, jacht, visserij, bosbouw, bos grazen, bosbescherming, bebossing in stedelijke gebieden, de certificering van bossen, biomassa en koolstofvastlegging, toerisme en recreatieve aard, regeneratie en cartografische modellering. Het is gericht op het beheer van ruimten met een bos roeping en het herstel van een duurzaam gebruik bosgrond. Deze studie cyclus lezingen in samenwerking met CIMO (The Mountain Research Centre, www.cimo.esa.ipb.pt), een Research & Development afdeling van de Portugese Science and Technology Foundation (FCT).

Profiel van de opleiding

Het profiel van het programma bestaat uit de ontwikkeling van de technisch-wetenschappelijke kennis en professionele gespecialiseerde vaardigheden in de studiegebieden van het beheer van het bosbestand: Bosbouw en Wildbeheer, Environmental Sciences. Bosbeheer: Bosbouw en Wildbeheer, Environmental Sciences.

Key leerresultaten

De mate van "Mestre" (master) in beheer van het bosbestand, wordt toegekend aan studenten die aantonen, op dit gebied, de mogelijkheid om:

  • ontwikkelen en verbeteren van de verkregen in de eerste cyclus kennis om deze kennis origineel situaties vaak in de context van het onderzoek ontwikkelen en toepassen;
  • hun kennis en inzicht en probleemoplossend vermogen om nieuwe en onbekende situaties in brede multidisciplinaire situaties van toepassing, maar in verband met hun oppervlakte van studies;
  • integreren van kennis, omgaan met complexe zaken, oplossingen te ontwikkelen of naar voren gebracht meningen over situaties van beperkte of onvolledige informatie, met inbegrip van na te denken over de implicaties en de ethische en maatschappelijke verantwoordelijkheden die voortvloeien uit zowel deze oplossingen en adviezen of zelfs die voorwaarde hen;
  • communiceren van hun conclusies en de kennis en redeneren dat ze, zowel ten grondslag liggen aan experts en niet-experts, duidelijk en ondubbelzinnig;
  • ontwikkelen competenties die hen in staat zal stellen te profiteren van zelf-georiënteerde of autonome levenslang leren.

Om de kwalificatie te voltooien, is de student nodig om alle verplichte opleidingsonderdelen van het studieplan passeren.

Beroepsprofielen van de afgestudeerden

De mate van "Mestre" (master) in beheer van het bosbestand behoort tot de opleiding en training gebied van Landbouw Wetenschappen en Natuurlijke Hulpbronnen. Afgestudeerden zijn gespecialiseerd om een ​​professionele activiteit binnen het profiel van het programma te ontwikkelen.

Toegang tot verdere studies

De mate van "Mestre" maakt het mogelijk om te gaan naar 3e cyclus studies (PhD), volgens de Portugese hoger onderwijs.

Examenreglement beoordeling en indeling

Onderzoek en beoordeling worden gereguleerd door de IPB regelgeving.

Diploma (in oorspronkelijke taal)

"Mestrado em Gestão dos Recursos Florestais". Titel van "Mestre".

Kwalificatieniveau

2e cyclus van de studies. EQF-niveau 7. ISCED niveau 5.

Erkenning van verworven competenties

Na de implementatie van het Bologna-proces en de daaruit voortvloeiende wetgeving inzake de mobiliteit van studenten tussen graden en instellingen voor hoger onderwijs, moeten verworven competenties worden erkend en gecrediteerd. Voorafgaande leerconcept bevat alle voorgaande leren / opleiding die in andere studie hoger onderwijs cycli in de nationale of internationale instellingen (creditering van gecertificeerde opleiding), evenals vorige professionele ervaring en elke post-secundair onderwijs training of opleiding. Als zodanig is het IPB bevordert de creditering van de student verworven competenties bij aankomst bij de instelling. Het streven naar een snelle en volledige integratie van de student in zijn / haar nieuwe opleiding moet de erkenningsprocedures worden ingediend bij de inschrijving op het IPB.

Kwalificatie-eisen en voorschriften

4 semesters (2 jaar). 20 weken van de studie, per semester, full-time (40 per jaar). 40 Totaal aantal uren per week. 810 Totaal aantal uren per semester (1620 per jaar). 120 ECTS (30 per semester); 1 krediet komt overeen met 27 uur. Het omvat een wetenschappelijke verhandeling, een project werken of een beroepsstage, die met een eindrapport met 42 studiepunten zal worden gesloten. De houders van deze kwalificatie kan gelden voor de Orde van ingenieurs. De beroepstitel van ingenieur wordt toegekend door deze instelling, volgens zijn interne regels.

Vereisten

De houders van een "Licenciado" graad of juridische equivalent, de houders van een buitenlands bachelor academische graad, en de houders van een relevante academische, wetenschappelijke of professionele curriculum vitae, van toepassing kunnen zijn op de 2e cyclus van studies, zoals vermeld in de beschrijving van de Portugese hoger onderwijs.

WERKERVARING

Geen werkervaring vereist.

Programmadirecteur

Maria Alice Silva Pinto (apinto@ipb.pt).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Polytechnic Institute of Bragança (IPB) is a Portuguese Higher Education Public Institution with 7000 undergraduate and master students, embracing a wide area of knowledge and technology.

The Polytechnic Institute of Bragança (IPB) is a Portuguese Higher Education Public Institution with 7000 undergraduate and master students, embracing a wide area of knowledge and technology. Lees Minder