Master in informatiesystemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding bestaat uit:

Voor studenten met een 4-jaar Bachelor's Degree minimum en met een specialisatie in Information Technology / Computer Science / Information Science / Communicatie Techniek en te zijn rechtstreekse toelating tot het tweede semester verleend door ESIGELEC:

 • Semester 2 - Academisch (op de campus)
 • Semester 3 - Academisch (op de campus)
 • Semester 4 - Stage (bedrijf / laboratorium)

Voor studenten met een 3-jaar Bachelor-diploma of met een 4-jaar Bachelor's Degree in een andere techniek stream:

 • Semester 1 - Academisch (op de campus)
 • Semester 2 - Academisch (op de campus)
 • Semester 3 - Academisch (op de campus)
 • Semester 4 - Stage (bedrijf / laboratorium)

De eerste drie academische semesters * worden aangeboden tussen februari 2016 en juli 2017. Hoorcolleges, werkcolleges, practica, praktisch werk, projecten, conferenties en / of seminars uitmaken van de academische semesters. Evaluatie, in de vorm van tests, quizzen, examens, etc. wordt uitgevoerd op een regelmatige basis. Faculteit leden zijn afkomstig uit ESIGELEC en / of INSA Rouen, van partnerbedrijven en van partner universiteiten in Frankrijk of in het buitenland.

  • te vinden en te voltooien de stage
  • een professionele scriptie en maak een mondelinge presentatie voor een jury bijeen

Het niet voldoen aan deze eisen kan tot de mate niet wordt gegund.

De status van student

Registreerde Student-status & Ingeschreven Student-status De laatste semester bestaat uit drie fasen, namelijk de voltooiing van de stage, het indienen van de professionele scriptie en de mondelinge presentatie voor een jury bijeengeroepen door ESIGELEC. Studenten worden beschouwd Ingeschreven studenten van ESIGELEC voor een periode van 6 maanden na het einde van de laatste academische semester. Gedurende deze tijd worden de studenten verwacht dat zij de drie genoemde fasen te voltooien. De Registered Student status wordt verlengd als een student de stage is begonnen maar nog niet afgerond tweede / derde fase. In het geval van de studenten de stage in de zes maanden na het einde van de laatste academische semester niet beginnen, moeten ze opnieuw inschrijven en zal worden beschouwd Ingeschreven studenten van ESIGELEC. De Registered Student status weer van kracht bij aanvang van de stage en blijven geldig totdat de student al drie fasen die daarbij betrokken is voltooid. Een student heeft een periode van maximaal twee jaar om de drie fasen van de stage semester af te ronden. De Registered Student en de ingeschreven studenten statuut zal ophouden te ongeacht of de student is bekroond met de Master's Degree door de jury van ESIGELEC en INSA Rouen, na afloop van de cursus toe te passen.

Opzet van de cursus & Richtlijnen

Master in Information Systems De masteropleiding heeft tot doel de studenten uit te rusten met de relevante kennis, professionele vaardigheden en praktische ervaring op Informatica voor de industrie of voor onderzoek. Ze zullen leren hoe te ontwerpen, ontwikkelen en informatie systemen te implementeren in verschillende sectoren. Studenten zullen ook elementaire managementvaardigheden te verwerven. De internationale omgeving bij ESIGELEC kunnen studenten aan nieuwe culturen en talen te ontdekken. Studenten moeten verschijnen voor de TCF of TEF certificatie-examens in het Frans (of TOEIC voor Franstalige leerlingen). De verplichte stage geeft de studenten een hands-on ervaring in de werkomgeving. Onze afgestudeerden vinden vacatures als ontwikkelaars, project managers, consultants en onderzoekers op het gebied van informatiesystemen.

PROGRAMMA DOELSTELLINGEN

De masteropleiding heeft tot doel de studenten uit te rusten met de relevante kennis, professionele vaardigheden en praktische ervaring op Informatica voor de industrie of voor onderzoek. Ze zullen leren hoe te ontwerpen, ontwikkelen en informatie systemen te implementeren in verschillende sectoren. Studenten zullen ook elementaire managementvaardigheden te verwerven. De internationale omgeving bij ESIGELEC kunnen studenten aan nieuwe culturen en talen te ontdekken. Studenten moeten verschijnen voor de TCF / TEF certificatie-examens in het Frans (of TOEIC voor Franstalige leerlingen). De verplichte stage geeft de studenten een hands-on ervaring in de werkomgeving. Onze afgestudeerden vinden vacatures als ontwikkelaars, project managers, consultants en onderzoekers op het gebied van informatiesystemen.

Inhoud

 • Computerwetenschappen,
 • Cloud computing,
 • Webontwikkeling,
 • Informatie Systemen,
 • Business intelligence,
 • Programmering,
 • Databases,
 • Cross-cultureel bewustzijn,
 • Project management modules.

Fast track

Mogelijke directe toelating tot semester 2, voor studenten met een 4-jaar Bachelor's Degree en bij de validatie van ESIGELEC

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

ESIGELEC provides trainings for engineering students, in telecommunications, electronics, information technologies, information networks, embedded systems, automation and robotics, electrical engineer ... Lees meer

ESIGELEC provides trainings for engineering students, in telecommunications, electronics, information technologies, information networks, embedded systems, automation and robotics, electrical engineering for transport, mechatronics, energy and sustainable development, biomedical engineering, business engineering and financial engineering. Lees Minder