Master in financiële planning en belastingbeheer

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in Financieel Plan- en Belastingbeheer

Vakgroep Banken en Financiën

Introductie

 • In 1994 werd deze afdeling opgericht als afdeling Banking and Finance. Onze school is in 2000 geherstructureerd als technologisch instituut. In 2009 hebben we de financiele planning en fiscale masteropleiding opgezet.
 • In augustus 1994 hebben we de dagafdeling vijfjarig college opgericht.
 • In augustus 1996 hebben we de avond divisie 2-jarige universiteit opgericht
 • In augustus 1998 hebben we de weekend divisie 2-jarige universiteit opgericht.
 • In augustus 2000 hebben we de dag en avond divisie 2-jaar technische school opgericht.
 • In augustus 2001 hebben we de weekend divisie 2 jaar technische school opgericht.
 • In augustus 2002 hebben we de avond divisie 4-jarige technische school opgericht.
 • In augustus 2003 hebben we de dag divisie 4-jarige technische school opgericht.
 • In 2009 hebben we de financiele planning en fiscale masteropleiding opgezet.

Kenmerk

Vakgroep Banken en Financiën

Kultiverende talenten die gespecialiseerd zijn in alle aspecten van financiën, is onze departementele doelstelling. Ons curriculum is ontworpen met zowel theorieën en praktijk even waard. We hebben ook een ondersteunend programma voor licentieaanvragen opgezet om onze studenten te helpen zoveel mogelijk licenties te verkrijgen. W werkt samen met organisaties om praktische opleidingsmogelijkheden voor studenten te bieden.

Financieel Plan- en Belastingbestuur Masterprogramma

Dit is de eerste afgestudeerde school opgericht op basis van klanten 'standpunt van financiële planning in Taiwan. Het doel van zijn oprichting is om professionele kennis te geven over inkomsten- en fiscaal beheer, zodat onze studenten getraind zijn om goed te zijn in hun eigen financieel beheer of professionele belastingbeheerders te worden.

Ons doel is om talenten te specialiseren die gespecialiseerd zijn in financiele planning en fiscale kwesties en de financiële planningsbranche leiden naar een gezondere ontwikkelingsrichting.

Faciliteit

We hebben 22 fulltime docenten. Onze docenten bestaan ​​uit 1 professor, 6 universitair hoofddocenten, 11 assistenten, 3 docenten en 1 persoon die PhD en andere professionals uit de branche studeert om ons onderwijs te ondersteunen.

We hebben een "Banking and Finance Teaching Center" waar we een online banking en financial information studio hebben en een "investment and finance planning practitioner studio" om een ​​gesimuleerde omgeving te creëren waar studenten kunnen worden aangesloten op real-time marktinformatie en leren Hoe u gerelateerde operaties kunt uitvoeren en de effectiviteit van het onderwijs verbeteren.

Curriculum Planning

Om onze studenten te cultiveren in professionele talenten die gespecialiseerd zijn in alle aspecten van financiën, naast de fundamentele theorieën, stellen we de studenten voor met hun afgeronde kennis en helpen ze hun concurrentievermogen op het werk te verbeteren. Op basis van de carrièreplannen en banen van studenten die ze zouden kunnen nemen, hebben we onze kerncursussen ontworpen en verdeeld in 2 programma's: bedrijfsfinancieel besluitvormingsprogramma en investeringsbeslissingsprogramma. In elk programma zijn er bepaalde belangrijke licenties die we zullen helpen en ook studenten nodig hebben om te verkrijgen.

Industrie samenwerking

Momenteel hebben we samenwerking met President Securities Corp., Polarities Securities Co., Ltd, APEX International Financial Engineering Res. & Tech. Co, Ltd, enz. Om studenten praktische opleidingsmogelijkheden te bieden.

Visie

Geleentheden na afgestudeerden

 • Effectenfinanciering: werken in effecten, banken of verzekeringsmaatschappijen
 • Bedrijven: werken als financieel management personeel, boekhoudpersoneel en administratief personeel
 • overheidsfunctionaris

Voortzetten van geavanceerde opleiding in financiën, economie of bedrijfsgerelateerde masterprogramma's

Graduate Institution of Financial Planning en Belastingbeheer

Dit is de eerste afgestudeerde school opgericht op basis van klanten 'standpunt van financiële planning in Taiwan. Het doel van zijn oprichting is om professionele kennis te geven over inkomsten- en fiscaal beheer, zodat onze studenten getraind zijn om goed te zijn in hun eigen financieel beheer of professionele belastingbeheerders te worden. Ons doel is om talenten te specialiseren die gespecialiseerd zijn in financiele planning en fiscale kwesties en de financiële planningsbranche leiden naar een gezondere ontwikkelingsrichting. Wij wijzen op de langetermijnontwikkeling van de financiële planningsector door middel van kwalitatief hoogwaardige financiële planning talenten en de oprichting en de opbouw van financiële planning gerelateerde theorieën en praktische kennis.

kracht

Wij zijn de eerste afgestudeerde school die ons curriculum ontwerpt op basis van de zes examenprogramma's van de Certified Financial Planner (GVB). De dekking van de cursussen is als volgt: fundamentele financiele planning, risicomanagement en verzekeringsplanning, werknemerswelzijn en ouderdomspensioenplanning, investeringsplanning, overplanning van de grondbelasting, overige heffingen en eigendommen, en financiele planning in volle mate. Wij zijn geautoriseerd door FPAT als een gekwalificeerde instelling voor opleiding op het gebied van de opleiding van het GVB; Dus na het nemen van gerelateerde cursussen die in onze instelling zijn ontworpen, krijgen de studenten zichzelf de titel om het examen van de zes examenprogramma's te onderzoeken. De vakken onder ons onderzoeksgebied omvatten de professionele problemen die door individueel financieel beheer worden geconfronteerd, zoals beleggingsplanning, risicomanagement, belastingbeheer, klantrelatiebeheer, enz.

Curriculum Planning

 1. Voorbereiding van de zes grote opleidingsprogramma's van het GVB en aanverwante geavanceerde onderwerpen 2. De cursus Onderzoeksmethode is bedoeld om studenten te helpen hun vermogen te verbeteren in onderzoeksuitvoering en zelfstandig denken 3. Communicatie- en marketinggerelateerde cursussen zijn ook opgenomen in het curriculum, omdat ze essentieel zijn voor het uitvoeren van professionele financiële planning

Visie

Na de afstudeerstelling kan onze student als financieel adviseur in full-size werken of op het gebied van financiele planning of rijkdombeheer in financiële organisaties werken door financiële producten te verstrekken, zoals bank-, effecten-, futures- en beleggingsvertrouwen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Embracing the philosophy of holistic education, we are dedicated to cultivating students’ practical skills. Currently, we have three colleges which are the Colleges of Finance, Management and Informat ... Lees meer

Embracing the philosophy of holistic education, we are dedicated to cultivating students’ practical skills. Currently, we have three colleges which are the Colleges of Finance, Management and Informatics, four graduate schools, 12 departments, 1 departmental team (1??) and 1 degree program. Additionally, we established an on-the-job Master program in 2010. In order to enhance the quality of our teaching staff, professors such as Lee Chia-Tung, Chen Ming-Zhang, Chen Guang-Xian, Xu Sheng-Hsiung, Lin Wei-Yi, Pan Zhao-Xian, Luo Neng-Qing, Hua Ming-Shu, Chen Wen-Xian have been recruited. Lees Minder