Master in Finance

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master in Finance is een internationaal gespecialiseerd pre-ervaringsprogramma, volledig onderwezen in het Engels, met inhoud die wordt erkend door het CFA Institute. Het biedt gespecialiseerde training op het gebied van financiën, met een bijzondere focus op zowel bedrijfsfinanciën als financiële markten en een professioneel perspectief op deze gebieden omarmen, zorgvuldig gekoppeld aan wetenschappelijke strengheid. Het is een voltijds programma met een flexibele structuur, waarbij de kernvakken in Finance kunnen worden aangevuld met een relevante en gediversifieerde set van keuzevakken, waarmee de studenten het programma kunnen bouwen op basis van hun eigen persoonlijke interesses en carrièredoelen. Het programma biedt verder een adequaat evenwicht tussen theorie en praktijk, door theoretische kennis te integreren met de ontwikkeling van praktische en persoonlijke vaardigheden. Deze master biedt ook een multiculturele ervaring en trekt niet alleen studenten uit verschillende landen over de hele wereld aan, maar biedt ook een reeks verschillende internationale ervaringen in twee verschillende formaten. Ten eerste kunnen studenten een deel van het programma in het buitenland voltooien, in een partneruniversiteit, hetzij onder gewone mobiliteit, of, na een selectieproces, binnen het QTEM-netwerk (Quantitative Techniques for Economics and Management) van partnerscholen dat aanwezig is op alle grote continenten , in dit laatste geval voor maximaal twee semesters. Daarnaast kunnen studenten ook een aanvraag indienen (afhankelijk van een selectieproces) voor de Dual Degree bij Kozminski University (KU) in Warschau, Polen, waardoor ze twee diploma's kunnen behalen (de Master in Finance aan FEP en de Master in Finance en Accounting aan KU ).

DOELEN

De Master in Finance is een voltijds programma dat is gericht op het trainen van specialisten in Financiële Markten en Bedrijfsfinanciering en biedt de analytische en technische vaardigheden die nodig zijn om professionele activiteiten op het gebied van Finance uit te voeren. Het programma zal een voldoende balans bieden tussen theorie en praktijk en studenten blootstellen aan nieuwe en complexe reële financiële problemen, het bevorderen van effectieve probleemoplossing en het ontwikkelen van besluitvormingsvaardigheden op basis van solide kwantitatieve en kwalitatieve analyse van fundamentals, financiële modellen en de nieuwste technieken beschikbaar in Finance.

DOELSTUDENTEN

De kandidaten moeten een bachelorgraad in Management, Economie of in een gerelateerd vakgebied hebben en vloeiend Engels spreken. Het programma is geschikt voor diegenen die de vaardigheden willen verwerven die nodig zijn om een carrière in Finance te ontwikkelen. Het is ook geschikt voor diegenen die om een goede wetenschappelijke training vragen

om meer geavanceerde afgestudeerde studies in financiën na te streven. Beroepservaring is geen vereiste. De kandidaten moeten beschikbaar zijn voor een voltijds programma.

CFA

Master's in Finance is aanvaard in het CFA Institute University Recognition Program. Deze status wordt toegekend aan instellingen waarvan de opleiding (en) ten minste 70% van de CFA-Kandidaat-Kennisinstantie (CBOK) bevatten, die studenten een degelijke basis in de CBOK bieden en ze goed positioneert om deel te nemen aan de CFA-examens.

DUBBELE GRADEN

FEP en de Universiteit van Kozminski (Polen) hebben een dual degree-overeenkomst getekend met betrekking tot hun Master in Finance-programma's. De studenten die zijn ingeschreven bij de Master in Finance bij FEP kunnen een aanvraag indienen voor het dual degree-programma en krijgen twee mastergraden, een van FEP en een van Kozminski. De Universiteit van Kozminski is een Triple Crown University (AACSB, EQUIS en AMBA geaccrediteerd). Tegen het einde van 2015 hebben slechts 73 Scholen in Economie en Management en Bedrijfsscholen drie internationale accreditaties. De Universiteit van Kozminski staat in de top 45 van universiteiten in de ranglijst van Financial Times European Business Schools. Verder bekleedt Kozminski de 18e plaats in de Financial Times-ranglijst "50 beste masterprogramma's in financiën ter wereld".

TOEPASSINGEN

1e oproep: 13 januari tot 27 februari 2020

Aanvragen online: www.fep.up.pt

Contact: sa.posgraduacao@fep.up.pt

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

FEP is the School of Economics and Management of the University of Porto. The University of Porto is one of the most prestigious Higher Education Institutions in Portugal and Europe and highly ranked ... Lees meer

FEP is the School of Economics and Management of the University of Porto. The University of Porto is one of the most prestigious Higher Education Institutions in Portugal and Europe and highly ranked worldwide. Within its 14 schools and research units, the University of Porto has 30,000 students – of which 3,500 are international students - and close to 2,300 teachers and researchers. Lees Minder