Lees de Officiële Beschrijving

Een tweejarig MSc-programma, volledig in het Engels , bedoeld voor studenten die hun inzicht in financiële analyse willen verbeteren in een zeer interactieve omgeving.

Afgestudeerden gaan doorgaans door met werken bij investeringsbanken, participatiemaatschappijen, vermogensbeheerders en niet-financiële instellingen.

Het curriculum legt een bijzondere nadruk op bedrijfsfinanciering, financiële engineering en risicobeheer, kwantitatief activabeheer, macro-economische analyse, kwantitatieve handel en financiële regulering.

Het helpen van studenten om na het afstuderen de juiste baan te vinden, is onze inzet.

Door middel van een mix van theorie en praktijk, interactie met financiële professionals en empirische sessies in onze laboratoriumfaciliteiten van info-aanbieders, is onze MSc ontworpen als een soepele overgang naar de financiële sector.

Carrièremogelijkheden

Banen in financiële markten

Vaardigheden verbonden aan de functie:

 • Analist voor risico- en rendementsfactoren van de verschillende soorten beleggingen
 • Marktfactoren en wettelijke beperkingen die van invloed zijn op handels- en managementstrategieën
Università di Siena fotoarchief

Jobs:

 • Eigen portfoliomanager
 • Portefeuillebeheerder met derden
 • Handelaar op de financiële markten
 • Deskundige in analyse, beheersing en financieel risicobeheer

Vaardigheden verbonden aan de functie:

Determinanten van risico- en rentabiliteitsfactoren in de verschillende marktsegmenten. Marktfactoren en wettelijke beperkingen die van invloed zijn op portefeuille- en handelsstrategieën. Meting en beheersing van financiële risico's.

Professionele kansen:

 • Risico manager
 • Financieel adviseur
 • Marktanalist
 • Managers van financiële tussenpersonen
 • Managers in financiële directoraten van niet-financiële ondernemingen

(*)

ACTIEVE DUBBELE DEGELPROGRAMMA'S VOOR DE MSC IN FINANCIERING

 • University of Ljubljana (Slovenië) - Master in geld en financiën
 • Roemeens-Amerikaanse universiteit (Roemenië) - Master of Science in Finance

Toelatingseisen

Internationale studenten die een Laurea Magistrale (Master's Degree) willen aanvragen, moeten in het bezit zijn van een diploma of een universitair driejarig diploma of een andere studiekwalificatie uit het buitenland, erkend als geschikt, en met specifieke curriculumvereisten en adequate persoonlijke voorbereiding, geverifieerd met de modi uiteengezet in de leerregels voor elke masteropleiding, die ook de specifieke toegangscriteria vermelden.

Houd er rekening mee dat sommige programma's een beperkte toegang hebben en dat de toepassing kan worden onderworpen aan toelatingstests.

Internationale studenten die zich willen inschrijven voor een eerste cyclus (bachelor - laurea triennale) die in het Italiaans of het Engels wordt gegeven of voor de niet-beperkte toegangscyclus voor één cyclus in Giurisprudenza aan de University of Siena , kunnen hun documenten indienen om een ​​brief te ontvangen van acceptatie via het online platform binnen de deadline die de universiteit voor elk academisch jaar heeft vastgesteld.

De aanvragen op het online platform voor de beoordeling van de startkwalificaties van internationale studenten die zich willen inschrijven voor een eerste (undergraduate) of tweede (master) cycle degree-opleiding in het Italiaans of Engels aan de University of Siena zullen verschillende tijdsbestekken hebben volgens de verschillende cursussen. Studenten worden uitgenodigd om periodiek dit platform te bezoeken - http://enrolment.unisi.it/ - om te zien welke applicaties open zijn en de relevante deadlines.

Universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs hebben het recht internationale kwalificaties officieel te erkennen.

Bedenk dat deze procedure het diploma van een buitenlands secundair onderwijs niet verandert in een Italiaanse kwalificatie.

Università di Siena fotoarchief / Shutterstock

Academische kalender

Afdelingen aan de University of Siena hebben een semestersysteem ingevoerd.

Het academisch jaar bestaat uit twee delen: van oktober tot januari en van maart tot mei. Aan het einde van elke termijn is een onderzoeksperiode gepland.

Elke afdeling heeft echter een eigen academische kalender, die te vinden is op de website van de afdeling (in de rubriek "Didattica"): http://www.unisi.it/strutture/dipartimenti

2018-2019 indicatieve academische kalender

Najaarstermijn (1e semester)

 • Lezingperiode: 1 oktober 2018 - 18 januari 2019
 • Tentamenperiode: 21 januari - 1 maart 2019

Lentetermijn (2de semester)

 • Lezingperiode: 4 maart - 14 juni 2019
 • Tentamenperiode: 17 juni - 31 juli 2019

Collegegeld

Bepaling van de bijdragebedragen

Het bijdragebedrag verschuldigd door elke student die is ingeschreven voor een opleiding, een masteropleiding of een masteropleiding voor een cyclus, aangeboden door de University of Siena wordt bepaald op basis van de volgende elementen:

a) categorie waartoe de opleiding behoort

b) economische status van de naaste familie van de student, zoals deze wordt uitgedrukt door de gelijkwaardige indicator van de economische situatie (ISEE) voor het jaar onmiddellijk voorafgaand aan het jaar van inschrijving

c) inschrijvingsjaar

d) verdiende universitaire credits (ECTS-credits) in de twaalf maanden voorafgaand aan 10 augustus

De studieloopbaan valt onder een van de drie onderstaande categorieën:

a) humanities-sociale studies (VS)

b) technisch-wetenschappelijke (TS)

c) EU gereguleerde gezondheidszorg (EU)

Opmerking: Voor studenten die onderdaan zijn van een niet-EU-lidstaat en geen inwoner van Italië zijn en voor studenten waarvoor de ISEE-berekening niet van toepassing is op hun naaste familie, kan een aanpassingscoëfficiënt worden toegepast die afhankelijk is van het land van herkomst.

De University of Siena stelt een pagina voor het berekenen van het collegegeld beschikbaar: http://www.maprin.unisi.it/tasse18_19/index_eng.php

Università di Siena fotoarchief / Shutterstock
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 11 andere vakken van University of Siena »

Laatst bijgewerkt op October 21, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum