DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

De cursus werkt als een creatief laboratorium dat de deelnemers begeleidt bij de geleidelijke acquisitie van een duidelijke projectontwikkelingsmethode die wordt toegepast op de knowhow van Made in Italy. Werken in het modesysteem in Italië betekent werken binnen een welomlijnde en unieke omgeving die het

combinatie van ontwerp, stijl, productie en maatschappelijke veranderingen, die geschiedenis hebben gemaakt.

Deelnemers verbeteren hun vermogen om modetrends te verkennen, combineren theoretische kennis en bewustzijn van Italiaans design met creativiteit en definiëren een sterke en innovatieve modetaal in termen van ideeën, vormen, textiel, kleuren en productieprocessen.

Ze verbeteren hun creatieve talenten door te oefenen op 4 verschillende thematische workshops gewijd aan Womenswear, Menswear, Bespoke en Contemporary. Deze projecten voorzien studenten van tailormethoden op hoog niveau, hulpmiddelen voor onderzoek en projectontwikkeling, om aan de toekomstige marktbehoeften te voldoen.

Target - De Master in Fashion Design verwelkomt studenten met een Honours Degree in Fashion Design en ontwerpers die werkzaam zijn in de sector en die de behoefte voelen om te verbeteren en / of bij te werken volgens de hedendaagse benaderingen van onderzoek en ontwerp. Om toegang te krijgen tot de cursus is het essentieel om de technieken van Fashion Design goed te kennen: modellering en tailoring, technische tekening, Photoshop e Illustrator.

Professionele kansen - Het carrièrepad van een Fashion Designer kan zich vandaag in veel verschillende contexten ontwikkelen. Als specialisten in het creatieve proces van verschillende soorten kleding, kunnen ze samenwerken met groothandels, fabrikanten of individuele klanten, of ze kunnen hun eigen merken en ontwerpen promoten.

Methodologie en structuur - De mastercursus is gestructureerd in aanvullende modules die de verwerving van een solide methode voor projectontwikkeling en de daadwerkelijke toepassing ervan in een 4 thematische workshop doorlopen.

In eerste instantie gaan studenten over het ontwerpen van onderwerpen om hun basisvaardigheden op één lijn te brengen en uit te voeren. Ze bereiden zich voor op de ontwikkeling van de collecties door een onderzoeksfase. Vervolgens ondersteunen onderwerpen die verband houden met de onderscheidende disciplinaire gebieden studenten bij het bepalen van hun professionele identiteit: ze werken op 4 specifieke productiegebieden, oefenen met textiel en processen in speciale laboratoria. Elk projectwerk wordt samengesteld door een professional die gespecialiseerd is in die categorie.

Gedurende het studietraject zullen studenten ook managementvaardigheden ontwikkelen: aanleg voor teamwerk, communicatieve vaardigheden en samenwerking met de verschillende sectoren en fabrikanten van stoffen en kleding.

Het afstudeerproject biedt studenten de mogelijkheid hun creativiteit volledig tot uitdrukking te brengen door een collectie die ze hebben geproduceerd te tonen aan een commissie die bestaat uit professionals uit de industrie.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 12 andere vakken van IED – Istituto Europeo di Design Milan »

Laatst bijgewerkt op September 11, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
18,900 EUR
Op locaties
Op datum
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Begindatum
jan 2020
Aanmeldingslimiet
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum

jan 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum