Master in Environmental Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master of Science and Engineering, Environmental Science

ISA Lille biedt een Master of Science and Engineering in Environmental Science, gericht op duurzaam beheer van vervuiling (SMaP). Het SMaP-programma, gegeven in het Engels of in het Frans, is gebaseerd op de internationaal gerenommeerde expertise die ISA Lille heeft opgedaan in het beheer van vervuilde sites.

In de afgelopen 15 jaar heeft ISA Lille haar expertise opgebouwd op het gebied van:

  • toegepaste cursussen in bodemsanering, afvalbeheer, stedenbouw
  • onderzoeksactiviteiten op het gebied van bodemverontreiniging en -zuivering (LGCGE National Lab)
  • een internationaal netwerk van partneruniversiteiten
  • industriële partnerschappen

Het Environmental Science-programma is bedoeld om toekomstige managers en wetenschappers te trainen.

Cursusdoel

Het doel van de major is om afgestudeerden een algemeen overzicht te geven van:

  • Preventie van bodemverontreiniging
  • Water- en luchtvervuiling
  • Beheer en behandeling van sites besmet door menselijke activiteiten
  • Algemene beoordeling van vervuiling,
  • Sanering / behandeling van vervuilde sites (bioremediatie, fytoremediatie, biotechnologie, en meer)

Internationale hands-on ervaring

ISA Lille is daarnaast toegewijd om studenten een goed afgeronde en internationale ervaring te bieden. Een aantal internationale experts nemen deel aan lezingen over verschillende onderwerpen in de loop van de Master. Ze komen van onze partneruniversiteiten of bedrijven in onder meer Brazilië, de VS, Tsjechië, Griekenland, Italië en Nederland. Bovendien krijgen studenten de kans om internationale conferenties in Frankrijk en in het buitenland bij te wonen en deel te nemen aan studiereizen in Europa: 2 weken in Nederland en 3 weken in Tsjechië.

Het meest in het bijzonder, ISA Lille afgestudeerden krijgen ook een gevarieerde blootstelling aan de professionele wereld door industriële projecten, stages in bedrijven en onderzoek in laboratoria. Zoals bij elk ISA-programma, profiteren studenten van een solide professionele ervaring: ze zullen inderdaad 40% van hun tijd besteden aan het ondergedompeld zijn in bedrijven of onderzoekslaboratoria die werken aan industriële projecten of aan hun proefschrift.

59245_pexels-photo-316520.jpeg

stages

Het Environmental Science-programma is bedoeld om studenten te leren operationele professionals te worden. Het programma heeft zowel een theoretische als een praktische aanpak. De lesmethoden bieden studenten met verschillende achtergronden en culturen de operationele en leidinggevende vaardigheden die nodig zijn in de bedrijfswereld. Studenten leren door middel van probleem / project gebaseerd leren (PBL) aanpak, met veel groepswerken en case studies, veldbezoeken waarbij studenten uit eerste hand de banen kunnen zien die ze kunnen kiezen voor hun toekomstige professionele leven, en industriële projecten gedurende de 2 jaar van het programma. Stages in een bedrijf of een laboratorium stellen studenten in staat om de realiteit van het bedrijfsleven te confronteren en hen voor te bereiden op hun deelname aan een actieve baan.

Careers

ISA Lille maakt deel uit van een bedrijfsnetwerk dat meer dan 200 bedrijven verzamelt. ISA Lille organiseert al 8 jaar een jaarlijkse bedrijfs- en carrièredag. Dit evenement geeft alle studenten de kans om een ​​vertegenwoordiger van het bedrijfsleven of een partnerbedrijf te ontmoeten.

Milieukunde afgestudeerden krijgen verschillende banen en posities in de volgende afdelingen: R

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

ISA Lille is a French Graduate School of Agriculture and Bioengineering offering undergraduate courses and master’s programs specializing in Agricultural Science, Food Science, Environmental Science a ... Lees meer

ISA Lille is a French Graduate School of Agriculture and Bioengineering offering undergraduate courses and master’s programs specializing in Agricultural Science, Food Science, Environmental Science and Economics, Marketing & Management, both in French and in English. Lees Minder