Lees de Officiële Beschrijving

Master in energie-informatica

Energie is de onderliggende hartslag van de wereldeconomie - een kritische factor in de productie van bijna alle goederen en diensten in de moderne wereld. Duidelijk, gezien de kritische rol van energie, de drijvende eisen in een economie zorgen voor continuïteit van de voorziening, het behoud van het concurrentievermogen en het toezicht op de overgang naar een koolstofarme toekomst.

DLU

Belangrijke eisen in dit opzicht zijn de strategische beheer van het aanbod en de verbetering van de algehele en -distributie. Van invloed zijn op deze uitdagende doelen zullen een verscheidenheid aan factoren, waaronder de vooruitgang in hernieuwbare energie, e-mobiliteit en groene technologieën, om er maar een paar te zijn. Het beheer van deze veranderende omgeving is geen gemakkelijke taak. Dat zal intelligente IT-oplossingen en dus goed opgeleide IT-experts kunnen ontwerpen en / of te bedienen toekomstige smart grids, slimme stad infrastructuur en de verbeterde energievoorziening systemen vereisen.

Energie Informatica (ENI) is de toepassing van informatietechnologieën op dit veeleisende gebied.

Informatie

 • Graad: burgerlijk ingenieur (MSc)
 • Duur: 4 semesters (120 ECTS)
 • Jaarlijkse instroom: 20
 • Wijze van onderzoek: full-time
 • Toelatingseisen:
  • Voltooide master of bachelor met IT streng moeite waard een minimum van 60 ECTS-punten, of een soortgelijke kwalificatie.
  • Goede kennis van het Engels.
 • Voertaal: Engels
 • Kosten: Geen collegegeld

Focus van de studies

Deze masteropleiding Energie Informatica (ENI) biedt technische, zakelijke en juridische expertise voor de ontwikkeling van toekomstige energiesystemen, met name op het gebied van:

 • Internationaal Energie makets en Energy Law
 • Processen en Process Modelling
 • International Project Management
 • systems engineering
 • Energie-opwekking, distributie en opslag (hernieuwbare energie, energie-opslag, laadstations, gebouwen, verlichting, enz.)
 • Veld Components (meter, load control, gateways ...)
 • Software Systems (SCADA, Meter Data Management (MDM), Head End Systems (HES), Device Data Management (DDM), Energy Data Management (EDM), Geografische Informatie Systemen (GIS) etc.)
 • Cloud Computing, Big Data
 • IT beveiliging
 • Communicatie technologie (Radio Frequency / Powerline)
 • Home and Building Automation
 • Elektromobiliteit

Extra interdisciplinaire keuzevakken en seminars zijn ook beschikbaar; ze variëren van semester tot semester.

Leerplan

Het curriculum van de masteropleiding Energie Informatica (ENI) is gestructureerd op een manier die het mogelijk maakt voor het geven van een uitgebreid overzicht op bijna alle van de relevante aspecten van de slimme energie-domein. Bovendien, het zorgt voor individuele specialisatie door het identificeren van specifieke onderwerpen van de student is geïnteresseerd in.

Technische competenties zoals smart veld rooster componenten en home en gebouwautomatisering en interdisciplinaire competenties zoals procesmodellering en internationale energiemarkten en energie-wetten worden geleverd door opleiding de zeer toekomstgerichte meester.

In addtition studenten van de masteropleiding kan Energy Informatica ook deelnemen aan cursussen die worden aangeboden door opleidingen andere masteropleiding. De interesse gebieden hebben in het kader van het project te worden gekozen en onderzoeksthema's worden samen bepaald met de studieadviseur die is toegewezen aan de student.

ae

Praktijkgerichte Degree Programme

Als een hogeschool, we nauw samenwerken met de lokale industrie en bedrijven in de regio, alsmede met diverse internationale degenen. Deze aansluitingen kunt u zeer gewilde vaardigheden te ontwikkelen, zoals u praktische zal winnen, hands-on ervaring die uiteindelijk verhoogt je niveau van inzetbaarheid. Verdere interdisciplinaire en toegepaste onderzoeksprojecten zal u toelaten om de relaties met de lokale industrie en internationale bedrijven over je studie te versterken.

Loopbaanprofiel

Het energie- en klimaatpakket en de energie-efficiëntierichtlijnen die respectievelijk in 2007 en 2012 door de Europese Commissie zijn uitgegeven, geven duidelijk aan dat de belangrijkste instrumenten voor het opbouwen van een steeds lager wordende koolstofeconomie energie-efficiëntie, investeringen in hernieuwbare energiebronnen en nieuwe technologieën zijn, evenals een betere interconnectiviteit tussen energiemarkten. Deze strategische doelstellingen zullen vereisen allemaal een grote pool van IT-expertise.

Diepgaande technische kennis in Energie Informatica voorziet onze studenten met de proactieve kwaliteiten dat leiderschap / management posities ten grondslag liggen, en kan leiden tot hoogvliegende carrière.

Energie Informatica afgestudeerden zal niet alleen werken bij energieleveranciers en netbeheerders, maar ook in aanverwante sectoren. Zelfs energie-intensieve industrieën, zoals de auto-industrie en de metaalverwerkende bedrijven kunnen profiteren van hun deskundigheid. Andere gebieden zijn de conceptie, de planning en implementatie van IT-systemen voor smart grids, slimme steden, e-mobiliteit en industriële installaties. Je komt te werken in een zeer dynamische gebied met uitstekende carrièremogelijkheden.

Opleiding te volgen in:
Engels
Duits

Zie 8 andere vakken van University of Applied Sciences Upper Austria »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
4 semesters
Voltijd
Op locaties
Op datum