Master in duurzaam ondernemen en innovatie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Over

Als onderdeel van deze tweejarige masteropleiding in Duurzaam ondernemen en innovatie leer je over duurzaamheidsuitdagingen en de technologische en andere opties die bedrijven kunnen gebruiken om milieuvriendelijker en sociaalvriendelijker te werken. Door de academische literatuur en theorie, real-life voorbeelden en business case-studies te herzien, verkrijgt u inzicht in het gedrag van organisaties, inclusief processen van organisatieverandering en innovatie.

Toenemende maatschappelijke vraag

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen en kansen van milieukwesties zoals klimaatverandering, energie en water en sociale kwesties zoals arbeid en mensenrechten, corruptie en transparantie. Stakeholders in deze bedrijven - waaronder overheden, aandeelhouders, zakelijke klanten, lokale gemeenschappen, consumenten, werknemers en NGO's - eisen dat bedrijven zich meer richten op duurzaamheid voor zichzelf en de gemeenschappen die ze beïnvloeden. Als afgestudeerde met de kennis en vaardigheden om duurzame zakelijke praktijken te ontwikkelen, hebt u uitstekende carrièrevooruitzichten in meerdere sectoren en industrieën.

Het ontwikkelen van duurzame samenlevingen

Tijdens je studie leer je over onderwerpen als duurzame ontwikkeling, duurzaamheidsinnovaties, levenscyclusanalyse, eco-efficiëntie en schonere productie, milieubeheersystemen, duurzaamheidsverslaggeving, organisatieverandering en management voor duurzaamheid. Als afgestudeerde van dit programma, zul je begrijpen hoe je bedrijven en organisaties kunt helpen bij hun reis naar het verduurzamen van samenlevingen. De inhoud van de cursus wordt bepaald door levenscyclusdenken, systeemdenken en langetermijndenken. Als u een duurzaamheidsveranderingsagent wilt worden in functies zoals duurzaamheidsfunctionaris of duurzaamheidsdirecteur in een bedrijf, overheidsinstelling of andere organisatie, biedt dit programma u de perfecte voorbereiding.

Onderzoeksinstituut

Het programma Duurzaam ondernemen en innovatie is nauw gelieerd aan de BISS-onderzoeksgroep van het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling van Utrecht University . Onderzoek uitgevoerd aan het Copernicus Instituut bestrijkt een breed scala van kwesties met betrekking tot duurzame ontwikkeling en innovatie. Het uitgangspunt van al het onderzoek is de bronimpactketen die economische activiteiten koppelt aan ecologische waarden. Onderzoek naar duurzaam ondernemen en innovatie in het Copernicus Instituut is een samenwerkingsverband tussen de innovatiestudies van de groep, milieugovernance en energie en hulpbronnen.

Doel van het programma

Als student in het masterprogramma Sustainable Business and Innovation ga je:

  • de kennis en vaardigheden opdoen om met bedrijven in contact te komen en hen te helpen om duurzamer te worden
  • inzicht verwerven in hoe een bedrijf moet worden beheerd, rekening houdend met de implicaties die beslissingen zullen hebben voor het milieu en de samenleving van vandaag en de toekomst; en
  • leren om duurzaamheid te verbinden met bedrijfsstrategieën om integrale en langetermijnoplossingen voor milieu- en sociale uitdagingen te ontwikkelen

Dit programma is een ideale master voor jou als je een student bent die een achtergrond in de natuurwetenschappen wenst aan te vullen met kennis van sociale wetenschappen op het gebied van duurzaamheid en de huidige bedrijfspraktijken.

Carriere vooruitzichten

Als afgestudeerde Sustainable Business and Innovation heb je de perfecte training om te werken in bedrijven die geïnteresseerd zijn in het veranderen van hun bedrijfsstrategie naar een meer duurzame richting.

Als afgestudeerde loop je waarschijnlijk een carrière in milieuadvies, bedrijfsvoering en management, of maatschappelijk verantwoord ondernemen. U kunt ook een milieudirecteur worden bij een niet-gouvernementele of overheidsinstantie, of in een bedrijf in Nederland of in het buitenland. Bovendien bent u goed geplaatst om een ​​Ph.D. op het gebied van Governance voor bedrijfsduurzaamheid.

Carrière perspectieven

Wat uw exacte functie ook zal zijn, wij zullen u trainen om een ​​duurzaamheidsveranderingsagent te worden in commerciële organisaties, industrieën, NGO's en overheidsinstanties. Misschien wil je ook doorgaan met onderzoek aan een universiteit.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder