Lees de Officiële Beschrijving

Master's in Design Research and Experimentation

Design in de 21e eeuw nodig heeft professionals met trans-disciplinaire opleiding, die in staat zijn te werken in samenwerkingsprocessen, en die te onderzoeken en begrijpen van de wereld waarin ze leven en de effecten van hun eigen activiteiten. De toenemende afhankelijkheid van technologische apparaten, de materiële dimensie van het leven en de aanwezigheid van objecten die we elke dag interactie maken eigentijds ontwerp een bevoorrechte plaats van waaruit om te denken en in te grijpen in de wereld. Om deze redenen, is natuurlijk deze masteropleiding aangeboden als een ruimte voor reflectie over de processen van ontwerp, maar ook als een ruimte voor experimenten, praktijk en kritische interventie.

Het voornaamste doel van de Master's in Design Research and Experimentation is om conceptuele tools bieden en experimentele praktijken voor onderzoek in ontwerp en voor een kritische transformatie van de sociaal-culturele omgeving waarin we leven te bevorderen. Natuurlijk is dit Master's naar voren als een verbintenis tot de convergentie van design als een gebied voor de productie van kennis en onderzoek en ontwerp als een instrument voor interventie en sociale innovatie waarmee opnieuw na te denken en re-vorm de huidige en toekomstige levensstijl.

De cursus combineert soorten bewustzijn en methodologieën die eigen zijn aan de experimentele en collaboratieve omgevingen zoals Medialabs, Fablabs of workshops voor artistieke creatie met de onderzoeksmethoden van de sociale wetenschappen zijn, studies in wetenschap en technologie en culturele studies. Op deze wijze worden de theoretische lessen gepaard met praktische workshops in de HANGAR productie centrum, waar een werkgebied is permanent beschikbaar voor de studenten.

ALGEMENE DOELSTELLINGEN VAN DE TRAINING

Om professionals die in staat zijn de projecten van onderzoek en experimenten in design resulterend in een kritische analyse en het creëren van objecten en apparaten die kunnen worden gebruikt in de duurzame transformatie van de sociaal-culturele omgeving waarin we leven te leiden. Die processen wordt mogelijk gemaakt door de onderzoeksmethoden, de conceptuele instrumenten en de experimentele praktijken die voortvloeien uit de vergadering van de sociale wetenschappen, kunst en design. Het nemen van zijn inspiratie uit vrije cultuur en open ontwerp, is de aard van de professionele praktijk die wordt voorgesteld speciaal bedoeld voor de context van werk dat heterogeneousº, transdisciplinaire en collaboratieve zijn.

STUDIE PLAN

De cursus bestaat uit vijf modules die samen in een afstudeerproject.

  • Module I - Het sociale leven van de dingen
  • Module II - Kritische en speculatieve ontwerp
  • Module III - Creative praktijken en methoden voor onderzoek in design
  • Module IV - Digitale productie
  • Module V - Final Project

Opleiding Deze master biedt een trans-disciplinaire tour door gebieden van onderwijs, onderzoek en theoretische / praktische experimenten. De methodologie bevat klassen van theorie, lezingen en thematische seminars, workshop practica, experimenten stadia, werksessies en de begeleiding en begeleiding van de projecten.

De cursus wordt uitgevoerd als een samenwerking tussen de BAU, het Universitair Centrum van Design van Barcelona, ​​en hangar, een centrum voor onderzoek en artistieke productie, samen met diverse projecten van onderzoek en experimenten in verband met design. Dus, in aanvulling op de lokalen waar de theorielessen, seminars en lezingen plaatsvinden, gebieden zijn ook beschikbaar voor praktisch werk en voor experimenten workshops. De studenten hebben ook permanente toegang tot een werkplaats bij HANGAR, voor hun eigen werk en projecten.

CARRIERE MOGELIJKHEDEN

De professionele toepassing van de kennis en vaardigheden die zij tijdens deze Master opleiding verworven kunnen worden gericht op verschillende gebieden, zoals projecten in laboratoria voor digitale creatie en fabricage (Fablabs, Makerspaces, Medialabs, etc.), werken in het ontwerp of de architectonische studio, cultureel en artistieke projecten, projecten van sociale diagnose en interventie, of projecten voor sociale innovatie. De cursus is ook, en vooral bedoeld voor professionals die willen werken in onderzoekscentra of met onderzoeksgroepen die technische, sociale en humanistische kennis te nemen, omdat ze zullen worden trainen ontwerpers, culturele managers, wetenschappers en sociale interveniënten en transformatoren in de velden kennis die door vormgeving als hulpmiddel voor onderzoek en materiële interventie ter wereld.

FACT SHEET

Edit: 1st Edition

Kwalificatie: Master in Design Research en Experimentation geaccrediteerd door de Universidad de Vic-UCC. Studenten zonder universitair diploma zal een University Extension Studies Diploma ontvangen.

CREDITS: 60 ECTS School periode: Van 6 oktober 2015 tot juni 2016. Definitieve Project Presentatie: juni 2016 Tijdschema: dinsdag, woensdag en donderdag van 16u tot 19u

Mode: Ter plaatse

Taal: Spaans / Engels (tweetalig onderwijs personeel)

Prijs: 6960 €

Waarnemingen: Laptop vereist. Intensieve cursus Spaans voor buitenlandse studenten bereid zijn toe te passen op de Master degree (keuzevak). Van 10 september tot en met oktober, 2; van maandag tot vrijdag (4 uur / dag) - 395 €.

Opleiding te volgen in:
Engels
Spaans

Zie 11 andere vakken van Bau Design College of Barcelona »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
6,960 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum