DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

1st Level Master Course in Design leidt een nieuwe generatie ontwerpers en strategen op die klaar zijn om het oplossen van problemen aan te pakken door in een ontwerpproces tegemoet te komen aan de behoeften van consumenten en klanten. De cursus biedt de mogelijkheid om verschillende productiesystemen te onderzoeken. Deelnemers worden voortdurend gestimuleerd en aangemoedigd om hun eigen ontwerpmethodologieën te ontwikkelen, om unieke ontwerpconcepten te produceren die beantwoorden aan de marktvraag. Door het gebruik van hedendaagse talen en uitdrukkingen worden toekomstscenario's bereikt en omgezet in innovatieve ontwerpoplossingen. De mastercursus is gebaseerd op een interdisciplinaire teambenadering, zoals in de beste ontwerpbureaus en denktanks. De curriculaire stage vormt de prestatie van de cursus, aangezien deze de mogelijkheid biedt om een ​​professionele ervaring af te wisselen met de academische opleiding. Om de keuze van professionele kansen te vergemakkelijken, kan de curriculaire stage worden uitgevoerd in studio's / bedrijven - overeenkomstig de doelstellingen van de cursussen - of "op de campus" door middel van een professioneel simulatieproject.

Diploma titel - De cursus wordt erkend door MIUR (Ministerie voor Onderwijs, Universiteit en Research) als een Academisch Master Level I credit rating van 60 studiepunten waardoor studenten verder kunnen studeren in Italië of in het buitenland.

Target - De Master in Design staat open voor Italiaanse en internationale afgestudeerden die een graad hebben behaald in een van de volgende disciplines: onderwerpen Architectuur, Engineering, Design, Economie en Geesteswetenschappen.

Methodologie en structuur - De mastercursus is gestructureerd als een experimenteel pad waardoor studenten in staat zijn om de tijdens de cursus opgedane mening te ervaren en in de praktijk te brengen door het onder ogen zien van real-life projecten en bedrijfssituaties, door principes van zowel teamwork toe te passen als door te leren door aan het doen. De hoofdfilosofie van de cursus is klantgericht. Sterke banden met de belangrijkste bedrijven, zowel Italiaans als internationaal, maken externe kennis en vaardigheden mogelijk op het gebied van ontwerp, case-studies en bedrijfsstrategieën. Aan het einde van deze mastercursus hebben deelnemers hun persoonlijk overzicht vergroot en kunnen ze projecten niet alleen vanuit productie- en technisch oogpunt onder ogen zien, maar vanuit een belangrijker strategisch en systemisch perspectief. Studenten verwerven het vermogen om scenario's en complexe ecosystemen van merken, producten en diensten voor te stellen. Ze leren ook om etnografische onderzoeksinstrumenten te gebruiken om waarden, attitudes en mensenwensen te begrijpen.

De voorbereidende fasen van de mastercursus omvatten thema's die verband houden met ontwerpdenken en relevante methodieken: methoden en tools voor gebruikersgerichte ontwerpen. Traditionele lezingen, workshops en laboratoriumsessies zijn parallel gestructureerd om deelnemers in staat te stellen zich aan te sluiten bij dezelfde culturele en ontwerphulpmiddelen. Studenten gaan vervolgens in op de verschillende fasen van het ontwerpproces, bestaande uit experimentele en interactieve werkstromen, ondersteund door projectleideradviseurs.

Conferenties en seminars geven studenten de mogelijkheid om oog in oog te komen te staan ​​met professionals uit de industrie en agentschappen, belangrijke figuren op het gebied van design, ondernemerschap, technologie en economie. De resultaten van het eindproject worden aan het eind van de cursus gepresenteerd aan een commissie bestaande uit professionals uit de industrie en experts.

In de afgelopen edities zijn projecten ontwikkeld in samenwerking met: Midea, Ferrarelle, Piaggio, Ceres, Rizoma, Tecnargilla, Vitasnella, Scoprega, Verallia, Prodir, TVS, Vibram en de anderen.

Carrièremogelijkheden - De Master traint professionals met sterke vaardigheden op het gebied van ontwerp en innovatie, geschikt om te werken als ontwerpers in studio's, agentschappen, ontwerpbedrijven, instellingen en auto-productie, of in staat om hun eigen bedrijf te ontwikkelen.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 12 andere vakken van IED – Istituto Europeo di Design Milan »

Laatst bijgewerkt op September 11, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
18,900 EUR
Op locaties
Op datum
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Begindatum
jan 2020
Aanmeldingslimiet
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum

jan 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum