Master of Science in Energy Engineering (EE)

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Technische Universität Berlijn, Campus El Gouna

Master of Science in Energy Engineering (EE)

126792_EE_Logo.jpg

Technische Universität Berlin heeft zijn eerste satellietcampussen opgezet in El Gouna, een toeristische stad in Egypte. Met drie afdelingen: EnergyEngineering, Urban Development en Water Engineering richt de wetenschappelijke focus van de campus zich momenteel op de belangrijkste problemen van de regio MENA (Midden-Oosten en Noord-Afrika). Optreden als de wetenschappelijke hub van de TU Berlijn in de MENA-regio. Als een wetenschappelijk veldkantoor van Technische Universität Berlijn in Egypte, biedt de campus een volledig uitgeruste omgeving voor studie, onderzoek en ontwikkeling, evenals voor culturele en wetenschappelijke evenementen. Op de nieuwe satellietcampus in El Gouna biedt de TU Berlijn vijf masteropleidingen en bovendien geweldige mogelijkheden voor wetenschap, onderzoek en ontwikkeling en allerlei soorten evenementen.

Nu toepassen!

Het aanvraagproces voor de volgende inschrijving is gestart. De aanvragers moeten een BSc hebben. diploma op het gebied van mechanische, elektrische of chemische engineering. Als u zich wilt aanmelden voor de MSc. Energy Engineering, volg de instructies voor het toelatingsproces.

Achtergrond en uitdagingen

Energie is een sleutelfactor in de ontwikkeling van landen geweest, die hun economische groei mogelijk heeft gemaakt en hun omgeving heeft aangepast aan de behoeften van de menselijke samenleving. Vanwege de toenemende eisen voor energie en de op koolstof gebaseerde opwekking ervan, zijn er echter een reeks ernstige problemen ontstaan, zoals het uitputten van hulpbronnen, luchtvervuiling en het broeikaseffect. Luchtvervuiling werd met succes aangepakt in de tweede helft van de 20e eeuw en is niet langer een serieus probleem.

De problemen rond hulpbronnen en CO2-uitstoot blijven echter bestaan. Het op grote schaal gebruiken van hernieuwbare energiebronnen kan deze problemen oplossen. Hernieuwbare energietechnologieën omvatten biobrandstoffen, zonneverwarming en -koeling, zonne-energie, evenals water- en windenergie. Onderzoek en ontwikkeling aan universiteiten en industrieën staan voor de uitdaging om in de toekomst innovatieve concepten te vinden voor een veilige, duurzame en economische energievoorziening.

Inleiding tot het programma

Dit programma richt zich op fundamentele en toegepaste aspecten van energietechniek, waaronder aspecten van energieconversie en hernieuwbare energiebronnen. Hoewel het de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en methoden integreert, wordt het ook sterk toegepast in de natuur. Het programma bevordert systeem- en procesgerichtheid en interdisciplinair denken bij studenten. Als aanvulling op de ervaring in het klaslokaal werken interdisciplinaire teams van studenten van zowel dit programma als de masteropleidingen Stedelijke Ontwikkeling en Water Engineering aan projecten die typische theoretische en toegepaste problemen aanpakken.

Doelgroep en vereisten

126790_2-Graduation_day_19-_Michael_Asaad__613_.jpg

Een passende academische achtergrond in de vorm van een relevante bacheloropleiding of gelijkwaardig is een verplichte vereiste voor alle masteropleidingen op TU Berlin Campus El Gouna . Aangezien professionele ervaring als een waardevol bezit voor het cursusprofiel wordt beschouwd, is praktische werkervaring op een vakgebied gewenst. Bijkomende kwalificaties, zoals sociale betrokkenheid, publicaties, deelname aan buitenschoolse academische evenementen, taalvaardigheden en vaardigheden in informatietechnologie zullen ook in overweging worden genomen.

Een kwalificatie in energiegerelateerde ingenieurs zoals mechanische, elektrische of chemische engineering of iets dergelijks is vereist.

Toelating tot het programma is beperkt tot 30 studenten per jaar.

Schema's en kenmerken

Nieuwe studenten worden elk winter semester (oktober - maart) toegelaten tot de masteropleiding "Energy Engineering". Het merendeel van de cursussen wordt gegeven op Campus El Gouna in Egypte, terwijl de overige cursussen worden gegeven in Berlijn. Alle cursussen worden gegeven in het Engels.

Het curriculum richt zich op:

 • Energietechniek, met bijzondere nadruk op toegepaste en geavanceerde thermodynamische en economische aspecten;
 • Energieconversietechnieken en integratie van hernieuwbare energiebronnen, met praktische experimenten met conventionele omzettingssystemen;
 • Koeling en lucht condoning onder speciale klimatologische omstandigheden;
 • Energie voor gebouwen, met name primair energieverbruik voor verwarmings- en koelapparatuur, samen met berekeningsmethoden voor de planning van geavanceerde woningen en kantoren;
 • Elektrotechniek, met speciale aandacht voor fotovoltaïsche en verschillende soorten energieopslagsystemen;
 • Energie-economie en -systemen, gericht op complexe energiesystemen en de integratie van hernieuwbare energie in markten, voor een veilige bevoorradings- en grondstoffenmarkt;
 • Sociale vaardigheden, interculturele competentie en onderzoeksmethoden;
 • Praktische en interdisciplinaire projecten en stage in de industrie.

Studenten hebben de mogelijkheid om te kiezen uit keuzevakken, om het onderwerp van hun project en hun masterproef individueel te bepalen. Studenten ontvangen uitgebreide begeleiding en ondersteuning van professoren en onderzoeksmedewerkers van de TU Berlijn. Vanwege de ruime campus kunnen ze in hun eigen projectruimte werken.

126793_EE_Schedule.jpg

Studiegebieden en modules

De masteropleiding in Energy Engineering omvat de volgende kernstudiegebieden (I-VI) en bijbehorende modules:

(I) Energieconversie en componenten (30 studiepunten)

 • Energie engineering
 • Koeling en luchtconditie
 • Conversietechnologieën van hernieuwbare energiebronnen
 • Componenten van energieconversiesystemen

(II) Energiesystemen (21 Credits)

 • Energie-economie en -systemen
 • Energie voor gebouwen

(III) Elektrotechniek (12 studiepunten)

 • Energieopslag en -conversie
 • Fotovoltaïsche zonne-energie

(IV) Interdisciplinaire studies (21 studiepunten)

 • Interculturele communicatie
 • Project management
 • Projecten "Energiesystemen" en "Interdisciplinair"

(V) Stage (6 studiepunten)

 • Stage

(VI) Masterproef (27 studiepunten)

 • Masterproef

Zakelijke en academische kansen

Afgestudeerden met een master's degree in energie-engineering hebben zeer goede carrièremogelijkheden. De vraag naar deskundige ingenieurs die zijn opgeleid in het gebruik en de ontwikkeling van innovatieve technologieën voor hernieuwbare energiebronnen en duurzame energieopwekking neemt toe. Diepgaande kennis van de technologie is echter goed voor slechts een deel van het vereiste profiel; energiebeheer en expertise op het gebied van efficiencyverbetering zijn van even groot belang. De beste afgestudeerden hebben ook een aantal uitstekende opties wat betreft het voortzetten van hun academische carrière in Ph.D. programma's.

Les- en leermethoden

De modules omvatten lezingen, seminars, oefeningen, praktische training en geïntegreerde projecten die worden verzorgd door de respectieve professoren (lezingen) of onderzoeksassistenten (oefeningen, praktische training) van de TU Berlijn. De experimenten in de technische hal en de laboratoria helpen de studenten om de geavanceerde inhoud op het gebied van energie en procestechnologie te begrijpen. Het interdisciplinaire projectwerk omvat sitebezoeken (excursies), groepsdiscussies, evenals team- en studieworkshops. Dankzij de relatief nieuwe stadsinfrastructuur van El Gouna met moderne toevoersystemen, hebben de studenten toegang tot de faciliteiten zoals waterontzilting, stroomopwekking en transformatorstations voor hun projectwerk.

De deelnemers doen ook professionele ervaring op door tegelijkertijd hun sociale en interculturele vaardigheden te bestuderen en te ontwikkelen. De prestaties van de studenten worden beoordeeld op basis van schriftelijke en mondelinge examens, presentaties en een eindverslag van het proefschrift (masterproef).

Solliciteer nu het hele jaar door

De programma's starten eenmaal per jaar in oktober. U kunt nu de volgende intake tot twaalf maanden van tevoren aanvragen.

Om misverstanden tijdens uw aanvraag te voorkomen, willen we benadrukken dat onze masterprogramma's plaatsvinden in El Gouna, Egypte (twee of drie semesters, afhankelijk van het programma), en Berlijn, Duitsland (een semester of een maand excursie, afhankelijk van het programma).

Het collegegeld voor onze tweejarige masterprogramma's bedraagt € 20.000. Raadpleeg onze veelgestelde vragen voor meer informatie.

Toepassingsperioden

Om het aanvraagproces te verbeteren, zijn er drie verschillende aanvraagperioden.

Vroege toepassing - tot eind februari
Aanvragen die vóór 28 februari 2017 worden ingediend, worden zo snel mogelijk beantwoord met een voorlopige acceptatiebrief, op voorwaarde dat alle documenten (inclusief transcripties) zijn afgeleverd en de aanvrager voldoet aan de geschiktheidscriteria. Deze procedure ondersteunt de zoektocht van onze kandidaten naar externe financiering of beurzen.

Reguliere aanvraag - 1 maart tot eind mei:


Alle documenten moeten worden ingediend en alleen volledige aanvragen worden in behandeling genomen. We verwachten dat aanvragers van deze groep hun eigen financiering regelen, omdat het moeilijk is om op zo'n korte termijn een beurs te krijgen.

Late aanmelding - 1 juni tot eind augustus:
Na het einde van de reguliere aanmeldingsperiode kun je onze masterprogramma's nog steeds aanvragen totdat het maximale aantal studenten voor elke opleiding is bereikt. Alle documenten moeten worden ingediend en alleen volledige aanvragen worden in behandeling genomen. We verwachten dat aanvragers van deze groep hun eigen financiering regelen, omdat het moeilijk is om op zo'n korte termijn een beurs te krijgen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Campus El Gouna is opgericht om op te treden als een wetenschappelijk en academisch veldkantoor van Technische Universität Berlijn aan de Rode Zee in Egypte. Op de nieuwe satellietcampus in El Gouna b ... Lees meer

Campus El Gouna is opgericht om op te treden als een wetenschappelijk en academisch veldkantoor van Technische Universität Berlijn aan de Rode Zee in Egypte. Op de nieuwe satellietcampus in El Gouna biedt de TU Berlijn drie masterprogramma's en bovendien geweldige mogelijkheden voor wetenschap, onderzoek en ontwikkeling en allerlei soorten evenementen. Lees Minder
Berlijn , El Gouna + 1 Meer Minder