Master in de toegepaste statistiek met netwerkanalyse

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma-overzicht

De Master of Applied Statistiek met Network Analysis wordt uitgevoerd door de NRU HSE International Laboratory for Applied Research Network. De Academische Supervisor van het programma is Stanley Wasserman, PhD (Harvard University), hoogleraar aan de Universiteit van Indiana, die ook het Academisch Supervisor van het Lab. Hij is een van de leidende figuren van Social Network Analysis en heeft een soortgelijk educatief programma over statistieken en netwerkanalyse in Indiana University en de University of Illinois gelanceerd.

De kennis en de toolset wordt verkregen door de afgestudeerden van het programma zal hen in staat stellen om bekwame vaklieden te worden, om te kunnen geavanceerde complexe technieken van data-analyse toe te passen in hun dagelijks werk in organisaties van verschillende types - zowel in de commerciële bedrijven die actief zijn in diverse branches ( banken, verzekeringen, consultancy, IT, geneeskunde, farmacie), en onderzoeksorganisaties (sociologie, marketing).

Het belang en de originaliteit van het Programma

Er is een tekort aan specialisten in toegepaste statistiek, met name op het gebied van dergelijke steeds groeiende bestemming van de analyse van sociale netwerkanalyse. Op hetzelfde moment, in verschillende gebieden van de opleiding op het gebied van de statistiek wordt uitgevoerd op verschillende manieren worden uitgevoerd: de meerderheid van de educatieve programma's op dit gebied behoren tot de economie en vooral gericht op wiskundige methoden; op de faculteiten van de sociologie, is statistieken studie beperkt tot de studie van de kansrekening en inleidende cursussen.

Het unieke van dit programma is dat het is het eerste programma in Rusland, die een biedt integrale aanpak van data-analyse in verschillende gebieden. Als onderdeel van het programma kunnen studenten uit verschillende disciplines bij elkaar komen om praktische analytische problemen op te lossen. Die mathematisch geneigd kunnen een goed begrip van de sociologische veld en het doel van het onderzoek te krijgen, terwijl die met meer van een humanitaire achtergrond in staat zijn om hun gereedschap te vullen en krijgen een dieper begrip van statistische processen, die aan de basis van de data-analyse liggen zal zijn dat we leren. Daarnaast zal een speciale focus van het programma worden besteed aan de analyse van sociale netwerken, Een richting van data wetenschap die wint aan populariteit in het buitenland en Russische onderzoekspraktijk. Een ander belangrijk kenmerk van het programma zijn toegepast natuur - Leren komt niet van abstract theoretische concepten, maar van specifieke toegepast onderzoek vragen. Tijdens het proces van het onderwijs, zullen de studenten in staat zijn om hun kennis toe te passen bij het oplossen van praktische problemen bij de toegepaste projecten van het Internationaal Laboratorium voor Toegepaste Network Analysis, Russisch analytische centra en commerciële bedrijven.

Programma Doelen

Een van de belangrijkste doelstellingen van het programma is om moderne benadering combineren om data-analyse met het begrijpen van de diepe theorie van sociale processen. Het voorziet in een holistische kijk op de theoretische en methodologische grondslagen, zodat leerlingen de instrumenten best geplaatst om bepaalde onderzoeksvragen te kiezen, evenals het geven van inzicht in de datastructuur voor een combinatie van verschillende statistische instrumenten om praktische problemen op te lossen.

Een ander belangrijk doel van het programma is om studenten op te leiden op het gebied van het sociale netwerk analyse. In de afgelopen jaren, is dit de richting van de gegevens wetenschap steeds populairder en wordt gebruikt in verschillende gebieden, zoals psychologie, sociologie, politieke wetenschappen, economie, biologie, Informatica, energie en vele anderen. In een brief aan de redactie van de eerste uitgave van de "Network Science" Journal Stanley Wasserman en collega's, waarin de selectie van Netwerk Studies als een aparte wetenschap richting, reeds een andere bekende netwerk onderzoeker Duncan Watts: "Netwerken zijn belangrijk, daarom niet begrijpen netwerken, kunnen we niet de functies van de markt, het oplossen van organisatorische problemen of veranderingen in de samenleving "(Network Science, №1, blz. 2) te begrijpen.

Wie geïnteresseerd is in dit programma

Het programma zal van vitaal belang voor iedereen die geïnteresseerd is in het doen van real-world data analyse.

Sociologen, politicologen, psychologen en vertegenwoordigers van andere gebieden van de sociale wetenschappen zal de kennis van de statistische instrumenten uit te breiden en te leren hoe ze te gebruiken om toegepaste problemen in hun gebied op te lossen. Voor wiskundigen, econometristen, en economen die al een fundamenteel begrip van statistieken en wiskundige data-analyse, zal het programma helpen om de vaardigheden van de aanleg van een theorie gebaseerd op de data model te ontwikkelen en complexe vraagstukken en gegevens te integreren in het model, waardoor het onderzoek taken op te lossen.

Leerplan

Bulletin Verklaring

 • Cursus Vereisten: Een totaal van 60 krediet uur, of 15 cursussen.
 • Vereiste fundamentele cursussen: Contemporary Data Analyse: Methodologie van interdisciplinair onderzoek en Hedendaagse Besluit Wetenschappen Methoden: een geïntegreerd perspectief.
 • Gewenste programma opleidingen: Applied Linear Models, Introduction to Statistical Consulting, Network Analysis, Advanced Topics in Social Network Analysis.
 • Keuzevakken (twee afzonderlijke tracks): o Met de nadruk op sociale netwerkanalyse: statistische benaderingen en modellering van Networks, Network Analysis met Ro Zonder de nadruk op sociale netwerkanalyse: elke combinatie van de overige 16 cursussen, afhankelijk van het aanbod in een bepaald jaar.
 • Research Paper is vereist; programma moet uitmonden in de promotie in de Repository. Studenten zijn verplicht om een ​​uitgebreid examen aan het eind van het programma; studenten niet het passeren van de uitgebreide examen mogen niet over te gaan tot promotie in de Repository. Examen kan worden vervangen door andere opties, zoals een publicatie van een werkdocument in een beoordeeld stopcontact of een internationale peer-reviewed tijdschrift, naar het oordeel van de opleidingsdirecteur.

Vereiste Fundamentele Cursussen:

 • Hedendaagse Data Analyse: Methodologie van het Interdisciplinair Research
 • Hedendaagse Besluit Sciences Methods: een geïntegreerd perspectief

Programma Cursussen:

Vereiste:

 • Applied Linear Models
 • Inleiding tot Statistische Consulting
 • Network Analysis
 • Geavanceerde onderwerpen in Social Network Analysis

Keuzevakken (elk 9):

 • kansrekening
 • Parametrische Theorie en data-analyse
 • Statistische leertheorie
 • Categorische data-analyse
 • Covariantieanalyse Models
 • Statistisch Leren en hoog-dimensionale data-analyse
 • Social Network Analysis met R
 • Stochastic Models
 • Verkennende data-analyse
 • Bayesiaanse gegevensanalyse
 • multilevel modellen
 • Netwerk analyse: statistische benaderingen
 • Longitudinale data-analyse
 • data mining

Carrièremogelijkheden

Netwerk analisten hebben de laatste tijd heel vroeg in de verschillende sectoren van de arbeidsmarkt. Terwijl de vraag naar geschoolde professionals in data science en netwerken analyse drastisch groeit bij bedrijven en analytische centra, bestaat er nog steeds een gebrek aan programma's die een goede opleiding en kennis op dit gebied.

De masteropleiding in de Toegepaste Statistiek met Network Analysis biedt de toolset vereist van data-analisten van banken, verzekeringsmaatschappijen, IT- en telecommunicatie-bedrijven en vele andere bedrijven.

Volgens het rapport van PayScale's, een entry-level Analyst in USA verdient een gemiddeld salaris van $ 54.617 per jaar. Rapid high-tech en de ontwikkeling van innovatie in Rusland onderschrijft de verwachting van de groei van de salarissen van de werkgelegenheid, op basis van toegepaste statistiek en netwerkanalyse bij de Russische Arbeidsmarkt en Worldwide.

De studenten zijn vrij om een ​​van de twee carrière tracks te kiezen - business-georiënteerde of academische, en kunnen hun studie vormen op basis van hun carrière belangen. Beide tracks zullen specifieke stagemogelijkheden gericht op het helpen van de afgestudeerden van het programma meer concurrerend te zijn in hun vakgebied te worden voorzien.

Studenten die liever de praktische carrière track zal een kans om hun stage te lopen bij bedrijven waar hun analytische vaardigheden nodig zijn, of deelnemen aan een van de lopende projecten van het lab hebben.

Degenen die geïnteresseerd zijn in onderzoek zijn, in het tweede jaar van hun studie zal stagiair bij de International Laboratory for Applied Research Network. Er zal ook een mogelijkheid in te schrijven in een jaar stage in Ljubljana University of SONIC lab aan de Northwestern University (Illinois, USA) zijn.

Vereisten

Studenten worden geselecteerd op basis van hun portefeuille, die moet bestaan ​​uit:

Vereiste:

 • aanvraagformulier
 • CV, mathematische component van het onderwijs benadrukte (aantal en het niveau van wiskunde cursussen genomen, ontvangen graden). Certificaten van Coursera of andere MOOC platforms worden als bewijs van de academische prestaties geaccepteerd.
 • Resultaten van gestandaardiseerde tests, zoals GRE of GMAT; andere soortgelijke tests met zware wiskunde component, kunnen worden aanvaard met toestemming van het programma directeur.
 • Als de taal van de aanvrager niet Engels, en undergraduate degree werd niet verkregen van een Engels-talige instelling, dan resultaten van een test van het Engels vloeiend, zoals TOEFL, IELTS of een equivalent.
 • Verklaring omtrent het doel (ongeveer 1000 woorden, met een toelichting hoe deze masteropleiding toekomstige carrière van de student ten goede zal komen).
 • Ten minste twee brieven van aanbeveling van professionele kennissen, ten minste een van die moeten worden van een academische. Brieven van aanbeveling kan direct worden voorgelegd aan de programmamanager of ingevuld online op uitnodiging van het programma manager.

OPTIE:

 • Eventuele aanvullende wetenschappelijke bewijs dat de selectiecommissie kunnen helpen bij het evalueren van de kandidaat in de positieve licht, zoals certificaten van voorafgaande academische prestaties, publicaties en presentaties op conferenties, deelname aan academische Olympiades.
 • Bewijs van extra-curriculaire activiteiten, zoals vrijwilligerswerk en de dienstverlening aan de gemeenschap.

Elk van de gewenste portefeuille elementen wordt een score toegekend door een team van beoordelaars volgens vooraf bepaalde norm rubrieken. Omdat mensen met een wiskundige achtergrond hebben meer kans om te slagen in een wiskunde-based programma, worden de studenten met meer geavanceerde wiskundige achtergrond prioriteit.

wiskundige achtergrond

Zonder enige wiskundige achtergrond, kan een succesvolle afronding van dit programma problematisch zijn. Omdat het programma staat open voor alle academische majors, zullen de studenten zonder achtergrond cursussen in calculus en lineaire algebra worden verplicht om een ​​individueel studieplan, waarin ook MOOC cursussen in de wiskunde te creëren.

Bovendien, afhankelijk van het aantal studenten introductiecursussen wiskunde nodig, het programma kan één of intensievere adaptieve wiskundige vakken voor aanvang van het programma (een intensieve 3 weken wiskundige seminar in augustus per studiejaar) bieden. Specifieke cursussen en de adaptieve scholen duur moet worden bepaald aan het einde van de toelating proces, op basis van het aantal studenten die moeten worden ingeschreven op deze cursussen.

Ook zal elke discipline die door het programma wiskundige bereidheid van studenten voor de cursus te evalueren, en indien nodig, zal optionele adaptieve lessen worden opgenomen aan het begin van elke cursus, of aangeboden aan studenten voor zelfstudie als onderdeel van de cursus.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the National Research University Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-dr ... Lees meer

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the National Research University Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-driven approach to higher education. Based in the vibrant centre of Moscow, with campuses in St. Petersburg, Nizhny Novgorod and Perm, HSE offers outstanding academics at all levels and includes more than 40 English-taught Master’s programmes and 8 English-taught Bachelor's degree programmes. Lees Minder
Moskou , Nizhny Novgorod , Sint Petersburg + 2 Meer Minder