Master in de toegepaste sociologie: sociale en marktonderzoek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

afzet

Introductie

Sinds haar oprichting als een aparte discipline op het gebied van de sociale wetenschappen, heeft sociologie had een toegepast gericht op beleidsmakers te begeleiden in het bedrijfsleven, de overheid en de derde sector organisaties de natuur.

Al deze entiteiten verlangen analisten en experts bij het verkrijgen en beheren van sociale informatie om hen in staat om het gedrag van individuen in verschillende gebieden te begrijpen, van economische tot politiek, van de sociale om de culturele.

De reden is dat deze informatie is cruciaal voor hen omdat:

 1. Bedrijven moeten de nieuwe patronen van sociaal gedrag en dus nieuwe zakelijke mogelijkheden en kennis van de markt. Marktonderzoek wordt een actief van de onderneming te vermijden kosten en risico's door te wijzen op potentiële markten en verkoop. Het is de bijdrage van de kennis om de verkoop, de productiviteit te verhogen en draagt ​​bij tot betere resultaten.
 2. Administraties en publieke managers nodig zijn om de sociale eisen te begrijpen, omdat de juiste antwoord hangt af van de stabiliteit en het vertrouwen van de burgers in de instellingen.
 3. De derde sector (verenigingen en stichtingen) nodig hebben, op hun beurt, gespecialiseerd in het lokaliseren van eigen ruimte om ze te ontwikkelen georganiseerde solidariteit in een context waarin het gebrek aan economische middelen zijn waarde neemt exponentieel toe.

Waarom studeren de mate

De SAISM is de enige graduaat in het Galicische University System, dat expertise in marktonderzoek en geavanceerde sociale analyse, inclusief analyse van de consument biedt.

De SAISM biedt uitgebreide opleiding voor onderzoek, zij het kwantitatieve of kwalitatieve, uit gegevens die zijn verkregen met behulp van interactieve technieken met individuen (interviews, focusgroepen, enz.), Door middel van secundaire bronnen (enquêtes en tellingen) of door middel van data mining of big data, steeds vaker gebruikt en eiste door bedrijven uit het toenemend gebruik van ICT.

Wat je leert

De sector Market Research constateert dat meer onderzoek uit de elektronische verzameling van gegevens over de lijn en onderzoek uitbesteed aan bedrijven met gekwalificeerd personeel uit te voeren dit type analyse verhoogt ook.

Dit vormt een nieuw type van professionele sociale en marktonderzoek, die een sterke achtergrond in die aspecten die traditioneel zou kunnen noemen (research design, bemonstering, onderzoekstechnieken, beschrijvende en verklarende statistische analyse, kwalitatieve technieken, enz. Moet doen ) en degenen die zijn verschenen sterk sociaal gedrag (nieuwe technologieën, internet, sociale netwerken) en het nieuwe type van de beschikbare informatie (big data). Deze uitgebreide training is wat hem in staat stelt zowel complexe analyse van data mining om kwalitatief onderzoek ontwerpen te verhogen ontwikkelen.

structuur Study

verplichte vakken

 • Onderzoek: Design and Process
 • Bemonstering en tests Statistische besluit
 • Constructie en analyse van sociale indicatoren en indexen
 • Gegevensbronnen en Databases
 • survey-onderzoek
 • Statistische analyse van de gegevens 1
 • Statistische analyse van de gegevens 2
 • Kwantitatieve analyse Workshop
 • kwalitatieve ontwerp
 • kwalitatieve analyse
 • Kwalitatieve analyse Workshop

keuzevakken

 • Sociale en Organisatiepsychologie Communicatie en Doelgroep Analyse
 • Analyse van de sociale netwerken als bronnen van waarde
 • Computer Tools for Analysis 1
 • Computer gereedschap voor analyse 2
 • Bevolkingsprognoses Small Area
 • Neurowetenschappen Applied Social Research
 • Geografische Informatie Systemen (GIS)
 • Analyse en Audience Measurement in de digitale omgeving

Plaatsing

 • praktijken

Master's Thesis

 • Master's Thesis

Keuzevakken I theoretische grondslagen

 • Sociologie van de markten
 • Cultuur en economische activiteit

Keuzevakken theoretische grondslagen II

 • Basics Market
 • Markten en concurrentie

professionele en academische uitgangen

Bedrijven en organisaties, zowel openbare als particuliere en derde sector, moeten ze professionals die de markt en de vraag van de consument kan analyseren en te voldoen aan sociale eisen in bredere zin.

Het kan worden gezegd dat in aanvulling op mensen die werken als werknemers in een bedrijf en de activiteit, deze studies zijn potentiële ondernemers en onderzoekers.

Daarom is de missie van deze master gedefinieerd als: Commitment in gespecialiseerde zowel academische als research-professional op het gebied van de sociale studies en op de markt, zodat het beantwoordt aan de maatschappelijke behoefte aan academici training een gedegen onderzoek training om de besluitvorming te vergemakkelijken.

De algemene doelstelling is om de studenten leren om hun taken uit te voeren in specifieke marktonderzoek bedrijven (zoals de markt onderzoeksinstituten, reclamebureaus, mediabureaus en adviesbureaus, distributiebedrijven, enz.), Of onderzoeksafdelingen, marketing en communicatie van een openbare of particuliere instelling, of het nu met of zonder winst.

Ze werken in alle sectoren, die verantwoordelijk is voor de publieke opinie onderzoeken, studies van de behoeften, marktonderzoek en opiniepeilingen.

professionele en academische uitgangen

Een master zoals SAISM laat de mogelijkheid van aanzienlijke synergieën met de Doctoral Schools van de drie Galicische universiteiten.

Door het aanbieden van hoogwaardige technische opleiding aan de graduate niveau in kwantitatief en kwalitatief onderzoek, doctoraatsstudenten ingeschreven in het doctorale scholen kunnen de vaardigheden die de respectievelijke commissies bepalen doctoraatsprogramma's voor elk geval van belang te verwerven.

Bovendien, door het hebben van een Master Final Project 12 ECTS, de SAISM stelt hen in staat om in te schrijven in doctorale studies.

Common toegangseisen

De enige essentiële vereiste om toegang te krijgen tot de Meester te hebben afgerond 6 ECTS Statistics of Statistiek toegepast op de Sociale Wetenschappen.

Er zijn een aantal vaardigheden die bijzonder geschikt worden geacht om deze studies, zoals die met name de verworven door een aantal graden dat we overwegen in de buurt van Master na te streven:

 1. De afgestudeerden en afgestudeerden in de sociologie.
 2. Afgestudeerd in Business Administration and Management, Business Studies, Economie, Marketing en Marktonderzoek in Politicologie in Labor Relations en Human Resources Management van kleine en middelgrote ondernemingen in de journalistiek, toerisme, mensen de handel in reclame en public relations, de doblesgrados in Business en toerisme, recht en Business Administration en Computer and Business Administration; afgestudeerden en / of afgestudeerden in Business Administration and Management, Economics and Business Studies, Economie, Research & Marketing, reclame en public relations, antropologie, politicologie en in het algemeen enige mate, de mate of diploma van de juridische en sociale tak.
 3. Al die graden, master-opleidingen en andere hooggeplaatste functionarissen mate waarin studenten hebben ten minste 6 ECTS Statistics voltooid.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of A Coruña is a public institution whose primary objective is the generation, management and dissemination of culture and scientific, technological and professional knowledge through t ... Lees meer

The University of A Coruña is a public institution whose primary objective is the generation, management and dissemination of culture and scientific, technological and professional knowledge through the development of research and teaching. Lees Minder
A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , Ferrol , Ferrol + 9 Meer Minder