Master in de stedenbouw studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze eenjarige masteropleiding is gericht op afgestudeerden op het gebied van architectuur, landschapsarchitectuur, stedenbouw en stadsplanning die specifiek bezig zijn met ontwerpkwesties van het publieke domein en de effecten hiervan op het sociale leven en menselijk gedrag. Onze focus ligt op het verdiepen van theoretische en ontwerpkennis, het veranderen van de mindset van professionals met betrekking tot het belang en de waarde van het publieke domein in het ontwerp van onze steden.

Urbanism Studies bij KTH

De reden achter Urbanism Studies is dat professionals interdisciplinaire stedenbouwkundige en stadsplanningsteams begrijpen en ermee werken, in combinatie met de groeiende wens voor steden om nieuwe en verschillende vormen van stedelijk wonen te vestigen. Aangezien het doel van dit programma is om het ontwerpdenken van objecten naar plaatsen te verplaatsen, verschillen onze stedelijke kernstudio's en -modules op verschillende manieren van traditionele studio's / modules.

Onze aanpak omvat diepgaande verkenningen van stedelijke ontwerpkwesties door het combineren van vijf op onderwerpen gebaseerde modules die zich in de drie studio-cursussen bevinden. Lopende lezingenseries en urban filmstudies zijn opgenomen in de studio's. Het geïntegreerde afstudeerproject bouwt voort op de vorige drie studio's en vijf modules. Het is een uniek samengesteld werk dat alle resultaten van vorig werk samenvoegt tot een eindproduct dat studenten kunnen gebruiken als een portfolio van hun eenjarige studies aan KTH. Dit is een "levend boek" van opgebouwde kennis vanaf het begin dat zal fungeren als een geavanceerde post-academische theoretische, strategische en ontwerpportfolio. Het project kan worden gerealiseerd in de vorm van een essay, een ontwerpproject, een installatie of een stadsfilm. Het afstudeerproject omvat ook methodieken voor onderzoek naar stedenbouw, openbare studies over het leven en onderzoek naar de stad, plus een onderzoeksseminar gericht op de voorbereiding van het proefschrift.

Bovendien krijgen studenten de mogelijkheid om te worden blootgesteld aan en samen te werken met de gastfaculteit van enkele van de toonaangevende programma's voor gebouwde omgeving (Urbanism) ter wereld: ETH Zürich, CED bij UC Berkeley, UCL Bartlett in Londen, LSE Cities - London School van het Economic and Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston, evenals enkele andere. Dit biedt studenten een fantastische wereldwijde samenwerkingsmogelijkheid voor een breed scala aan cases uit de echte wereld. Urbanism Studies worden extern ondersteund en deels gefinancierd door de Ax: son Johnson Foundation.

Onderwerpen die

Publieke ruimtes, placemaking, stedenbouw en planning, stadsplanning en stedelijke ontwikkeling, stedelijke sociologie, politiek van stedelijke ruimte, sociale duurzaamheid, urbanisme, snelle stedelijke groei, straten en pleinen

Carrière

De vooruitzichten op de arbeidsmarkt voor afgestudeerden van het programma zijn uitzonderlijk. Werkgevers zijn te vinden in de publieke sector, gemeentelijke, regionale, nationale en particuliere sector (architecten, woningbouw, bouw en advies) waar afgestudeerden ontwerpopdrachten ontvangen, plannen, vormgeven, coördineren, onderzoeken en handelen. Onze stedenbouwkundig afgestudeerde studenten kunnen aan het werk gaan voor advies- en ontwerpadviesbureaus; stadsagentschappen; bedrijfs- en ontwikkelingsgroepen; stedenbouwkundige en regionale planningsbureaus; staatsplanning agentschappen; particuliere ontwikkelaars; non-profit gemeenschap en betaalbare woningbouwers en ook doorgaan met onderzoek binnen de academische wereld. Het programma heeft nauwe banden met professionals die actief zijn in het veld (via studio's), wat betekent dat stedenbouwstudenten studenten de kans krijgen om sterke initiële netwerken te bouwen die kunnen worden gebruikt bij het starten van hun loopbaan.

Laatst bijgewerkt op nov 2017

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder