Master in de politieke analyse en de openbare orde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Het programma werd ontwikkeld op basis van de Amerikaanse model van het onderwijs Public Policy Analysis - namelijk of Public Policy Institute van de Universiteit van Georgetown en de Johns Hopkins University, waar het hoofd van dit programma is het onderwijs in 1993-1995. Sinds 2006 is het programma accepteert buitenlandse studenten en verzorgt onderwijs in het Engels als HSE bijdrage aan het proces van Bologna. We zijn voortdurend in ontwikkeling en verbetering van het programma en de betrokken vertegenwoordigers van de toonaangevende Russische, Europese en Amerikaanse universiteiten, de meest invloedrijke denktanks en gerenommeerde internationale organisaties in het leerproces.

Het programma heeft twee concentraties: Public Policy Analysis, en mensenrechten en democratisch bestuur. Concentratie in Public Policy Analysis is het resultaat van de zoektocht naar de ultieme professionele opleiding en combineert theoretische en praktische training met de cutting-edge internationale en Russische ervaring in het veld. De concentratie in mensenrechten en democratisch bestuur is gemaakt op basis van het VN-programma. Het programma was het eerste in zijn soort in Rusland en is analoog aan de European Master in de Rechten van de Mens.

De Master in Public Policy is een tweejarig innovatieve praktijkgericht programma te ontwikkelen die nodig zijn om zaken van openbaar belang te articuleren, alternatief beleid te analyseren, de goedkeuring en uitvoering van specifieke publieke keuzes te vergemakkelijken, en de gevolgen daarvan te evalueren vaardigheden. Het doel is om professionele analisten en managers in staat om te gaan met complexe vraagstukken van de moderne wereld de openbare orde te voeden. Het programma biedt iedere student met een sterke multi-disciplinaire fundering van vaardigheden en kennis en een kans om toe te passen op de hedendaagse proces de openbare orde.

Onze studenten

Het programma staat open voor de studenten met verschillende professionele, educatieve en culturele achtergronden. We hebben afgestudeerden die aantonen dat de openbare orde effectief kan worden beheerst op basis van management, politicologie, bestuurskunde, filosofie, geschiedenis, aardrijkskunde, en zelfs wiskunde. Het kan efficiënt worden gecombineerd met verschillende carrière ervaringen, variërend van vrijwilligerswerk en NGO werkgelegenheid om zakelijke en maatschappelijke dienstverlening.

Het programma wordt gegeven in het Engels verwelkomt buitenlandse studenten sinds 2006. Onze studenten zijn afkomstig uit Afghanistan, Wit-Rusland, Egypte, Duitsland, Ghana, Guinee, Hongarije, Indonesië, Italië, Japan, Kazachstan, Kirgizië, Moldavië, Mongolië, Marokko, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Roemenië, Servië, Thailand, Turkije, Groot-Brittannië, Oekraïne, de VS en andere landen. Het programma heeft een zeer sterke en ondersteunende internationale studentengemeenschap. Naast buitenlandse studenten worden verstrekt een kans om de Russische, die aanpassing gemakkelijker te bestuderen.

Leerplan

Het curriculum van het programma omvat de inleidende overbruggen cursussen, kernvakken (verplicht voor alle studenten), de kern keuzevakken, en trekt van keuzevakken specifiek voor de concentraties:

 • Concentratie "Public Policy Analysis"
 • Concentratie "Mensenrechten en democratisch bestuur"

De twee inleidende cursussen zijn:

 • Foundations of Public Policy (0 Credits, Fall)
 • Conflict Management (0 Credits, Fall)

Het programma heeft de volgende kernvakken (verplicht):

 • Moderne Politieke Wetenschappen (4 Credits, Fall)
 • Theorie en methodologie van Politicologie (5 Credits, Fall)
 • Mensenrechten in de mondialisering (9 Credits, Fall)
 • Global Actoren in Public Policy (7 Credits, Fall)

De gemeenschappelijke keuzevakken verschillen van jaar tot jaar, maar meestal zijn de volgende:

 • Vergelijkende analyse van publiek beleid (6 Credits, Spring)
 • Applied kwalitatieve methoden in sociaal onderzoek (6 Credits, Fall)
 • Methodologie en onderzoeksmethoden in de sociologie (6 Credits, Fall)
 • Kwantitatieve methoden in sociaal onderzoek (6 Credits, Fall)
 • Toepassingen van statistische methoden om Public Policy (6 Credits, Spring)
 • Foresight Methoden en Analyse (6 Credits, Spring)

Concentratie "Public Policy Analysis"

De eerste concentratie van het programma is de kern en basislijn specialisatie van het Programma en het is gewijd aan de Public Policy Analysis en diverse aanverwante zaken. Het verdiept de onderdompeling van de leerlingen in de praktijk van het Public Policy Analysis en biedt solide basis voor de toekomstige werkgelegenheid in de analytische gebied.

De concentratie zorgt voor een sterke multidisciplinaire fundament van de vaardigheden en kennis van de studenten, die genoeg opleidingsmogelijkheden aan de hedendaagse beleidsanalyse publiek onder de knie hebben. De keuzevakken van de concentratie onder meer:

 • Think Tanks als beleid Acteurs (6 Credits, Fall)
 • Global Political Economy (6 Credits, Spring)
 • Religie, bestuur en beleid (4 Credits, Fall)
 • Ongelijkheid, armoede en de kwaliteit van het leven. Trends, meet- en beleid (4 Credits, Fall)
 • Anti-corruptie beleid voor Public Service (4 Credits, Fall)
 • Onderwijs en Ontwikkeling (4 Credits, Fall)
 • Migratie studies en vergelijkende migratiebeleid (4 Credits, Fall)

De afgestudeerden zijn gekwalificeerd en goed voorbereid op een breed scala van loopbanen: overheid (Russisch, Internationaal beleid analyse), non-profit organisaties en bewegingen, politieke partijen, analytische centra en denktanks, private sector (strategische planning, personeelsbeleid, etc.) .

Concentratie "Mensenrechten en democratisch bestuur"

De opening van de concentratie "Mensenrechten en democratisch bestuur 'is een initiatief van de VN-afdeling Programma en ondersteund door de afdeling Public Policy van de NRU HSE. Het programma was het eerste in zijn soort in Rusland en is analoog aan de European Master in de Rechten van de Mens. Het programma werd ondersteund door een aantal prominente mensenrechtenactivisten en vertegenwoordigers van NGO's, zowel op regionaal en nationaal niveau. Naast het feit dat de allereerste programma over de mensenrechten in Rusland, dit programma is innovatief op vele andere manieren:

 • studenten stages bij NGO-partners of gouvernementele organisaties die zich bezighouden met mensenrechten, kantoren bijvoorbeeld ombudsmannen's op lokaal en regionaal niveau
 • een van de belangrijkste doelstellingen van de specialisatie is om theoretische kennis te verdiepen op het gebied van mensenrechten en deze combineren met onderzoek en praktische activiteiten in de mensenrechten onderzoek, monitoring, advocacy en rechtszaken

Mensenrechten experts in staat zal zijn om te werken in overheidsinstellingen van de bescherming van mensenrechten, regionale en lokale overheden, maatschappelijk welzijn kantoren, non-profit organisaties, waaronder Human Rights NGO's, internationale mensenrechtenorganisaties en internationale verdragen lichamen.

Studenten worden verwacht dat zij uitgebreide metingen van de literatuur te bereiken op de theorie en de praktijk van de bescherming van de mensenrechten, te leren en te zorgen voor diepgaande analyse van de rechtspraak van internationale organisaties en Russische rechtbanken onder toezicht van HSE professoren - ervaren advocaten, de behandeling van zaken in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en VN-Verdrag, onderzoekscentra in de hedendaagse mensenrechten, de praktijk in de Russische NGO's en overheidsinstanties.

Het curriculum van de concentratie (keuzevakken) bestaat uit:

 • Mensenrechten in niet-westerse samenlevingen (6 Credits, Fall)
 • Minority Rights: vergelijkende praktijken (6 Credits, Spring)
 • Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering: Vergelijkende Practices (4 Credits, Fall)
 • Regelgeving en hervorming: Analysis and Policy (4 Credits, Fall)
 • Markten, verordening en Europeanisering (4 Credits, Fall)
 • Zachte wetgeving en internationale mechanismen van de bescherming van de Rechten van de Mens (4 Credits, Fall)
 • Rusland in de Western Legal Tradition (4 Credits, Fall)

Deze concentratie stelt onze afgestudeerden om hoog niveau van wetenschappelijk onderzoek met praktische vaardigheden in belangenbehartiging, sociaal-juridische en politieke studies, campagnes, bevordering van de mensenrechten in binnen- en buitenland te combineren.

Vereisten

Trouwens, alle aanvragers moeten de door de Toelating ministerie van HSE documenten in te dienen. Sommige van deze documenten zal worden gebruikt voor de evaluatie Portfolio: undergraduate en graduate onderwijs diploma's en cijferlijsten.

Daarnaast zullen de kandidaten worden geïnterviewd (face-to-face of Skype afhankelijk van het type van de toelatingsprocedure) als hun portefeuilles voldoen aan de minimale eis - 20 punten.

Portfolio aanvraag omvat:

 • Motivatiebrief

Indien beschikbaar:

 • Diploma's en certificaten van een winnaar, een laureaat, of een deelnemer van het wetenschappelijk onderzoek of wedstrijden of student Olympiades.
 • Diploma's en getuigschriften van beroepsopleidingen, waaronder Engels taal certificaten.
 • Informatie over het ontvangen van persoonlijke stipendia en subsidies tijdens je eerdere studies met een officiële bevestiging documenten van de uitgevende organisatie (universiteit, subsidie-gever, etc.).
 • Geattesteerd exemplaar van bachelorscriptie (attest kan van de universiteit, academische begeleider, enz.); kopieën van publicaties in wetenschappelijke tijdschriften, student artikelen verteert, enz .; of een tekst van een artikel, voorbereid voor publicatie.
 • Aanbeveling Letter (één of meer) uit de academische begeleider van de scriptie of een stagebegeleider, of een werkgever; Het moet ook de prioriteiten van de aanvrager en de bereidheid en het vermogen om succesvol te studeren aan de Masteropleiding onderzoek.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-driven approach to higher educa ... Lees meer

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-driven approach to higher education. Based in the vibrant center of Moscow, with campuses in St. Petersburg, Nizhny Novgorod and Perm, HSE offers outstanding academics at all levels and includes more than 25 English-taught Master’s programmes and 8 English-taught Bachelor's degree programmes. Lees Minder
Moskou , Nizhny Novgorod , Sint Petersburg + 2 Meer Minder