Master in de mechatronica en sensorsystemen technologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in Mechatronics en Sensor Systems Technology

Mechatronica en Sensor Systems Technology (MSST) is een full-time twee jaar (4 Semester) masteropleiding aangeboden bij vgu door de Hochschule Karlsruhe - University of Applied Science, Duitsland.
De voertaal is Engels.


Waarom dit programma?


Van touch screens en camera's in mobiele telefoons te sterk geautomatiseerde robots in de moderne productie-installaties: het is duidelijk dat de sensoren en hun toepassingen een belangrijk deel van de technologie in de techniek zijn geworden.


Volgens de huidige ontwikkeling, zal een groot deel van de potentiële groei in deze industrie in Azië. Siemens, Bosch of Intel: veel bedrijven hebben nog maar net begonnen om hun productie en onderzoek faciliteiten om Vietnam te verschuiven en er is nu al een tekort aan hoog opgeleide professionals. Dit is een goede reden om deel te nemen aan de carrière mogelijkheden. In nauwe samenwerking met de industrie, MSST tegemoet aan de eisen van de arbeidsmarkt en biedt superieure afgestudeerden om de technologie van morgen. Dit programma opent uitstekend werk en onderzoek mogelijkheden voor studenten in vele takken van deze industrie, zoals micro-elektronica, automotive, milieutechnologie of automatisering.


programma Beschrijving


Observeren - Resolve - Reageer


Dit is het essentiële principe van intelligente actie. Het menselijk leven zou nooit zo ver zijn gekomen, als we hadden geen ogen, neus of oren om onze omgeving vast te leggen. Net als mensen, kan de moderne technologie niet opschieten zonder sensoren niet meer. Ze zijn te vinden in elke tak van de industrie. Smartphones detecteren van de positie van onze vingers, de airbag van een auto releases precies op het juiste crash-time en een industriële robot autonoom past een deel op de juiste plaats. In vergelijking met de ontwikkeling van moderne micro-elektronica, is er een vraag naar achterstand sensorkeuze. In feite is de kwaliteit van geautomatiseerde systemen echter beperkt door het ontbreken van een geschikte sensor dan door onvoldoende signaalverwerking.


Ontwerp Mechatronics from Scratch


Technisch een sensor zet een fysische grootheid zoals temperatuur, afstand of kracht in een elektrisch signaal. In een mechatronisch systeem van de sensorsignalen verwerkt door een besturingseenheid, meestal een microcontroller of een computer. Vervolgens wordt voldoende uitgangssignaal aan het systeem actief te regelen. Het MSST programma biedt de vaardigheden om een ​​hele mechatronisch systeem te ontwerpen vanaf nul. Van de fysische beginselen van sensortechnologie de ontwerpen en programmeren van intelligente systemen worden alle vakken beschouwd.


Van Talent naar Excellence


Het eerste semester is gewijd aan de basiskennis. Volgens de sterk accent die is geplaatst op toepassingen veel van de lessen geïllustreerd door middel van experimenten en studenten volledig lab projecten modellering en controle. In het tweede en derde semester elementaire lezingen gaan, maar studies zijn meer geconcentreerd op specifieke onderwerpen. Dus, focale onderwerpen of projecten worden gekozen, die zijn aangepast aan de actuele ontwikkelingen en eisen. De nauwe samenwerking met onze partners in het bedrijfsleven garant voor een aanbod van onderwerpen die is aangepast aan de eisen van de toekomst. In het derde semester, studenten uitvoeren van een team project, in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven afgerond. Deze module opent de deur naar bedrijven. Zo krijgen de leerlingen de werkgelegenheid vaardigheden in gemengde internationale teams en werken met een netwerk van andere professionals. Het vierde semester is gewijd aan de Master Thesis. De Thesis is voltooid binnen een onderzoeksproject, dat buiten vgu en / of in het buitenland kan worden uitgevoerd (bijvoorbeeld in Duitsland).

Laatst bijgewerkt op jan 2017

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Vietnamese-German University (VGU) is a Vietnamese state university. Founded in 2008, VGU is based on a close cooperation between the Socialist Republic of Vietnam and the German State Hessen. Wit ... Lees meer

The Vietnamese-German University (VGU) is a Vietnamese state university. Founded in 2008, VGU is based on a close cooperation between the Socialist Republic of Vietnam and the German State Hessen. Within the past years the project broadened to a German-wide cooperation. Lees Minder
Ho Chi Minh Stad