Master in de logica en wetenschapsfilosofie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze interuniversitaire meester wordt onderwezen in een totaal van 6 universiteiten kunnen meer informatie over de master op de website van de Universiteit van Salamanca te vinden.

rechtvaardiging titel

De MU in Logica en Wetenschapsfilosofie aan de Universiteit van Salamanca, La Coruna, Granada, La Laguna, Santiago de Compostela, Valencia en Valladolid, begon les te geven in het 2006-07 academiejaar. Het aantal studenten in opeenvolgende promoties is geweest: 2007-2008; 24 ingeschreven, 2008-2009; 30 ingeschreven, 2009-2010; 33 ingeschreven, 2010-2011; 42 geregistreerd en 2011-2012; 36 ingeschreven, suggereert de noodzaak bestaat om dergelijke studies op het gebied toe te passen.

Studies van oudsher gelegen binnen het gebied van logica en wetenschapsfilosofie zijn aanwezig in alle centra waar doctorale medewerkers krijgen de titel van de Filosofie. In sommige gevallen komt dit tot uiting in de eigen programma's en, in andere, het opnemen van specifieke cursussen binnen de bredere programma's. De training vereist onderzoek in Logica en Wetenschapsfilosofie is complex en veeleisend met de student. Het niveau van de training die kan worden bereikt op een meester verschijnen alleen in enkele vakken in het gebied is duidelijk ontoereikend om een ​​scriptie vloeiend internationaal te ontwikkelen en een geïnformeerde en origineel onderzoek. Het vereist ook een hoge technische en theoretische niveau, met name ten aanzien van de wetenschappelijke inhoud van hun materialen, en een breed domein van de algemene middelen, denken we dat de kennis van talen en computer middelen.

Onze Master heeft ook aangetoond zijn prestaties in het hoge aantal studenten die besluiten om doctorale studies in verband met de master tellen tot 2011-2012 met 49 actieve promovendi na te streven.

Prestatie deze training biedt de centra waar zij is gevestigd werd zeer gewaardeerd door de hoge mate van R + D + ben ik actief in het gebied en het aantal publicaties rond hen worden gegenereerd. Het bestaan ​​van verschillende wetenschappelijke verenigingen, Vereniging van Logica, Methodologie en Wetenschapsfilosofie en de Spaanse Vereniging voor analytische filosofie, zorgt voor een voortdurende uitwisseling van initiatieven tussen universiteiten en tussen wetenschappelijke gebieden die zij vertegenwoordigen. In feite hebben deze bedrijven ons enorm geholpen in de eerste fase van de discussie en de verspreiding van het voorstel.

Academisch, zijn eigen studies in de omgeving van Logica en Wetenschapsfilosofie werden gekenmerkt door hun grote gevoeligheid voor de huidige problemen van de kennis, wetenschap en technologie. Op dit moment is het belang van het gebied zich richten op een breed scala aan onderwerpen verwoord in strategische gebieden van groot wetenschappelijk, technologisch en maatschappelijk belang.

 • De studie van de logica, van de vooruitgang die deze discipline heeft ervaren en de verschillende toepassingen op verschillende gebieden. De studie van de informatietechnologie en de formele ontwikkelingsvraagstukken, de mogelijkheid van kunstmatige intelligentie, heeft de oprichting van specifieke talen voor het netwerk kan ondersteunen terminologische nuttige informatie zoeken plaatsgemaakt voor het Semantic Web uitgedrukt, zijn voorbeelden in de nieuwe informatiemaatschappij.
 • De studie van argumentatie, met speciale aandacht voor het oplossen van conflicten door middel van rationele discussie is gericht op theoretische probleem van de rationaliteit en discours, de praktische gebied van cultuurkritiek en tussenhandel beide.
 • De studie van de wetenschap en haar sociale conflicten, evaluatie en implementatie processen van de technische en sociale effecten en de geschiedenis ervan zorgt voor een zeer gevraagd, zowel door het publiek en door instellingen praktische en theoretische dimensie.
 • Het onderzoek naar de relatie tussen taal en de wereld, cognitieve modellen en hun toepassingen aan kunstmatige intelligentie evenals problemen met betrekking tot communicatie, spraak handelingen en pragmatisch, betekenis, intenties, en theorieën van mentale representatie .

Deze voorbeelden gerechtvaardigd de wenselijkheid van het handhaven van de opleiding van specialisten kunnen blijven reflectie en innovatie in gevoelige gebieden te voorzien, zoals die hierboven uiteengezet.

De Europese ruimte voor hoger onderwijs vraagt ​​om een ​​soort van het onderwijs is een conceptueel reorganisatie van het onderwijssysteem naar modellen die zich richten op studenten werken en vereisen niet alleen een telling van credits gebaseerd op het werk van de student, maar ook het ontwerp methoden en aanpakken verschillend van die van oudsher gebruikt, dat wil zeggen, een benadering van het hoger onderwijs meer Angelsaksische rechtbank. Dit vereist programmering vakken in de Master die is gebaseerd op competenties en vaardigheden die studenten verwerven gewenste, in plaats van de loutere overdracht van de inhoud.

We willen de cyclus van de student niet alleen beschikt over passieve kennis van de vakken die ze hebben bestudeerd te beëindigen, maar is in staat om te onderzoeken, of zelfs origineel in de ontwikkeling en toepassing van de verworven kennis. Zijn begrip van de logica en de filosofie van de wetenschap moet u toestaan ​​om nieuwe problemen op te lossen en hun leer van toepassing op ongewone situaties, kan eigen oordeel te geven, argumenteren rationeel, express taal passende conclusies, het schrijven van artikelen die kunnen worden beoordeeld en gepubliceerd in tijdschriften zowel onze eigen en internationale centra. Het is belangrijk om autonomie te verwerven in de studie, die informatie kunnen vinden, zuiveren het en maak het van u.

Profiel in- en uitstappen

Ideaal student profiel

Supply leidt tot graad officiële leer van de officiële master's is ontworpen met het oog op de eerste plaats tegemoet te komen aan de vraag van de huidige universitair afgestudeerden die willen een extra specialisatie of research training krijgen, studenten van de buitenlandse universiteit systemen die willen studeren voor een meester in ons land, en professionele afgestudeerden die ervoor kiezen om hun kennis en vaardigheden te verbeteren of uw profiel wijzigen. Onze studenten wordt verwacht dat:

 • Filosofie afgestudeerden (master of diploma)
 • Afgestudeerden op het gebied van natuurwetenschappen, wiskunde en informatica (afgestudeerden of afgestudeerden)
 • Afgestudeerden op het gebied van de sociale wetenschappen en filologie (afgestudeerden of afgestudeerden).

Het is noodzakelijk dat de student de juiste manier kan lezen filosofische en wetenschappelijke ten minste in het Spaans en Engels teksten.

Graduate profiel

Onderzoekers en docenten op het gebied van logica en wetenschapsfilosofie. Logicians, analyse en evaluatie van wetenschap en technologie.

DOELSTELLINGEN

 • In staat zijn om leesbaar, compleet, technisch correcte documentatie te creëren. Ontwikkel onderzoek vergelijkbaar is met de huidige internationale disciplines.

Competenties

 • Identificeer traditionele en actuele kennis die zich voordoen op het gebied van logica en wetenschapsfilosofie, evenals de verschillende stromingen en tradities.
 • Bereiken beheersing van analytische instrumenten van de filosofie, zodat hen in staat stelt om de semantische, logische, epistemologische, methodologische, ontologische, axiologische en ethische factoren in wetenschap en technologie af te bakenen.
 • Inzicht in geschillen, en hebben betrekking alternatieven overwegen en te beoordelen welke partij beter is gerechtvaardigd of redelijk.
 • Identificeer argumenten zoals gepresenteerd in tekst dialoog en discussie evalueren van hun juistheid, aannemelijkheid, overtuigingskracht of aanvaarding.

Begeleiding en titorización

De potentiële student van deze Master Degree in Logica en Wetenschapsfilosofie dus voorafgaand aan de start van de cursus, academische voldoende informatie om je leerproces te plannen: syllabi, schema's, kalenders, enz. Al deze informatie is beschikbaar op de website van de Master aan de Universiteit van Salamanca, evenals op de website van de ULL.

De coördinatoren van deze master persoonlijk zorg voor twijfel dat de studenten potentieel zal verhogen door het verstrekken van de adressen van de verschillende diensten elk van de deelnemende universiteiten die kunnen worden aangepakt op te lossen. Deze optie is speciaal ontworpen voor het geval van studenten uit andere landen hebben de neiging om contact op met de bestuurder door e-mail.

De eerste dag van het begin van het onderwijs van de Master's Degree een welkomstceremonie zal worden gehouden door de algemeen coördinator en de leden van de Academische Commissie. Tijdens het evenement, samen met een korte presentatie van de activiteiten van de Meester presentatie platform meester leraar en ruimte die de website biedt haar masterstudenten zal plaatsvinden.

externe praktijken

Deze master is niet nadenken over de prestaties van de externe praktijken.

Master's Thesis

Algemene kenmerken:

 • Het moet een origineel onderzoek over een onderwerp met betrekking tot het thema van de meester te ontwikkelen.
 • Het moet een verklaring van het probleem, een probleem verklaring Verdrag op te nemen, betoogde en gerechtvaardigd dezelfde ontwikkeling, een deel van de conclusies en een ander met goed aangehaalde referenties.
 • Zij moeten duidelijk worden vermeld doelstellingen en werkwijze werken op basis van die doelen.
 • Het wordt aanbevolen om de masterproef als basis voor het te gelde maken van een afstudeerproject kan dienen.
 • De aanbevolen lengte is 40 pagina's.

document:

 • Master Thesis geheugen (ongeveer 40 pagina's)
 • Havard systeem volgen het formaat voor citaten en plagiaat regels.

procedure:

 • De student zal de afgestudeerde Coördinatie Commissie een voorstel met vermelding van de titel en bewaker van zijn afstudeerscriptie op de datum dat het punt van de Commissie te bereiken.
 • De Coördinatiecommissie zal het voorstel goedkeuren of verzoeken om wijzigingen met betrekking tot de titel of voogd nodig wordt geacht.
 • De student zal presenteren aan het rapport binnen de daarvoor vastgestelde termijn tutor (moet ruimte zijn voor de student om de oorspronkelijke versie te herzien zodra u de tutor hebt gelezen). Na evaluatie zal de docent beslissen al dan niet openbare verdediging in de daartoe opgerichte sessies.
 • Als de beslissing positief is, moet de student het pdf-document op te hangen in de taak zijn gedefinieerd voor het doel en de elektronische kopieën te sturen naar de leden van het scheidsgerecht, met ten minste 5 dagen vóór de datum van het lezen.

Vereisten:

 • Het moet hebben genomen en doorgegeven 45 credits van de meester; 5 van de verplichte subject "Methodology", 10 credits twee verplichte gekozen module en 15 van de drie optionele gekozen die worden aangeboden in de gekozen module en elke module 3 optioneel.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

La Universidad de La Laguna ha ejercido una importante función de liderazgo educativo, científico y cultural en Canarias durante sus dos siglos de historia, impulsando el progreso de nuestra comunidad ... Lees meer

La Universidad de La Laguna ha ejercido una importante función de liderazgo educativo, científico y cultural en Canarias durante sus dos siglos de historia, impulsando el progreso de nuestra comunidad y contribuyendo decisivamente a su modernización. Lees Minder
Santa Cruz de Tenerife