Master in de internationale veiligheid studies (miss)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in International Security Studies (MISS) is opleiding een twee jaar Engels-talige master, waarin studenten biedt een complex gids door de beveiliging, conflicten en strategische studies in het kader van de internationale betrekkingen. Bovendien zijn duale graden worden aangeboden in samenwerking met de Universiteit van Konstanz (Duitsland) en onlangs ook met University of Glasgow (Verenigd Koninkrijk).

Veiligheid studies hebben al verschillende decennia van de geschiedenis achter zich, in het kader waarvan hun vorm en punt van zorg sterk zijn veranderd. Gedurende de Koude Oorlog, het was een veld nauw verknocht aan oorlog studies en militaire wetenschappen, en concentreerde zich op vragen omgaan met kernwapens, ontwapening, en mogelijke confrontaties tussen de grootmachten. Na het einde van de Koude Oorlog, de veiligheid studies onderging een belangrijke transformatie, die, samen met de steeds breder begrip van het begrip veiligheid, begon te gaan dan de militaire vragen aan thema's zoals het milieu, de menselijke veiligheid, etnische conflicten omvatten, en de discussie over de natuurlijke hulpbronnen en energie. De huidige vorm van het veld is het resultaat van deze dynamische werkwijze.

MISS bevordert een progressieve benadering van het onderwijs, die onder andere voorziet in het verminderen van klassen en een nadruk op seminars. De pedagogische instructeurs ernaar streven hun lessen uit te voeren door middel van presentaties, discussies of simulaties waarin studenten, in plaats van via een eenzijdige monoloog van feiten die op een andere manier kan worden verworven. Dit vereist logischerwijze een gedegen voorbereiding van de kant van de student buiten de klas door middel van uitgebreide lezing van de cursus teksten. Het belangrijkste doel hiervan is om het leerproces te stroomlijnen door middel van een actieve betrokkenheid van de leerlingen in de klas en maakt het mogelijk voor hen om hun advies te geven over en begrip van het materiaal.

In samenwerking met de Universiteit van Konstanz en de Universiteit van Glasgow, zijn dual graden ook worden aangeboden. Voor meer informatie over het laatste programma, dat MISS gecombineerd met MSc. International Security, Intelligence en Strategische Studies, hier wordt verwezen.

Om het programma van de studenten moet verzamelen 120 ECTS, hun Master Thesis verdedigen en passeren de finale staatsexamen af ​​te ronden.

Beschrijving van het toelatingsexamen en evaluatiecriteria

Naast de toepassing moet worden overgelegd: 1. Kopie van een diploma te laten zien voltooide bachelor- of master studies, of de bevestiging van de lopende onderzoeken in het academisch jaar dat deze studies zal worden afgerond; 2. Transcript van merken en academische resultaten uit eerdere studies hoger onderwijs; 3. 4 CV. Motivatiebrief Bevestiging van de studies kan worden vervangen door een transcript van merken, mits deze zijn afkomstig uit hetzelfde academiejaar als de aanvraag.

Alle documenten die oorspronkelijk niet in het Tsjechisch, Slowaaks of het Engels moet nauwkeurig worden vertaald in het Engels.

Voorwaarden voor toelating

De toelatingscommissie commissie zal de aanvragers van onderzoek te kunnen beoordelen op basis van de ingediende documenten en geef ze een rangorde van 1 -10 punten. Het punt limiet voor het aanvaarden van de aanvragers wordt door de decaan te stellen. Een voorwaarde om te worden geaccepteerd is de voltooiing van de studies hoger onderwijs.

Informatie over de uitoefening van de afgestudeerden

De afgestudeerde van de International Security Studies Programme zal vaardigheid verwerven in de recente dreigingen en risico's veiligheid, een bevoegdheid van het analyseren en oplossen van de politieke en sociale problemen in verband met hen, en krijgt getraind in de verwerking van informatie, het analyseren en conceptualiseren. Tijdens de studies zal de student kennismaken met de strategische concepten en de ontwikkeling van strategisch denken te krijgen. Hij / zij zal bekend zijn met de historische achtergrond van de recente internationale omgeving en de veiligheid afmetingen van de geglobaliseerde internationale systeem, met name in de Europese en transatlantische arena's te krijgen. Na het afstuderen, hij / zij zal klaar zijn om posities, zowel in internationale instellingen, administratie en buitenlandse diensten, NGO's, media, onderwijs, de academische wereld nemen, of doorgaan met postdoctorale studies.

Laatst bijgewerkt op nov 2016

Over de school

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Lees meer

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Lees Minder