Master in de internationale economische en politieke studies (IEPs)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Internationale Economische en Politieke Studies (IEPS) is opleiding een twee jaar Engels-talige master, die tot doel heeft de hedendaagse politieke, economische en sociale vraagstukken vanuit een multidisciplinair perspectief te onderzoeken. Hoewel de overheersende nadruk in IEPS op benaderingen uit de economie en politieke wetenschappen, zullen de studenten ook worden verwacht dat zij hun historische, juridische en sociologische aspecten te ontdekken.

Het IEPS programma biedt een unieke studie, zowel in de inhoud en methoden. Het is gebaseerd noch op een overzicht van feiten over de sociale organisatie, noch op kraken van abstracte wiskundige modellen - het biedt de leerlingen de manieren van denken en het begrijpen van sociale, economische en politieke fenomenen in de geglobaliseerde samenleving. Studenten maken met de aard van de economische doelstellingen van de agenten, sociale organisatie, de instellingen van de macht, ontstaan ​​van conflicten en gericht op samenwerking. Zij worden verwacht dat zij de principes van de moderne niet-conventionele economisch denken beheersen en in staat zijn om het toe te passen in de politieke besluitvorming op het niveau van de supranationale instellingen, staten, regionale overheden, bedrijven, bedrijven, politieke partijen en groepen burgers.

Beschrijving van het toelatingsexamen en evaluatiecriteria

Naast de toepassing moet worden overgelegd: 1. Kopie van een diploma te laten zien voltooide bachelor- of master studies, of de bevestiging van de lopende onderzoeken in het academisch jaar dat deze studies zal worden afgerond; 2. Transcript van merken en academische resultaten uit eerdere studies hoger onderwijs; 3. 4 CV. Motivatiebrief Bevestiging van de studies kan worden vervangen door een transcript van merken, mits deze zijn afkomstig uit hetzelfde academiejaar als de aanvraag.

Alle documenten die oorspronkelijk niet in het Tsjechisch, Slowaaks of het Engels moet nauwkeurig worden vertaald in het Engels.

Voorwaarden voor toelating

De toelatingscommissie commissie zal de aanvragers van onderzoek te kunnen beoordelen op basis van de ingediende documenten en geef ze een rangorde van 1 -10 punten. Het punt limiet voor het aanvaarden van de aanvragers wordt door de decaan te stellen. Een voorwaarde om te worden geaccepteerd is de voltooiing van de studies hoger onderwijs.

Aanbevolen literatuur, voorbeelden van vragen

Hoewel een achtergrond in de wiskunde niet formeel voor toelating vereist is, is het een voordeel voor IEPS aanvragers een proeve van bekwaamheid voor de wiskunde en statistiek, vooral studenten die zich willen specialiseren in de economie en financiën hebben. Alle studenten moeten een goede beheersing van het Engels hebben om met succes alle van de cursus eisen te voltooien, inclusief de mogelijkheid om specifieke onderwerpen te bespreken.

Informatie over de uitoefening van de afgestudeerden

Een afgestudeerde van de IEPS moet in staat zijn om na te denken, met behulp van zijn / haar verworven kennis van de theoretische grondslagen, op de dynamiek van veranderingen van de politiek-economische betrekkingen aan de gang in internationale omgeving, gebracht door de huidige economische, politieke en sociale ontwikkeling open voor het wereld. De theoretische basis moet het mogelijk maken voor een onafhankelijk analytisch onderzoek van de economische en politieke kwesties in de internationale omgeving, met inbegrip van hun kritische analyse, ten behoeve van het publiek of de private sector. Afgestudeerden zullen worden voorbereid om te werken in de bancaire en financiële bedrijven, nationale overheid, politieke partijen, internationale instellingen of in de private sector (bijvoorbeeld als consultant in multinationale ondernemingen). Theoretisch georiënteerde studenten kunnen werken als onderzoekers of universiteit instructeurs.

Laatst bijgewerkt op nov 2016

Over de school

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Lees meer

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Lees Minder