Master in de informatica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Computerwetenschappen master

De masteropleiding is bedoeld om u te voorzien van de kennis, ervaring en inzichten die u nodig hebt om een ​​zelfstandige professional op het gebied van de informatica geworden. U krijgt een groot deel over de technologie achter de computer-systemen, software, netwerken en online systemen te leren. Het programma is ontworpen om een ​​solide basis te bieden voor een carrière in het bedrijfsleven en ook om je voor te bereiden voor verdere opleiding als wetenschappelijk onderzoeker. Er zijn verschillende onderzoeksgroepen binnen de Vrije Universiteit Amsterdam, waar u de mogelijkheid om uw werk voort te zetten als wetenschappelijk onderzoeker zal hebben. De afdeling Informatica heeft veel verbindingen met nationale en internationale bedrijven, die u een vliegende start kunnen bieden aan uw carrière zodra u uw master hebben afgerond. Computer Science afgestudeerden zijn in hoge vraag en veel van onze studenten vinden werk in hun gekozen gebied van specialisatie.

Deze masteropleiding is een joint degree-opleiding van de Universiteit van Amsterdam en de VU Amsterdam. De cursussen worden gegeven in de twee faculteiten Wetenschappen. Afgestudeerden krijgen een diploma erkend door beide universiteiten.

Studieprogramma


De Master in Computer Science is een tweejarig programma ter waarde van 120 ECTS. U kunt kiezen uit een scala van specialisaties. Elke specialisatie bestaat uit:

 • een aantal verplichte vakken
 • een onderwerp op de theorie van de informatica
 • een wiskunde onderwerp
 • een praktische opdracht binnen uw specialisatie
 • een literatuuronderzoek
 • een laatste project vergezeld van een proefschrift.


specialisaties:

 • Grondslagen van de Computing en Concurrency
 • Internet en Web Technology
 • Computer Systems en Veiligheid
 • High-Performance Computing
 • Parallelle Computing Systems
 • Software engineering

Alle cursussen worden gegeven in het Engels, met uitzondering van de specialisaties op 'Computer Science and Communication' en 'Informatie en Communicatie Technologie', die worden gegeven in het Nederlands.

Verplichte en keuzevakken

De werkelijke inhoud van het Computer Science programma is afhankelijk van je specialisatie. Het enige dat is natuurlijk verplicht voor alle Computer Science masterstudenten, ongeacht uw specialisatie, wordt 'Distributed Systems.' Zie de pagina Specialisaties voor meer specifieke informatie over de cursussen in elke specialisatie.

Loopbaanperspectieven


De overgrote meerderheid van onze studenten (90%) beginnen aan een carrière in gebieden zoals consultancy, de software-industrie en andere particuliere sector bedrijven of de overheid. Computer wetenschappers zijn van harte welkom in een verscheidenheid van banen, waaronder systemen manager, informatieanalist, software engineer, beleidsmedewerker of projectmanager. Veel van onze oud-studenten werken nu bij bedrijven als Philips, Deloitte en Touche, IBM en de Koninklijke Nederlandse Marine. Anderen hebben hun eigen bedrijf opgericht, soms direct na het afstuderen.

De meest typische job onze afgestudeerden na te streven, is dat van software engineer. Voorbeelden van andere banen zijn:

 • web Engineer
 • datawarehouse consultant
 • Gebruikersinterface ontwerper
 • systemen specialist
 • IT Project Manager
 • IT consultant
 • systems engineer.

Toelatingseisen


De eisen zijn opgedeeld in specialisatie specifieke vereisten Masters 'en de algemene eisen.

Specifieke eisen masteropleiding

 • Studenten met een Nederlandse vooropleiding
  Alle studenten die een bachelor's degree in Computer Science behaald aan een Nederlandse universiteit (met inbegrip van de technische universiteiten in Delft, Eindhoven en Twente) kunnen zich inschrijven voor de masteropleiding in Computer Science. Toelating van studenten met andere diploma's behoeft de goedkeuring van de examencommissie. Als er hiaten in de kennis van de student dat de succesvolle voltooiing van een Master in Computer Science, een pre-masterprogramma van ten hoogste 60 ECTS kan worden verlangd zouden kunnen belemmeren. Als de kloof is te uitgesproken, zal de student worden gevraagd om een ​​bacheloropleiding in Computer Science eerst doen. Afhankelijk van het niveau van zijn of haar vooropleiding kan de student worden vrijgesteld van -een deel van de bacheloropleiding.

 • HBO afgestudeerden
  Studenten met een bachelor diploma's van Nederlandse hbo-instellingen kunnen meestal inschrijven voor de masteropleiding in Computer Science na een pre-master van 60 ECTS's. De beste pasvorm is van degenen die hebben gestudeerd Hogere Informatica te verwachten. Voor degenen met andere graden, zoals HEAO-Business Informatics: inschrijving voor een master in informatica misschien een betere keuze zijn.

 • Studenten met een internationale vooropleiding
  Studenten met een Computer Science bachelor diploma behaald aan een buitenlandse universiteit kan een aanvraag voor toelating tot de masteropleiding in Computer Science. We zullen beoordelen op een geval per geval of de student bachelordiploma past bij de gekozen specialisatie van de masteropleiding en de vraag of en in hoeverre een pre-master tracks kunnen worden verlangd. De examencommissie kan aanvullende eisen te stellen.


Algemene taalvaardigheid eisen

Vrije Universiteit Amsterdam vereist internationale kandidaten om een ​​Engels test te nemen en om hun score te dienen als onderdeel van de aanvraag. Uitzonderingen worden gemaakt voor studenten die hun opleiding in Canada, USA, UK, Ierland, Nieuw-Zeeland of Australië, of die hebben afgerond een internationaal baccalaureaat of een Europees Baccalaureate diploma hebben behaald.

Laatst bijgewerkt op aug 2017

Over de school

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,00 ... Lees meer

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,000 students from all over the world. Students and staff of 130 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Lees Minder