Lees de Officiële Beschrijving

Master in Information Sciences

Informatiewetenschappen is het multidisciplinaire gebied verspreid over Informatie en Communicatie Technologie (ICT) en de praktische toepassing ervan in de samenleving. Bent u geïnteresseerd in de manier waarop informatie wordt gemaakt en verwerkt in bedrijven en organisaties? Bent u meer geïnteresseerd in de toepassing van technologie dan de technologie voor zijn eigen belang? Bent u van mening dat het belangrijk is om de rol van mensen, organisaties en culturen bij het ontwerpen, modelleren, communicatie en uitwisseling van informatie te overwegen? Als dat zo is, dan is de masteropleiding Information Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam is een uitstekende keuze voor jou.

Informatica combineert techniek en organisatiekunde enerzijds, met de technologie en cultuur anderzijds. Het beschikt over cursussen die u een voorsprong op het snelle tempo van de ontwikkelingen in deze sector. Het programma richt zich op webapplicaties en internet onderzoek voor de e-samenleving van de toekomst, met inbegrip van gebieden zoals e-business en e-entertainment. De masteropleiding streeft naar wetenschappelijk inzicht en een gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid te promoten. U wordt verplicht om cursussen te selecteren met een totale waarde van 15 studiepunten uit een lijst van goedgekeurde cursussen die geworteld zijn in ons internationaal onderzoek.

Onze masteropleidingen kunnen van jaar tot jaar aan de lopende ontwikkelingen en internationale Informatiewetenschappen onderzoek weerspiegelen. Ze kunnen onder meer gast cursussen, SIKS National Graduate Research School cursussen en cursussen over andere nieuwe onderwerpen onderwezen door de medewerkers van de universiteit. Onze huidige cursussen omvatten Information Retrieval, E-Business Innovation, Software Architectuur, Ontology Engineering and Multimedia Design Case.

Het programma in een notendop


De masteropleiding in Information Sciences leidt je naar een uitstekende professional die in staat zijn zelfstandig en team oplossen van problemen met betrekking tot het ontwerp, de toepassing en het praktische gebruik van complexe informatiesystemen in organisaties is geworden.

We hebben gereorganiseerd het programma van de Master Information Sciences voor het academiejaar 2011-2012. Het nieuwe programma wordt gegeven in samenwerking met de UvA-programma "Informatie Studies - Human-Centered Multimedia". Dit UvA-masteropleiding geeft studenten met een vergelijkbare bachelor als de VU IMM bachelor. Het programma is het resultaat van intensief overleg over het afgelopen jaar, waarbij zowel docenten en de student de leden van de comités Curriculum (OLC).

Het programma is opgezet op een zodanige manier dat je nog steeds de meerderheid van de cursussen op VU Amsterdam kunnen volgen, als u verkiest. VU en UvA cursussen zijn gepland op verschillende weekdagen, om te reizen overhead te voorkomen. Nieuwe programma's altijd risico's inhouden; we beloven om alle problemen die voortvloeien uit dit op een eerlijke manier te behandelen, waar nodig uitzonderingen maken. Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking!

Loopbaanperspectieven


Afgestudeerden van het programma werken in een breed scala van industrieën en openbare instellingen, zowel binnen als buiten de ICT-sector. Ze nemen op posities als consultants, analisten, ontwerpers, projectcoördinatoren, ICT-programma managers en onderzoekers. Specifieke voorbeelden zijn baan als een e-business architect in die internationaal adviezen, een web-editor voor een omroep, een ICT-manager bij een bank / verzekeraar en een ICT-coördinator in een museum. Typisch, afgestudeerden krijgen banen waarin ze een liaison rol tussen ICT en niet-ICT-mensen spelen: ze spreken beide 'talen'. En er een enorme vraag naar dergelijke personen. Natuurlijk, het programma bereidt u ook voor de verdere opleiding als wetenschappelijk onderzoeker.

Toelatingseisen

De eisen zijn opgedeeld in specialisatie specifieke vereisten Masters 'en de algemene eisen.

Specifieke eisen masteropleiding

 • Studenten met een Nederlandse vooropleiding
  De masteropleiding staat open voor studenten met een academische bachelor in de informatica of in aanverwante gebieden zoals Informatica, Informatica, Business Analytics of Artificial Intelligence. Als je een bachelor's degree in een gerelateerd veld, kunt u voorwaardelijk inschrijven voor de masteropleiding in Information Sciences. De algemene toelatingseis is een succesvolle afronding van een aantal relevante universitaire opleidingen (ofwel aan de Vrije Univeristeit Amsterdam of gelijkwaardig), meestal met inbegrip van de volgende onderwerpen:
  • Information Sciences cursussen: Zakelijke Modelling en Requirements Engineering, Human-Computer Interaction, Information Sciences project.
  • Computer Sciences cursussen: base-level cursussen in de programmering, Software Engineering, en Databases.
  • Vakken uit andere disciplines (business / economie, sociale wetenschappen, cultuur en communicatie studies).
 • Studenten met een Nederlandse hbo-opleiding
  Houders van diploma's uit de geselecteerde Nederlandse hbo-programma's kan de toegang na het volgen van een pre-master worden verleend. Deze pre-master is de moeite waard 30 ECTS. Toepasselijk hbo programma's omvatten:
  • Zakelijke Computer Science
  • communicatiesystemen
  • Computertechnologie
  • Engineering, design en innovatie
  • HEAO zakelijke computer science
  • Industriële automatie
  • computer science
  • Computer en informatica
  • Network Infrastructure Design (NID)
  • HTS Technische informatica
  • Information Engineering
 • Als u een diploma dat niet wordt vermeld hierboven, maar is nauw verwant aan de genoemde, neem dan contact op met Dr. Pieter de Leenheer.

 • Studieprogramma Pre-master voor hbo-afgestudeerden
  Voor meer informatie over de procedures over het samenstellen van de pre-master programma voor Nederlandse HBO afgestudeerden zien Studieprogramma pre-master voor hbo-afgestudeerden (Nederlands)


Algemene taalvaardigheid eisen

VU Amsterdam vereist internationale kandidaten om een ​​Engels test te nemen en om hun score te dienen als onderdeel van de aanvraag. Uitzonderingen worden gemaakt voor studenten die hun opleiding in Canada, USA, UK, Ierland, Nieuw-Zeeland of Australië, of die hebben afgerond een internationaal baccalaureaat of een Europees Baccalaureate diploma hebben behaald.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 80 andere vakken van Vrije Universiteit Amsterdam »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
2,083 EUR
voor EER-studenten; € 12,000 voor niet-EER
Deadline
Vraag informatie aan
deadline for international students
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
deadline for international students

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
deadline for international students
Einddatum