Master in de huidige democratieën: nationalisme, federalisme en multiculturaliteit

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in de huidige democratieën: Nationalisme, Federalisme en multiculturalisme

Taalkundige, nationale, etnische, religieuze en culturele diversiteit is een geconsolideerde realiteit in de wereld van de moderne democratieën en is een trend van toenemend belang. De eerste decennia van de vorige eeuw zijn een getuigenis van een proces van politieke, economische en technologische veranderingen met globale en onomkeerbare kenmerken die zowel uitdagingen en kansen voor de moderne liberale democratieën verhoogt.

De belangrijkste doelstelling van dit programma is om op hoog niveau academici en professionals voor te bereiden op het gebied van de politieke theorie, met de capaciteit van het worden specialisten die met succes in de internationale academische en professionele sfeer kunnen concurreren. Om dit te bereiken, een gevorderd niveau van kennis is te bereiken, met speciale nadruk op de behandeling van methoden en technieken waarmee de praktische omzetting van de huidige samenleving te analyseren en te beïnvloeden. De master's degree is daarom gericht op generieke competenties die beroepsactiviteit van de houder zal verbeteren in relatie tot de capaciteit van de analyse, synthese en communicatie te ontwikkelen; de capaciteit aan te passen aan nieuwe situaties en het creëren van nieuwe kennis; interpersoonlijke relatie vaardigheden in een internationale context; en ethische verantwoordelijkheid.

Van meet af aan de bedoeling is geweest voor het programma volledig in overeenstemming met de waarden en uitgangspunten van het respect voor de democratische rechten, gelijke kansen, de bevordering en bescherming van de vrede, de algemene gelijkheid en toegankelijkheid voor personen met een handicap zijn.

Voor wie is het?

Deze master is gericht op de houders van een diploma op het gebied van politieke wetenschappen, Sociale en Juridische Wetenschappen, Geesteswetenschappen en Gezondheidswetenschappen, en die wensen om een ​​start in wetenschappelijk onderzoek te maken in de discipline van de politieke theorie, met als doel over te gaan tot bestuderen van een doctoraat of om hun kennis te verdiepen in dit gebied.

Structuur

 • Module 1: Methodologie en Onderzoek Technieken (15 ECTS).
 • Module 2: Grondbeginselen van Theorie en Politieke Wetenschappen (10 ECTS).
 • Module 3: Verdieping in sommige gebieden van Theorie en Politieke Wetenschappen (15 ECTS).
 • Module 4: Final Research Project (20 ECTS).

Vaardigheden verworven in dit programma

Bij het invullen van het, zal de student in staat zijn:

 • Inzicht in de belangrijkste theorieën en benaderingen van de politieke theorie.
 • Het begrijpen van de instellingen en processen van democratische en federale politieke systemen.
 • Inzicht in de structuur en de processen van de politieke spelers in verschillende samenlevingen.
 • Inzicht in de waarde en de concepten van de legitimatie van de processen in cultureel diverse democratieën.
 • Het herkennen en begrijpen van de theorieën van de democratie, federalisme en nationalisme.
 • Definiëren en begrijpen van de historische dimensie van het multiculturalisme in de moderne democratieën.
 • Werken met theoretische, kwantitatieve, kwalitatieve en vergelijkende onderzoeksgegevens.

Loopbaanperspectieven

Expert politieke analisten op theoretische, praktische en vergeleken analyse van instituties, processen en het overheidsbeleid in cultureel diverse democratieën.

Engels

Vergeet niet dat om succesvol te worden ingeschreven, de presentatie van een officieel Engels-certificaat is een essentieel toelatingseis. Alleen aanvragers van wie de moedertaal Engels is niet nodig om een ​​Engels certificaat pre¬sent. Officiële resultaten moeten rechtstreeks door de onderzoeksrechter instelling worden gestuurd naar de school Toelating Department en moeten voldoen aan de vereiste minimale scores: - TOEFL CBT:> 235 - TOEFL PBT:> 575 - TOEFL IBT:> 100 - CAE: C1 - IELTS:> 6.5 Aanvragers die, op het moment van de aanvraag nog steeds niet officieel Engels certificaat of die het bezit zijn in het proces van het verkrijgen moet deze informatie in hun toelating toepassingen omvatten. Aanvragers die hun volledige Bachelor's Degree in een Engels sprekende universiteit hebben afgerond moet schriftelijk bewijs dat de voertaal van hun studie was het Engels indienen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by th ... Lees meer

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by the Spanish Ministry of Education through the International Campus of Excellence seal (2010) and is backed up by the UPF's distinguished position in international rankings as one of the top Spanish universities... Lees Minder