Master in de geschiedenis van kunst- en museumstudies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Parijs-Sorbonne Universiteit (Parijs IV) en het Ecole du Louvre bieden een professionele master in de «Geschiedenis van kunst- en museumstudies» aan de nieuwe Parijse Sorbonne Universiteit Abu Dhabi campus op Al Reem Island. De samenwerking tussen deze twee prestigieuze Franse instellingen is ongekend.

De stad Abu Dhabi alleen bereidt zich voor om niet minder dan zeven nieuwe musea te openen, waaronder het Louvre. In de komende jaren, gekwalificeerd personeel, opgeleid op het gebied van de geschiedenis van de kunst en in de verschillende beroepen in verband met het beheer van het museum, die nodig zal zijn om de wetenschappelijke en intellectuele kwaliteit van deze instellingen te handhaven. Het is in deze specifieke context en om te voldoen aan deze eisen dat dit professionele masterprogramma is ontworpen.

Het maakt deel uit van de ontwikkeling van PSUAD, de enige hogeschoolinstelling die sinds 2006 een voorgraadse opleiding in de kunstgeschiedenis en archeologie in de Golfstreek aanbiedt. Om een ​​eerste klas onderwijs aan te bieden, heeft PSUAD besloten tot uitbreiding van de reikwijdte van haar know-how door middel van een partnerschap met de wetenschappelijke teams van de Ecole du Louvre en het toekomstige Louvre Abu Dhabi.

Een hoog niveau van uitgebreid onderwijs

Het theoretische deel van de professionele masteropleiding 'geschiedenis van kunst en museumstudies', zoals in het geval van het BA-programma vandaag, wordt verzekerd door bezoekersprofessoren van de afdeling Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Parijs Sorbonne, terwijl curatoren , Restaurateurs en gespecialiseerde professoren uit het Ecole du Louvre zijn verantwoordelijk voor specifieke inhoud en professionele lezingen. Af en toe zullen beroemde persoonlijkheden uit de kunstwereld hun kennis en competenties met studenten delen, binnen een uitgebreid heroverwegingsproces van het 21e eeuwse museum.

Een 12 weken-stageprogramma in het laatste semester van het tweede jaar, in de grote Franse nationale musea, met weinig uitzonderingen, zal de opleiding, zoals besloten, afronden en gevolgd door een wetenschappelijk comité om studenten in staat te stellen te verwerven De nodige vaardigheden voor een succesvolle professionele overgang.

Twee specialisatie mogelijkheden

Volgens de projecten van individuele studenten worden er twee specialisatieopties aangeboden. De eerste optie, werk van de kunst management en Preventieve Conservation, zal open zijn voor studenten die wensen te worden in direct contact met de kunstwerken, worden betrokken bij de bescherming ervan, tentoonstelling, promotie en produceren een reeks van wetenschappelijke instrumenten om hen heen. De tweede optie, Cultural Mediation, is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in de interactie tussen de massa en de kunstwerken.

Meer breedweg omvat deze tweede track alle beroepen die verband houden met de communicatie van musea met publiek, maar ook met de media. De twee opties zullen de studenten in staat te stellen posities direct na het afstuderen.


Klik hier om de brochure te bekijken

Laatst bijgewerkt op jul 2017

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Welcome to Paris-Sorbonne University Abu Dhabi (PSUAD), your first step towards an international prestigious degree. Paris-Sorbonne University Abu Dhabi is a higher education institution that attracts ... Lees meer

Welcome to Paris-Sorbonne University Abu Dhabi (PSUAD), your first step towards an international prestigious degree. Paris-Sorbonne University Abu Dhabi is a higher education institution that attracts not only the best students from the UAE, but also the best students from all over the Middle East and the around the world. Lees Minder