Master in de geopolitieke studies (gps)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Geopolitieke Studies (GPS) is een opleiding van twee jaar Engels-talige master, dat gericht is op de dynamische relatie tussen de internationale politiek en sociale geografie verkennen, gericht op essentiële theorieën, denkers en regio's. Als er een nieuwere grenzen worden gemaakt tussen ons en kaarten steeds opnieuw getrokken over de hele wereld, in een wereld die nog steeds wordt beschreven als zonder grenzen, het is daarom belangrijk te overwegen waarom dit gebeurt. Het programma combineert de sterke punten van het Instituut voor Politieke Studies 'sterkste afdelingen, politieke geografie en veiligheidsstudies aan een unieke kans te creëren voor studenten om zich te concentreren op een belangrijk aspect van de hedendaagse politieke studie.

Het programma is bewust gestructureerd om te profiteren van het multidisciplinaire karakter van het Instituut voor Politieke Studies en de faculteit, en studenten zullen worden aangemoedigd om verbindingen tussen de verschillende vakgebieden te maken, leren om een ​​mondiaal perspectief te combineren met aandacht voor detail en lokale belangen. Het is een uitstekende opstap in de ontwikkeling van een academische loopbaan op het gebied van politieke wetenschappen, maar ook een waardevolle bron van analytische vaardigheden en praktische achtergrond kennis die in het professionele leven kan worden toegepast.

Sterk gericht op inzetbaarheid - buiten sprekers zullen mogelijkheden om te netwerken bieden. Op het programma staan ​​gesprekken met deskundigen buiten de academie. De klasse biedt een geavanceerde basis in geopolitiek en veiligheid terwijl u zich te specialiseren in vraagstukken en thema's voor u van belang. Er is een sterke nadruk op de ontwikkeling van vaardigheden in het bijzonder communicatie.

Beschrijving van het toelatingsexamen en evaluatiecriteria

Naast de toepassing moet worden overgelegd: 1. Kopie van een diploma te laten zien voltooide bachelor- of master studies, of de bevestiging van de lopende onderzoeken in het academisch jaar dat deze studies zal worden afgerond; 2. Transcript van merken en academische resultaten uit eerdere studies hoger onderwijs; 3. 4 CV. Motivatiebrief Bevestiging van de studies kan worden vervangen door een transcript van merken, mits deze zijn afkomstig uit hetzelfde academiejaar als de aanvraag.

Alle documenten die oorspronkelijk niet in het Tsjechisch, Slowaaks of het Engels moet nauwkeurig worden vertaald in het Engels.

Voorwaarden voor toelating

De toelatingscommissie commissie zal de aanvragers van onderzoek te kunnen beoordelen op basis van de ingediende documenten en geef ze een rangorde van 1 -10 punten. Het punt limiet voor het aanvaarden van de aanvragers wordt door de decaan te stellen. Een voorwaarde om te worden geaccepteerd is de voltooiing van de studies hoger onderwijs.

Informatie over de uitoefening van de afgestudeerden

Een afgestudeerde van de GPS moet in staat zijn om na te denken, met behulp van zijn verworven kennis van de theoretische gebouwen, op de dynamiek van veranderingen van de politiek-ruimtelijke relaties, gebracht door de huidige economische, politieke en sociale ontwikkeling. De theoretische basis moet het mogelijk maken voor een onafhankelijk analytisch onderzoek van territoriale kwesties, met inbegrip van hun kritische analyse, ten behoeve van het publiek of de private sector. Afgestudeerden zijn bereid om te werken in staatsbestuur, politieke partijen, internationale instellingen of in de private sector (bijvoorbeeld als consultant in multinationale ondernemingen). Theoretisch georiënteerde studenten kunnen werken als wetenschappers of universiteit pedagogen.

Laatst bijgewerkt op nov 2016

Over de school

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Lees meer

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Lees Minder