Master in de filosofie, politiek en economie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding Philosophy, Politics and Economics (PPE) aan de Witten / Herdecke University biedt baanbrekend onderwijs op het snijvlak van de sociale wetenschappen en filosofie. In tegenstelling tot andere masterprogramma's in filosofie, politiek en economie, ligt de focus in Witten (Duitsland) op de gedegen academische analyse van reële problemen in een steeds meer onderling verbonden wereld. Het gaat in op de uitdagingen van de 21e eeuw in een geglobaliseerde wereld. De Master PPE in Witten is ook een programma op maat voor elke carrière in leidende posities op het snijvlak van politiek, economie en (burger) samenleving. Onze afgestudeerden vinden carrièremogelijkheden op een reeks politieke en sociale gebieden, ngo's, management, vervolgonderwijs, personeels- en organisatieontwikkeling, economisch en politiek advies.
Het programma start in het wintersemester. Aanvragen moeten tot 30 juni worden ingediend.

Programmaduur

  • 2 semesters (60 ECTS) of 4 semesters (120 ECTS)

vergoedingen

  • 13.980 Euro (2 semesters)
  • 21.480 Euro (4 semesters)

Betaalwijzen

  1. Eerst studeren - later betalen: betaling (afhankelijk van inkomen) na afstuderen
  2. Directe betaling van vaste maandelijkse tarieven (vast bedrag)
  3. Directe betaling 50%, inkomensafhankelijke terugbetaling na afstuderen 50%

Toelatingseisen

  • Bachelor in de economie of politiek of filosofie of 60 ECTS in een interdisciplinaire opleiding *
  • Gevorderde Engelse taalvaardigheid (bijv. TOEFL: 110)

Neem contact met ons op als je niet zeker weet of je aan de toelatingseisen voldoet.

Gedetailleerde informatie

> Gedetailleerde informatie over onze PBM-master, toelatingseisen en betalingswijzen

Witten Herdecke University

Diego Tuzman, internationale PPE-student, over het masterprogramma aan de Witten / Herdecke University:

Na mijn studie economie in Uruguay was ik op zoek naar een internationaal masterprogramma dat de mogelijkheid bood om mijn perspectief te verbreden door een multidisciplinaire aanpak. Witten / Herdecke's PPE MA is dat alles en meer. Als internationale student in Witten vond ik niet alleen een uitstekende academische omgeving, maar ook een echt warme en gastvrije omgeving. Ik ben verhuisd van een ander continent - en met vrijwel geen kennis van de Duitse taal - ik heb het gevoel dat de mensen hier hun uiterste best doen om mij en alle internationale studenten welkom te laten voelen. Dit is een ruimdenkende universiteit die een pluralistisch onderwijs aanbiedt in een internationale omgeving, naast het Studium Fundamentale als een echt innovatief aspect van haar curricula.

Wat het dagelijks leven betreft, Witten is een stad die tegelijkertijd ontspannen en vol activiteiten is, zowel academisch als cultureel. Veel interessante studenteninitiatieven en de nabijheid van Bochum en Dortmund garanderen dat een gebrek aan opties nooit een probleem zal zijn. ”

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Witten/Herdecke University (UW/H) was founded and state recognized in 1983 and ever since has been a pioneer among Germany’s higher education institutions. Over a period of 30 years, we introduced sig ... Lees meer

Witten/Herdecke University (UW/H) was founded and state recognized in 1983 and ever since has been a pioneer among Germany’s higher education institutions. Over a period of 30 years, we introduced significant innovations in research and teaching. As a model university we stand for dynamic reforms of the traditional alma mater and the pursuit of a humanistic educational concept adapted to the challenges of our modern knowledge society. Lees Minder