Master in de economie en financiën (MEF)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in Economics and Finance (MEF) is opleiding een twee jaar Engels-talige master, die tot doel heeft de student een grondige geven in zowel theoretische en toegepaste economische wetenschappen. Het programma heeft tot doel de student een grondige geven in zowel theoretische en toegepaste economische wetenschappen. De nadruk wordt gelegd op de ontwikkeling van abstract analytisch denken, die het mogelijk maakt de afgestudeerden om complexe economische problemen in verschillende instellingen op te lossen. De aanvragers moeten stevige achtergrond in de wiskunde en een goede beheersing van het Engels te hebben. De cursussen worden gegeven door zowel de leden van het Instituut voor Economische Studies (IES) en externe deskundigen van de centrale bank, de commerciële banken en business analisten. Afgestudeerden meestal veronderstellen uitdagende functies in het bankwezen, consulting, beleggingsfondsen en het openbaar bestuur.

Verplichte kernvakken te introduceren de studenten om de geavanceerde onderwerpen in macro-economie, micro-economie en econometrie, evenals twee grote velden in finance, met name de financiële markten en het bankwezen. Keuzevakken bestrijken een breed scala van specifieke gebieden in de economie en financiën, waardoor de studenten om zich te specialiseren op het gebied van hun belang. De onderwerpen zijn geavanceerde economische theorie (bijv conjunctuurcycli theorie, economische dynamiek, speltheorie), toegepaste economie en economisch beleid (bijvoorbeeld het monetaire economie, internationale macro-economie, antitrust economie, gezondheidseconomie, milieu-economie, ontwikkelingseconomie), theoretische financiën (bijv kwantitatieve finance), en toegepaste financiën en investeringen (corporate finance, portfolio-analyse en risicobeheer, internationale financiën, verzekeringen, bedrijf waardering, investeringen in vastgoed).

De open dag vindt plaats op het Instituut voor Economische Studies (IES, Opletalova 26, Prague 1) op 6. 1. 2017 om 9 uur en 9. 6. 2017 om 09:00

Beschrijving van het toelatingsexamen en evaluatiecriteria

In aanvulling op het aanvraagformulier, moet de aanvrager de volgende documenten: 1. Kopie van een diploma te laten zien voltooide bachelor- of master studies, of de bevestiging van de lopende onderzoeken in het academisch jaar dat deze studies zal worden afgerond 2. Transcript van merken en academische resultaten uit eerdere studies hoger onderwijs 3. 4 CV. Document tonen kunnen worden verwezenlijkt in het Engels 5. Document tonen niveau bereikt in de wiskunde 6. Motivatie brief 7. Brief van aanbeveling Kennis van het Engels: De aanvragers die geen behoefte hebben om bewijs te leveren van hun niveau van het Engels: native speakers van het Engels; degenen wier secundair of eerdere studies hoger onderwijs werden uitgevoerd in het Engels; degenen die gedurende ten minste één jaar in een bedrijf waar Engels is de voertaal van de communicatie gewerkt. Andere aanvragers moeten resultaten opleveren, hetzij van IELTS, TOEFL of een gelijkwaardige test (bijv FCE, CAE).

Kennis van de wiskunde: Aanvragers zullen idealiter bieden resultaten uit GRE of GMAT. Uitzonderingen op deze vereiste zijn kandidaten die 1) hebben de bevestiging dat zij kreeg een hoge plaats in een erkende wiskunde concurrentie; 2) werkte voor ten minste één jaar op het gebied van statistiek of econometrie en routinematig gebruikt kwantitatieve methoden; 3) in eerdere studies hoger onderwijs, bereikte het equivalent van 30 studiepunten in de wiskunde, statistiek of econometrie.

Alle documenten die oorspronkelijk niet in het Tsjechisch, Slowaaks of het Engels moet nauwkeurig worden vertaald in het Engels.

Voorwaarden voor toelating

De toelatingscommissie commissie kandidaten te beoordelen aan de hand van de ingediende documenten en geef ze een rangorde van 1-10 punten. Het punt limiet voor het aanvaarden van de aanvragers wordt door de decaan te stellen. Een voorwaarde om te worden geaccepteerd is de voltooiing van het hoger onderwijs.

Informatie over de uitoefening van de afgestudeerden

Masters afgestudeerden zijn gekwalificeerd om geavanceerde niveau kwantitatieve analyse en modellering te voeren in de economie en financiën. De cursussen in het programma zijn gebouwd in overeenstemming met de graduate programma's in Economie en Financiën in de top universiteiten in de EU, met inbegrip van een aanzienlijk deel van de econometrie. Masters afgestudeerden zijn vertrouwd met de geavanceerde economie kennis en kwantitatieve vaardigheden, evenals gedetailleerde kennis over bepaalde onderwerpen op de financiële markten, het bankwezen, corporate finance, internationale handel en financiën, openbare economie en het economisch beleid. De afgestudeerden zijn meestal financieel analisten, economen in bedrijven, consultants, economen in de centrale banken en internationale organisaties, of doctorsgraad in de economie en financiën na te streven.

Laatst bijgewerkt op nov 2016

Over de school

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Lees meer

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Lees Minder