Master in de deeltjesfysica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in de deeltjesfysica

Je hebt een diploma in de natuurkunde of fysische chemie, onze M1 kunt u uw kennis van de algemene natuurkunde (elektromagnetisme, Fluid Mechanics, statistische fysica, kwantummechanica, kernfysica, instrumentatie, ...) te verdiepen. U kunt kiezen in de tweede helft een honderd uur Inleiding tot het onderzoek in de deeltjesfysica, en hebben de mogelijkheid om een ​​inleidende cursus te maken, op zoek naar twee en een halve maand in een laboratorium. Uiteraard handig voor degenen die wensen om te gebruiken in het onderzoek academische, deze leringen zijn een opening voor andere werkmethoden van onderzoek en verdieping discipline altijd overdraagbaar naar andere gebieden.

Heeft u al een M1 natuurkunde of fysische chemie, zal M2 u onderdompelen in ons onderzoek in de deeltjesfysica met cursussen die zowel de theoretische concepten met betrekking tot de fundamentele interacties te pakken (principes van de symmetrie, kwantumveldentheorie, ijkinvariantie ...) die instrumentele methoden die ons toelaten om de aard sonde: principes van detecties uitvoering acquisitie systemen en dataverwerking. Keuzeopleidingsonderdelen kunnen ook een opening in het gebied van kosmologie en astro, hetzij straling-materie interacties en hun toepassingen op het gebied van straling. Het tweede jaar wordt afgesloten met een onderzoek stage van vijf maanden in het laboratorium.

Alle specialty cursussen worden gegeven door docenten en onderzoekers van het Laboratorium voor Deeltjesfysica (Universiteit Blaise Pascal - CNRS / IN2P3) die deelnemen aan internationale onderzoeksprogramma's, zoals het CERN (Europees laboratorium voor deeltjesfysica).

Een Research Master cursus is een voorwaarde voor doctorale studies te volgen. Maar het is ook een doel op zich. Beheersing van een wetenschappelijke discipline, de behandeling van geavanceerde concepten of ownership kwesties en de huidige technieken veldonderzoek zijn allemaal vaardigheden om uw inzetbaarheid en uw vermogen in huizenbouw. Physics leidt tot alles!


Toepassing

Het aanvraagformulier dient vergezeld te gaan:

• een sollicitatiebrief
• een Curriculum Vitae
• een afschrift van de derde licentie jaar gemerkt «Admis» of een voorlopig certificaat van prestatie voor dit jaar
• transcripties van het eerste en tweede jaar van de licentie
• een kleine enveloppe gericht aan het adres van de kandidaat

Laatst bijgewerkt op aug 2016

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Blaise Pascal University Blaise Pascal University is een uitgebreide universiteit die meer dan 14.000 studenten in alle gebieden geesteswetenschappen, talen, Geesteswetenschappen en Sociale Wetenscha ... Lees meer

Blaise Pascal University Blaise Pascal University is een uitgebreide universiteit die meer dan 14.000 studenten in alle gebieden geesteswetenschappen, talen, Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen, STAPS en Wetenschap en Technologie traint. Een eerste universiteit bestond tussen de twaalfde eeuw en de late vijftiende eeuw in Billom, met maximaal 2.000 studenten, de gelijke van de grote universiteiten van Montpellier, Toulouse en Parijs. In het begin van de zestiende eeuw, de bisschop van Clermont Thomas Duprat installeert een universiteit in Issoire. De Koning bepaalt de Universiteit in februari 1519, maar na protesten van Charles de Bourbon en de Universiteit van Parijs, wordt het in 1520 gesloten. In 1681, Koning machtigt de oprichting van een medisch college in Clermont. De Faculteit der Kunsten werd opgericht in 1808, maar wordt verwijderd bij de restauratie in september 1815. 1854 markeert het begin van een academische activiteit erkend door de staat in Clermont-Ferrand. In 1872, Emile Alluard, hoogleraar natuurkunde, krijgt de bouw van de meteorologische observatorium op de top van de Puy de Dome, die vervolgens de eerste Europese berg resorts. 1899 zag de creatie, Besse-en-Chandesse, het limnology station om de fauna en flora van de meren Auvergne bestuderen. Voorafschaduwing van de Nationale School van Chemie, Instituut voor Chemie en industriële technologieën geopend in 1911. Maar het is de tweede wereld oorlog, die een diepe Clermont universitaire leven zal verankeren, met de recessie in 1939, faculteiten van Straatsburg de vlucht voor de Duitse bezetting. Op 25 november 1943 worden de gebouwen omringd door de Gestapo, met het oog op decanen, internationale studenten en die van Elzas-Lotharingen kan worden gerelateerd aan de weerstand te arresteren. Bijna 50 studenten en docenten werden gearresteerd, en Paul COLLOMP, hoogleraar Grieks aan Straatsburg is vermoord. De 70 start op de universiteit te geven zijn huidige uiterlijk met de bouw van de wetenschappelijke en technische campus Cézeaux, en de oprichting van de Universiteit Instituut voor Technologie van Montlucon. In 1976, is Clermont-Ferrand University verdeeld in twee entiteiten: Clermont 1 (Legal Sciences, economische en medische) en Clermont 2 (Humanities, Science and Technology). In 1987, Clermont 2 neemt de naam van Blaise Pascal University. Als een universiteit multidisciplinair, kon ze niet hebben een beter sponsor dan deze universele geest bij uitstek gekozen op hetzelfde moment was filosoof, wetenschapper en schrijver. Lees Minder
Clermont-Ferrand