Master in de chemie

Vrije Universiteit Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Master in de chemie

Vrije Universiteit Amsterdam

Master in de chemie

De masteropleiding in de chemie is een uitdagende opleiding voor studenten die al een stevige achtergrond in de chemie en die staan ​​te popelen om hun kennis en ervaring uit te breiden. Chemie is geen geïsoleerd discipline: het vormt de brug tussen biologie aan het ene uiteinde van het spectrum (biomoleculaire chemie) en fysica aan de andere kant (fysisch-theoretische chemie). Een master in de chemie kan leiden tot een spannend, goed betaalde carrière met uitgebreide mogelijkheden voor het nastreven van je ambities.

Chemie is een joint degree-opleiding van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. De cursussen worden gegeven in de twee faculteiten Wetenschappen. Afgestudeerden krijgen een diploma erkend door beide universiteiten.

Het programma in een notendop

De masteropleiding is een programma van twee jaar (120 ECTS) in het Engels gegeven. De masteropleiding bestaat uit je individuele specialisatie spoor in combinatie met de door u gekozen profiel.

Specialisaties


Elke track omvat verplicht (theoretische) cursussen, een onderzoeksproject met inbegrip van een master's thesis, een literatuur scriptie en een colloquium, evenals optionele cursussen of een stage. Het eerste jaar is gericht op uw kennis van chemie theorie. Het tweede jaar is gewijd aan je specialisatie of carrière profiel.

De vijf specialisaties kunt u kiezen uit:

 • Analytical Sciences
 • Moleculaire wetenschappen
 • Wetenschap voor Engergy en duurzaamheid ervan
 • Atomic Schaal Moddeling van fysische, chemische en Biomoleculaire Sytems

Loopbaanperspectieven

Organisaties en bedrijven in de chemische sector zijn altijd op zoek naar talent. Er zijn veel verschillende carrièremogelijkheden, afhankelijk van uw keuze van het profiel en specialisatie spoor.

Een job als onderzoeker

Onderzoek posities zijn beschikbaar met instituten als TNO of Solvay. Industriële giganten als AKZO Nobel en DSM staan ​​te popelen om chemici huren.

Een baan als manager of consultant

Bent u meer geïnteresseerd in een baan in het openbaar bestuur of bedrijf? U kunt het vinden van werk in de industrie of in overheidsinstellingen. Deze zijn vaak berichten in de chemische industrie, met inspectiediensten of adviesbureaus, waar sprake is van een nadruk op het management en / of beleidsmatige aspecten en waar de communicatie met professionals uit verschillende achtergronden is een belangrijke vaardigheid. Overheid berichten kunnen zijn banen met ministeries en handhavers.

Een baan in het onderwijs of communicatie

Studenten die kiezen voor het onderwijs profiel vinden vaak werk als leraren. Als u ervoor kiest om de communicatie profiel volgen, dan kun je werken als een public relations officer, een wetenschapsjournalist of een opleiding officier vinden op een uitgeverij of een museum.

Toelatingseisen


De eisen zijn opgedeeld in specialisatie specifieke vereisten Masters 'en de algemene eisen.


Specifieke eisen masteropleiding


Studenten met een Nederlandse vooropleiding

 • De masteropleiding in de chemie staat open voor studenten:
  • met een bachelor's degree in de chemie
  • met een bachelordiploma in de Farmaceutische Wetenschappen
  • met een bachelordiploma van een relevante Nederlandse hbo-programma
 • Studenten die zich willen specialiseren in het onderwijs variant moeten met succes hebben afgerond het derde jaar Bachelor oriëntatiecursus op onderwijs (12 ECTS).


HBO (HLO) afgestudeerden

 • Als je een hbo-afgestudeerde ben je hoeft niet naar de beoordeling van een premaster nemen op de toelating tot de masteropleiding in de chemie te krijgen. In plaats daarvan zal de Meester coördinator van een intakegesprek met u te houden. Als u voldoet aan alle eisen, zal de Meester coördinator u een verklaring waaruit blijkt dat u niet nodig om de beoordeling van de premaster nemen. Stuur in deze verklaring bij uw aanvraagformulier.


Mineur

 • Als je een hbo-student en u wilt een van onze kleine programma's te volgen, dan kunt u zich abonneren als bachelor student.


Studenten met een internationale vooropleiding

 • Directe toegang tot de masteropleiding in de chemie is mogelijk met een bachelor in de chemie. Studenten met een bachelordiploma in een gerelateerd onderwerp zal aan bepaalde toelatingseisen afhankelijk van de opleiding die zij hebben in het achterhoofd te voldoen. De masteropleiding biedt mogelijkheden om specifieke lacunes in uw kennis.


Algemene taalvaardigheid eisen

Vrije Universiteit Amsterdam vereist internationale kandidaten om een ​​Engels test te nemen en om hun score te dienen als onderdeel van de aanvraag. Uitzonderingen worden gemaakt voor studenten die hun opleiding in Canada, USA, UK, Ierland, Nieuw-Zeeland of Australië, of die hebben afgerond een internationaal baccalaureaat of een Europees Baccalaureate diploma hebben behaald.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
2 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,083 EUR
Voor EER-studenten; € 13.300 voor Niet-EER
Locations
Nederlanden - Amsterdam, Noord-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates