Master in de biologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in de biologie

studies overzicht

De Master of Science in de biologie biedt een programma waarmee studenten hun gebied van specialisatie te kiezen en het verwerven van een breed scala van overdraagbare vaardigheden. Deze Master begint met een kern van cursussen die belangrijke onderwerpen in de biologie bestrijkt, met bijzondere aandacht voor methodologische en kwantitatieve aspecten. De Master programma strekt zich uit in cursussen in zeven gespecialiseerde gebieden die de onderzoeksthema's waarvoor het Instituut Biologie van UniNE is vooral bekend. Studenten kiezen twee van de specialisaties, waarvan één overeenkomt met het onderwerp van hun masterproef.

Opbouw van het programma

De 1e semester van de Master programma bestaat uit een gemeenschappelijke kern die zich richt op de fundamentele concepten en methoden in de biologie. Bijzondere nadruk wordt gelegd op het laboratorium methoden (moleculair, chemisch), kwantitatieve instrumenten (statistiek, modellering, bio-informatica), wetenschappelijk schrijven, en ethische aspecten. Studenten hebben ook de mogelijkheid om deel te nemen in het veld excursies (alpine, marine, mediterrane en tropische ecosystemen) of om stage te lopen op de werkplek ervaring op te doen.

De 2e semester van de Master programma omvat natuurlijk het werk, mini-onderzoeksprojecten en stages in twee van de gebieden van specialisatie. Studenten ontwikkelen van een onderzoeksplan in een van deze gebieden, die de basis van hun masterproef vormt tijdens het 2de jaar van het programma. De Master thesis onderzoek (60 ECTS) geeft studenten de mogelijkheid om hun vaardigheden te ontwikkelen in kritisch denken, hun organisatorische vaardigheden en hun intellectuele en wetenschappelijke onafhankelijkheid.

Fields of specialisatie

Chemical Ecology

Chemische signalering is de oudste vorm van communicatie tussen levende organismen. Deze multidisciplinaire gebied onderzoekt hoe organismen, van bacteriën tot primaten, gebruik van chemische stoffen om te communiceren met elkaar en met hun omgeving. Dit veld op het grensvlak tussen ecologie, gedrag, dier en plantenfysiologie, analytische chemie en moleculaire genetica. Applied gebieden onder meer landbouw, parasitologie, en de geur en smaak industrie.

Ecologie en Milieu

Deze module is gericht op de interactie tussen omgevingsfactoren en biologische populaties / gemeenschappen vanuit een oogpunt ecosystemen. De praktische gevolgen voor het behoud, het herstel van ecosystemen en ecosysteemdiensten worden aangepakt met behulp van verschillende model organismen (protisten, bacteriën, schimmels, planten, of bodemfauna) en ecosystemen (voornamelijk terrestrische met een sterke nadruk op bodem als een dynamische interface tussen biologie en geochemie).

Evolutie en Biodiversiteit

De evolutie van organismen is de fundamentele proces dat leidt tot de biodiversiteit geeft. Begrippen als natuurlijke selectie, soortvorming, fylogenie, en het behoud van de biodiversiteit worden besproken in een breed scala van organismen. Onderwijs omvat klaslokaal theorie en mini-onderzoeksprojecten die gekoppeld zijn aan lopend onderzoek door de bij deze module, alsmede aan instellingen die actief zijn in de studie en het behoud van de biodiversiteit zijn groepen.

Biologie en Volkenkunde

Deze interdisciplinaire specialisatie behandelt een breed scala van onderwerpen: de analyse van de agro-food sector, projecten van ontwikkelingshulp in relatie tot duurzame landbouw en ontwikkeling, het beheer van insectenplagen, en verder, alternatieve bewegingen pleiten voor een duurzame en milieuvriendelijke respectvol landbouw. Het programma biedt middelen en vaardigheden voor het begrijpen van de relatie tussen de menselijke samenleving en hun omgeving, op een holistische manier, het bestuderen van hun gevolgen voor alle betrokken partijen: van de boer aan de consument en van de onderzoeker naar de politicus.

diergedrag

Deze specialisatie bestudeert de uiteindelijke oorzaken en proximale (fysiologische en cognitieve) mechanismen in de evolutie van diergedrag. We bestuderen het ontstaan ​​en de evolutie van een breed scala van dierlijke gedrag, zoals samenwerking, de oprichting van de sociale hiërarchieën, het oplossen van sociale conflicten, seksueel gedrag en gedrag van de ouders. Onze focus ligt op gewervelde dieren, in het bijzonder primaten, tropische vissen en vogels.

Parasitologie

Parasieten vormen een belangrijk probleem voor de volksgezondheid. Ze rijden ook seksuele selectie en de evolutie van het genoom en het immuunsysteem van hun gastheer, en ze zijn gekoppeld aan de evolutie van de geslachtelijke voortplanting. Parasitologie heeft dus betrekking op een groot aantal belangrijke vragen in de biologie, naast het hebben van duidelijke links naar de humane en veterinaire geneeskunde, landbouw, en de farmaceutische industrie. We bespreken en te bestuderen aspecten van parasitologie, variërend van moleculaire genetica en fysiologie aan de epidemiologie en evolutie.

Duurzame landbouw

Het bereiken van de mondiale voedselzekerheid met een minimale impact op het milieu is een grote uitdaging. Deze specialisatie presenteert benaderingen van landbouw die gericht zijn op duurzaamheid in de landbouw ecosystemen. We bespreken hoe onderzoek naar de interactie tussen planten en herbivoren of pathogenen kan helpen om milieuvriendelijke strategieën om gewassen te beschermen tegen dergelijke vijanden te ontwikkelen.

diploma uitgereikt

Master of Science in de biologie met twee gekozen velden van specialisatie

Credits

Sp 120, 4 semesters

Carrièremogelijkheden

  • Onderzoek
  • onderwijs
  • Openbaar bestuur (bescherming van het milieu, de volksgezondheid, land- en bosbouw)
  • media
  • Industrie en andere bedrijven (milieu-consulting, stedenbouw)
  • Niet-gouvernementele organisaties gericht op het milieu en duurzame ontwikkeling
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Neuchatel (UniNE) is an internationally recognised institution as well as a university on a human scale. With 4380 students from Switzerland and beyond (nearly 20% of students from a ... Lees meer

The University of Neuchatel (UniNE) is an internationally recognised institution as well as a university on a human scale. With 4380 students from Switzerland and beyond (nearly 20% of students from abroad), it provides high quality teaching and support. Bachelor and Master degrees are compatible with most other European universities and are in line with society’s expectations in a variety of innovative and cutting-edge fields. Lees Minder