Master in de bio-informatica voor gezondheidswetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in Bioinformatics for Health Sciences

De masteropleiding Bioinformatics for Health Sciences is ontworpen voor professionals en onderzoekers met kennis en vaardigheden gericht op de ontwikkeling van nieuwe computationele strategieën en IT-systemen voor gebruik in biomedisch onderzoek.

Een van de belangrijkste kenmerken van dit programma is het grote percentage keuzevakken die het biedt, waardoor studenten te trainen in een breed scala van bioinformatica disciplines. Op hetzelfde moment, het heeft een duidelijke professionele oriëntatie als getuige door de opname van verplichte vakken op het ontwerp, beheer en exploitatie van het wetenschappelijk onderzoek.

Wie is het voor?

Het programma is gericht op twee soorten kandidaten: de houders van diploma's in de biologische en medische wetenschappen (biologie, geneeskunde, biochemie, biotechnologie, farmacie, etc.) en houders van ingenieursopleidingen of graden in fundamenteel wetenschappelijk disciplines (chemie, natuurkunde of wiskunde ).

Kandidaten moeten geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling en toepassing van computationele gereedschappen voor gebruik op het gebied van de medische biologie zijn.

Structuur

Studenten van de masteropleiding kan kiezen tussen drie verschillende soorten natuurlijk: onderzoek, academische en professionele. Het programma beslaat in totaal twee academiejaren en is volledig in het Engels.

Alle eerstejaars vakken zijn optioneel met het oog op het stimuleren van studenten om gepersonaliseerde curricula op basis van hun vooropleiding en toekomstige belangen ontwerpen door te kiezen onderwerpen uit verschillende gebieden van de bio-informatica (genomische bioinformatica, structurele bioinformatica, systeembiologie, pharmacoinformatics en medische informatica), als onder algemene interdisciplinaire onderwerpen die verband houden met algoritmen en programmering, data management en analyse, en text mining.

In het tweede jaar, studenten verwerven van basiskennis van de bio-ethiek en de bescherming van gegevens toegepast op bio-informatica, evenals van het ontwerp, het beheer en de exploitatie van het wetenschappelijk onderzoek. Ze graad afstudeerproject een master's te voltooien ook.

Inhoud

Genoom bioinformatica: analyse, uitlijning, de vergelijking en de automatische annotatie van biologische sequenties; analyse van genoom evolutie en variatie; moleculaire biologie databanken.

Structurele bioinformatica: inleiding tot de experimentele methoden die worden gebruikt in de structurele bepaling van biomoleculen, eiwitstructuur voorspelling, en de simulatie van biomoleculaire systemen.

Systeembiologie: beschrijving van biologische netwerken en gen, eiwit en metabole netwerkmodellering. Nadruk op beide topologische aspecten van netwerken en op hun dynamisch gedrag.

Pharmacoinformatics: managen van moleculaire bibliotheken en de virtuele screening daarvan, computer-aided drug design, en kwantitatieve modellering van structuur-activiteit (KSAR en 3D-QSAR).

Biomedische informatica: klinische gezondheidsgerelateerde informatie systemen, biomedische beeldanalyse, studie van genotype-fenotype relaties, en IT-systemen ter ondersteuning van besluitvorming in de gezondheidszorg. Stage De stage bestaat uit een begeleide stage bij een laboratorium of bedrijf voor het uitvoeren van het afstudeeronderzoek voor de master's degree. Na afronding van de stage krijgt de student een research paper schrijven en in het openbaar het werk te verdedigen die hij of zij heeft gedaan.

Stages worden in het algemeen bij de openbare en particuliere laboratoria in de omgeving van Barcelona uitgevoerd, hoewel studenten kunnen er ook voor kiezen om ze te doen in andere regio's of landen. Ze vinden plaats tijdens het tweede jaar van de masteropleiding, bestrijken een totaal van zes maanden, en zijn full-time (40 uur per week).

Loopbaanperspectieven

De belangrijkste carrièremogelijkheden zijn:

  • Bioinformatica specialist, zowel in de academische onderzoeksgroepen of in ziekenhuizen of bedrijven in de biotech, farmaceutische en bio-informatica-industrie.
  • Posities bij biotech bedrijven op het gebied van de medische biologie.
  • Contract posities bij onderzoek bedrijven.
  • Geneesmiddel voor onderzoek en ontwikkeling op de publieke onderzoekscentra.
  • De master's degree in aanmerking komt ook de houders aan de doctor in de medische biologie na te streven.

Beurzen en beurzen

De masteropleiding biedt een UPF collegegeld beurs en één subsidie ​​toegekend door de Catalunya-La Pedrera Foundation.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot de Master in Bio-informatica voor Gezondheidswetenschappen kandidaten moet de volgende documenten voorleggen:

  • Officiële undergraduate degree / diploma (of een bachelor's degree, een diploma in de techniek of architectuur, diploma's, technische engineering en technische architectuur diploma's, of, voor buitenlandse kwalificaties, het equivalent diploma door een geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs) en de academische transcript van de geaccrediteerde officiële training met het gemiddelde cijfer van de universiteit van herkomst. Kwalificaties kan worden in de volgende wetenschappelijke gebieden: biologie, geneeskunde, biochemie, biotechnologie, apotheek, veterinaire studies, engineering studies, Scheikunde, Natuurkunde of Wiskunde of verwante graden.
  • Curriculum Vitae in het Engels.
  • Een motivatiebrief in het Engels, met vermelding van het belang van de kandidaat in het volgen van de masteropleiding (400 tot 600 woorden).
  • Een (professionele of academische) aanbevelingsbrief door iemand die echt weet de kandidaat en kan ze beoordelen ondertekend.

Engels

Vergeet niet dat om succesvol te worden ingeschreven, de presentatie van een officieel Engels-certificaat is een essentieel toelatingseis. Alleen aanvragers van wie de moedertaal Engels is niet nodig om een ​​Engels certificaat pre¬sent. Officiële resultaten moeten rechtstreeks door de onderzoeksrechter instelling worden gestuurd naar de school Toelating Department en moeten voldoen aan de vereiste minimale scores: - TOEFL CBT:> 235 - TOEFL PBT:> 575 - TOEFL IBT:> 100 - CAE: C1 - IELTS:> 6.5 Aanvragers die, op het moment van de aanvraag nog steeds niet officieel Engels certificaat of die het bezit zijn in het proces van het verkrijgen moet deze informatie in hun toelating toepassingen omvatten. Aanvragers die hun volledige Bachelor's Degree in een Engels sprekende universiteit hebben afgerond moet schriftelijk bewijs dat de voertaal van hun studie was het Engels indienen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by th ... Lees meer

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by the Spanish Ministry of Education through the International Campus of Excellence seal (2010) and is backed up by the UPF's distinguished position in international rankings as one of the top Spanish universities... Lees Minder