Master in communication studies: journalism and media in Europe

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

PROGRAMMA BESCHRIJVING

De Master of Science in de Communicatiewetenschappen: Journalistiek en Media in Europa neemt een kritische en interdisciplinaire blik op de rol van de journalistiek en de media in de Europese samenlevingen. De Master kijkt naar de journalistiek en de media vanuit een economisch, politiek-ideologische en beleidsperspectief. Het besteedt aandacht aan de gevolgen van de recente economische, politieke en technologische ontwikkelingen op journalistiek en media. De Master zoomt in op media en journalistiek in een Europese context, op zoek naar verhouding bij de journalistiek in Europa en in de journalistiek in het kader van de Europese integratie. Het maakt optimaal gebruik van Brussel met zijn aanbod van Europese en internationale instellingen en de vele media, journalistiek en communicatie professionals die werkzaam zijn in en rond deze instellingen.

Nu gelden voor de MSc. Communication Studies


PROGRAMMA CURRICULUM


Het programma bestaat uit twee semesters. Het bestaat uit een reeks van verplichte vakken en een set van keuzevakken. In plaats van te kiezen uit de keuzevakken kunnen studenten besluiten om een ​​stage te doen.

Verplichte vakken:
- Geavanceerde Theoretische Debatten: journalistiek, politiek en ideologie
- De politieke economie van de journalistiek in de EU
- Huidige Case Studies Journalistiek
- Geavanceerde Methoden voor Journalistiek Research
- Brussel Praten: Europa, Media en Maatschappij
- Master Thesis in de Communicatiewetenschappen

Keuzevakken: - Traineeship in de Communicatiewetenschappen: Journalistiek en Media in Europa
- Uitdagingen en Mutaties Journalistiek
- Media, Public Bollen en publieke opinie in Europa
- Beleidsbeïnvloeding en Media in de EU
- Journalism Practice in Europa

Meer details over het curriculum van het programma is te vinden hier

TOELATINGSEISEN

Rechtstreekse toegang wordt verleend voor studenten met diploma een Belgische Bachelor in Communication Studies.

Bestanden Alle andere kandidaten zullen worden beoordeeld door de toelatingscommissie op een individuele basis. Kandidaten met een bachelor diploma in een andere dan Communication Studies veld kan nog steeds geaccepteerd worden op voorwaarde dat ze een paar aanvullende cursussen in de vorm van een kort voorbereidend programma (bestaande uit maximaal 24 studiepunten). Deze voorbereidende programma kan worden gevolgd tijdens het starten van de Meester.

Let op: Een academische BA of MA diploma nodig is om toe te passen.

Om te worden toegelaten, moeten de kandidaten bedreven in het Engels zijn.

Nu gelden voor de MSc. Communication Studies

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Ranked as one of Europe's top universities, Vrije Universiteit Brussel (VUB) combines award-winning research and a range of study programmes with a supportive open-door policy in Brussels, one of the ... Lees meer

Ranked as one of Europe's top universities, Vrije Universiteit Brussel (VUB) combines award-winning research and a range of study programmes with a supportive open-door policy in Brussels, one of the most interesting cities in Europe. Almost 200 years of experience and history await you at its green, urban campuses. A young university with a well-established tradition The single word ‘vrije’ in ‘Vrije Universiteit Brussel’ means ‘free’ and really tells you everything you need to know about the ambition of our university: the promotion of research and thought without dogmas and prejudices. Because studying at VUB, in an open atmosphere of tolerance and diversity, means growing into an independent and critically- thinking individual who can cope with our fast-changing world. Lees Minder