Master in Advanced Materials Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in Advanced Materials Science

Master's programma "Advanced Materials Science" is gericht op de studie van nieuwe bouwmaterialen die worden gebruikt in de ruimtevaart, accurate werktuigbouwkunde, geneeskunde, informatietechnologie en andere gebieden. Het programma onderneemt ook de studie van de fundamentele fysische principes van metingen, moderne analytische methoden van onderzoek naar materiaaleigenschappen, evenals methoden voor hun productie. Het programma is bedoeld voor studenten die een BS-graad hebben behaald in de fysica van de vaste stof, materiaalkunde, nanomaterialen of metallurgie.

Het instructiemiddel voor dit programma is Engels.

Het belang van het MS-programma

Nieuwe materialen werden ontdekt en bestudeerd voornamelijk met behulp van een vuistregel. Maar vandaag, vanwege de voortdurend groeiende industriële verwachtingen van nieuwe materialen die een breed spectrum aan eigenschappen bezitten, moet er een sterke en betrouwbare theoretische grond worden ontwikkeld, voortgekomen uit praktische experimenten, om meer succes op dit gebied te bereiken.

Een ander deel van het programma is gericht op de vooruitgang van de technologie van de productie van materialen. Bijvoorbeeld, de overdracht van de polykristallijne op Ni gebaseerde superlegeringen naar de enkele kristallen, het legeren door Re en Ru en het gebruik van de hete isostatische druk leidde tot de creatie van materialen voor de turbinebladen voor de vijf generatie gasturbines met hoge motoren -temperatuursterkte 30% meer.

Vaardigheden

Het programma helpt studenten bij het vinden van passende oplossingen voor hedendaagse wetenschappelijke problemen van de materiaalwetenschap, en begrijpt de principes van materialenontwerp voor verschillende doeleinden, theoretisch (thermodynamisch, kinetisch, structureel, enz.) En experimentele methoden, methoden voor computermodellering. Het programma helpt bij het kiezen van de optimale regimes van materiaalproductie, het evalueren van voorlopige kosten van experimenten en manieren om deze te verminderen, het leert studenten om effectiever en efficiënter te worden in teamwerk en praktische resultaten van hun studie toe te passen in een realistische omgeving.

Basiscursussen

 • Atoomstructuur van vaste fasen
 • Thermodynamica en kinetica in materiaalkunde
 • Diffusie in vaste stoffen
 • Fysieke eigenschappen van materialen
 • Corrosie en bescherming van metalen
 • Magnetische materialen
 • Materiaalkunde: vervorming en breuk, mechanische eigenschappen, speciale metaallegeringen
 • Methoden van oppervlakken en interfaces onderzoek
 • Numerieke methoden en computermodellering
 • Multicomponent nanogestructureerde coatings
 • Amorfe metaallegeringen
 • Mechanische spectroscopie van metalen materialen

Na het behalen van de toelatingsexamens, werkt een student zijn of haar individuele lesrooster uit en bepaalt hij ook het belangrijkste vakgebied waarop zijn of haar wetenschappelijke paper zal zijn gericht. Elke student zal een wetenschappelijke adviseur hebben die hen door educatieve en praktische fases van het programma zal begeleiden en hen helpt bij het werken aan hun proefschrift.

Meestal worden de meeste theoretische lessen gehouden binnen de 1e en 2e voorwaarden van het programma, maar bepaalde klassen kunnen ook plaatsvinden tijdens de derde termijn. Tijdens het volgen van het programma voeren studenten onderzoek en experimenteel werk uit in de MISiS laboratoria of in de instituten van de Russische Academie van Wetenschappen (Instituut voor Solid State Physics, Institute of Physical Chemistry, en Institute of Materials Science and Metallurgy).

Het meeste onderzoek wordt uitgevoerd tijdens de derde termijn van het programma. Na beëindiging van hun onderzoeksactiviteiten bereiden de studenten een onderzoeksrekening voor die gedeeltelijk wordt behandeld in hun proefschrift.

Tijdens de vierde termijn zijn studenten voornamelijk bezig met het werken aan hun proefschriften.

Nadat het programma is afgerond, ontvangen studenten die hun masterproef niet hebben voorbereid een certificaat en degenen die het hebben voorbereid en verdedigd, het masterdiploma van "Advanced Materials Science".

Toelating

De toelating tot internationale masteropleidingen bij MISiS staat open voor zowel Russische als internationale studenten. Aangezien alle lessen in het Engels worden gegeven, raden we aan dat niet-moedertaalsprekers van het Engels een TOEFL-score behalen van ten minste 525 (op papier) of 200 (op een computer) voorafgaand aan de opname. Voor het aanvragen van een tweejarige masteropleiding bij MISiS moet de kandidaat een bachelordiploma in een gerelateerd vakgebied hebben. Na afronding van het studieprogramma bij MISiS ontvangt de aanvrager een Russisch staatsdiploma en een Europees diplomasupplement.

Deadline voor toelating

De deadline voor het indienen van de aanvraag voor herfst 2019 is 10 augustus 2019, maar internationale studenten worden sterk aangemoedigd om vóór 20 juli 2019 een aanvraag in te dienen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

With over 100 years of experience educating in the fields of scientific research, technology, and metallurgy, The National University of Science and Technology MISIS has a proud and distinguished hist ... Lees meer

With over 100 years of experience educating in the fields of scientific research, technology, and metallurgy, The National University of Science and Technology MISIS has a proud and distinguished history. Established in 1918, the University originated as the Department of Metallurgy in the Moscow Academy of Mines, and in the following decades has undergone several transformations before achieving its current designation as a national research university. Lees Minder