Master Engineer in aardwetenschappen en milieu

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Houd er rekening mee dat dit programma volledig in het Frans wordt gegeven

De sterke demografische groei op mondiaal niveau vereist een grotere zoektocht naar bronnen van drinkwater, energie of minerale hulpbronnen, maar ook een optimalisatie van hun gebruik. De kwetsbaarheid van onze planeet vereist de betrokkenheid van specialisten die in staat zijn ontwikkelingsprojecten uit te voeren die het milieu respecteren. Als expert in de studie van kelders is de geologische ingenieur nu de essentiële spil van alle exploratie-, exploitatie- en ontwikkelingsprojecten, zowel op het land als in de zee.

Specialist in natuurlijke gevaren in geotechniek

Op het gebied van gebouwen en openbare werken (BTP) moet deze ingenieur zorgen voor de stabiliteit van de bodem om instorting van constructies te voorkomen. Zijn belangrijkste taken in de civiele techniek zullen dan zijn om samen te werken bij verkenningswerkzaamheden, dimensionering en constructie van verschillende constructies zoals dammen, bruggen, dijken, tunnels, snelwegen, enz. Het is ook in staat om het grondgebied te ontwikkelen om de hulpbronnen te beschermen. en voorkom instorting van het land.

Specialist in hydrogeologie volgens industriële risico's

Deze ingenieur is vaak belast met het voorkomen van industriële risico's, gerelateerd aan het milieu. Ook kan hij professional worden in afvalopslag, waterbeheer of bodemsanering. Als een industrieel bijvoorbeeld water gebruikt in zijn processen, wordt er afvalwater geproduceerd. Ze moeten dan worden behandeld om rivieren, grondwater en bodems niet te vervuilen.

Specialist in minerale hulpbronnen

Tegenwoordig bestaat de omgeving waarin we leven uit mineralen en metalen, die van vitaal belang zijn geworden voor het functioneren van onze samenleving. Zo neemt de geologische ingenieur deel aan hun verkenning en exploitatie, voornamelijk in mijnen en steengroeven. Hij is ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe perspectieven, terwijl hij de technische, economische en milieuaspecten van de operationele sites beheert.

Specialist in energiebronnen

De geologisch ingenieur werkt nauw samen bij het zoeken naar nieuwe olie- en gasvoorraden en bij hernieuwbare energiebronnen zoals aardwarmte, gebruikt om de warmte van water om te zetten in energie. Het draagt ook bij aan het optimaliseren van de productie door geomodellerende reservoirs.

Waarom geologisch ingenieur worden?

Je hebt een natuurlijke smaak voor geologie. Geconfronteerd met het eerste jaar met praktijkervaring, word je opgeleid om concrete problemen met betrekking tot bodems en ondergrond op te lossen, in Frankrijk en in het buitenland. Onze differentiatie? Een educatieve aanpak waarbij theorie niet altijd het startpunt is om te leren. Je leert observeren om conclusies te trekken uit je ervaringen, onderzoek en veldwerk. Onder begeleiding van een team van docent-onderzoekers en professionals, leer je te handelen en de problemen van het bedrijf op te lossen in de sectoren minerale grondstoffen, hernieuwbare en fossiele energie, regionale planning of zelfs omgeving.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the envir ... Lees meer

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the environment. Student intake is selective. Academic programmes are research-informed to support the curriculum of the great range of scientific disciplines taught at the school. Lees Minder
Beauvais , Mont-Saint-Aignan , Parijs , Rennes + 3 Meer Minder