Master Degree in geavanceerde spectroscopie in de chemie (Erasmus Mundus Joint)

Algemeen

5 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

60079_logo.jpg

De ASC Master Course wordt gezamenlijk uitgevoerd door de volgende universiteiten (het ASC-consortium):

 • Universiteit Alma Mater van Bologna, Italië;
 • Universiteit van Helsinki, Finland;
 • Jagiellonian Universiteit van Krakau, Polen;
 • Universiteit van Leipzig, Duitsland;
 • Universiteit Lille1, Frankrijk (coördinerende instelling)

DOELSTELLING

Het ASC-netwerk is bedoeld om studenten voor te bereiden op het worden van experts en het ontwikkelen van internationale vaardigheden op het gebied van professionele industriële loopbanen in de spectroscopische karakterisering van materie en / of doctorale studies.

Het ASC-programma heeft een hoog niveau van harmonisatie bereikt, met een enkel masterprogramma dat van toepassing is op elke partnerinstelling en dus bijdraagt ​​tot een betere integratie in het Europese schema.

Alle succesvolle studenten ontvangen meerdere graden van de instellingen waar zij cursussen hebben bijgewoond.

Dit ASC-masterprogramma zal:

 • kwaliteitsgarantie (alle partners hebben officiële geaccrediteerde Masters in de chemie);
 • studenten toegang geven tot technieken die niet lokaal beschikbaar zijn (mutualisatie van de apparatuur);
 • een degelijke achtergrond bieden in geavanceerde spectroscopie, zowel in experimentele technieken als in wetenschappelijke kennis;
 • de mobiliteit van studenten bevorderen binnen een netwerk van onderzoekslaboratoria verspreid over landen uit een groot deel van Europa in een omgeving waar ze goed worden verzorgd en overdraagbare vaardigheden verwerven in een multiculturele omgeving;
 • studenten voorbereiden om experts te worden in verreikende experimentele technieken in Spectroscopy;
 • helpen en voorbereiden van studenten om vaardigheden te ontwikkelen om toekomstige doctorale studies te volgen, en / of naar professionele activiteiten.

De originaliteit van dit programma is om studenten in staat te stellen hun onderzoeksmaster in een zeer gespecialiseerd vakgebied te kiezen op basis van hun professionele doelstellingen. Het hoge niveau van apparatuur dat beschikbaar is in het consortium is uniek.

Een mobiliteitsregeling zorgt ervoor dat, naast een hoge specialisatie en toegang tot de nieuwste technologieën, de studenten een gemeenschappelijk basiscurriculum van studies in verschillende instellingen voor hoger onderwijs binnen het ASC-consortium zullen uitvoeren. ASC-afgestudeerden zijn minstens tweetalig en studeren en werken al 2 jaar in een multiculturele omgeving. Ze zijn goed voorbereid op Europese of internationale carrières.

De ASC-master wordt uitgereikt aan studenten die zichzelf hebben getoond door middel van een passende beoordeling om:

 • beschikken over competenties die hen geschikt maken voor werk als professionele chemici in de chemische en aanverwante bedrijfstakken of als ondernemers;
 • in staat zijn om moderne en geavanceerde spectroscopische technieken toe te passen in het kader van de meest recente Europese vereisten;
 • in staat zijn om de moderne theoretische en experimentele toepassingen van spectroscopie te gebruiken;
 • een norm van kennis en bekwaamheid hebben bereikt die hen toegang geeft tot opleidingsonderdelen van de derde cyclus of opleidingen (Ph.D.).

TYPE DIPLOMA

Meervoudige Master of Science met proefschrift in «Advanced Spectroscopy in Chemistry» uitgereikt door de universiteiten van het consortium, na afronding van 90 ECTS vakken en 30 ECTS van een Masterproef. Elke gastuniversiteit van de student geeft een masterdiploma uit, op voorwaarde dat de student minstens één semester (30 ECTS) heeft gevalideerd op elke gastuniversiteit.

Een gezamenlijk diplomasupplement wordt verstrekt, wat de specifieke kenmerken van het programma en de individuele mobiliteit en specialisatie voor de student verklaart.

Het Chemistry Euromaster® Label is op 01.12.2008 uitgereikt door de European Chemistry Thematic Network Association (ECTNA) aan de consortiumleden voor de EM Master Course in «Advanced Spectroscopy in Chemistry» voor een periode van 5 jaar.

ERASMUS MUNDUS-BEURZEN

De ASC-master wordt gedurende 10 jaar door de Europese Unie ondersteund. Tijdens de eerste periode, van 2003 tot 2008, stelde deze financiering het ASC Consortium in staat om het ASC-curriculum te ontwikkelen. In 2007 heeft het ASC-programma het Erasmus Mundus-label gekregen en heeft het bijgevolg financiering ontvangen voor 5-gangen edities (2008-2013). Het is vernieuwd in 2015 voor een periode van vijf jaar (2015-2020), voor 3-gangen edities (in 2016, 2017 en 2018).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

5 European universities, ASC partners since 2005, have been working together to design and implement a joint master course in Advanced Spectroscopy in Chemistry

5 European universities, ASC partners since 2005, have been working together to design and implement a joint master course in Advanced Spectroscopy in Chemistry Lees Minder
Lille , Kitzscher , Helsinki , Krąków , Bologna + 4 Meer Minder