Master Degree in Molecular Biotechnology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De tweejarige Master Course in Molecular Biotechnology is ontworpen om de culturele achtergrond te bieden van multidisciplinaire biotechnologieën voor de productie van goederen en diensten door het gebruik van biologische systemen; in het bijzonder is de cursus bedoeld om geschoolde afgestudeerden voor te bereiden met wetenschappelijke kennis en professionele vaardigheden op het gebied van biotechnologie die wordt toegepast op de studie, preventie en diagnose van ziekten bij de mens, met bijzondere aandacht voor de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen.

Het Master-programma is van plan lessen te voorzien die op interdisciplinaire basis zijn georganiseerd voor toepassing op verschillende gebieden van de moleculaire biotechnologie, met de nadruk op onderzoek, diagnostiek en therapie. Trainingsactiviteiten worden ook georganiseerd als fasen die moeten worden uitgevoerd bij onderzoeksinstituten of bedrijven die actief zijn in de sectoren biotechnologie, farmacie, diagnostiek en biomedische geneeskunde. De trainingsactiviteiten kunnen worden gecombineerd met onderzoeksactiviteiten in geselecteerde laboratoria met het doel om experimentele gegevens te genereren voor de voorbereiding van het proefschrift dat in het eindexamen moet worden besproken. De samenwerking met onderzoeken van National Research Council Institutes (bijv .: Instituut voor Genetica en Biofysica - IGB; Institute of Protein Biochemistry - IBP) over onderwijs- en onderzoeksactiviteiten is een kans voor de afgestudeerden om kennis te verwerven op een breder scala van gebieden die verband houden met Molecular. Biotechnologie en vaardigheden om te werken op verschillende gebieden van academisch en industrieel onderzoek op nationaal en internationaal niveau.

Professioneel profiel

De afgestudeerde Molecular Biotechnology is een expert in de belangrijkste biotechnologische disciplines die volledig in staat zijn om als lid van het onderzoeksteam of onafhankelijk, analyses, onderzoek en biotechnologische producties uit te voeren in de volgende sectoren: manipulatie van cellen, weefsels, diermodellen en micro-organismen; farmacologie en moleculaire toxicologie; ontwerp en productie van vectoren voor gentherapie; genetische en moleculaire diagnostiek; ontwerp, productie en controle van biotechnologische geneesmiddelen; productie en controle van bioactieve natuurlijke producten.

Verworven vaardigheden en competenties

Afgestudeerden in de moleculaire biotechnologie beschikken over een uitstekende achtergrond in theoretische en applicatieve aspecten van biomoleculaire wetenschappen en biotechnologie met betrekking tot de menselijke gezondheid, die vaardigheden biedt voor het uitvoeren van fundamenteel en / of toegepast onderzoek in gezondheidssectoren.

Bovendien kunnen de vaardigheden en competenties die de afgestudeerden in Molecular Biotechnology hebben verworven ook in internationale contexten worden gewaardeerd.

Werkgelegenheid

Afgestudeerden in moleculaire biotechnologieën zullen in staat zijn om op hoge verantwoordelijkheid te opereren op de volgende gebieden: de chemische, cosmetische, farmaceutische en biotechnologische industrie; Universitaire onderzoekscentra, National Research Council of andere publieke en private onderzoeksinstellingen; openbare en privélaboratoria; ziekenhuizen; regelgevende instanties.

Bovendien biedt het professionele profiel van de Graduate in Molecular Biotechnologies internationale werkgelegenheid op de genoemde gebieden.

De afgestudeerden in moleculaire biotechnologieën na een positieve evaluatie van het examen kunnen worden geregistreerd in het professionele register van biologen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Campania "Luigi Vanvitelli" was established in 1991 (Decree MURST, 25 March) with the aim of relieving the overcrowded conditions of the major Neapolitan university known as the “Fed ... Lees meer

The University of Campania "Luigi Vanvitelli" was established in 1991 (Decree MURST, 25 March) with the aim of relieving the overcrowded conditions of the major Neapolitan university known as the “Federico II”. Lees Minder
Caserta , Aversa , Napels , Murcia , Shkodër , Beijing , Pyatigorsk , Lille , Sjanghai , Istanbul + 9 Meer Minder