Master Crossmedia Management (M.Sc.)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deeltijdstudies gericht op webtechnologieën, mediatechnologie en e-commerce

Geen vraag, de toekomst is digitaal. Digitalisering heeft al lang alle sectoren en gebieden van het leven veroverd. E-business of het toenemende gebruik van informatie- en communicatietechnologie is de belangrijkste groeimotor en tegelijkertijd de grootste uitdaging voor veel bedrijven. E-commerce wordt een onmisbaar onderdeel van alle waardeketens. Deze ontwikkeling beïnvloedt zowel werkprocessen als productie, marketing en verkoop. Mediahuizen, uitgevers en bureaus worden in het bijzonder getroffen door deze ontwikkeling. Ze moeten hun digitale inhoud (moderner: inhoud) verspreiden via een groot aantal kanalen en hun dienstenaanbod voortdurend aanpassen aan nieuwe eisen. Om verandering te beheersen, hebben media- en technologiebedrijven van alle soorten dringend behoefte aan professionals die digitale projecten kunnen ontwerpen, ontwikkelen en op de markt brengen. Deze specialisten zijn opgeleid in het masterprogramma Crossmedia Management van de Leipzig School of Media (voorheen Crossmedia Publishing of Content and Media Engineering).

Doelgroep en inhoud van het programma

Het extra-beroepsgerichte masterprogramma Crossmedia Management richt zich op geïnteresseerde partijen van mediabedrijven, uitgevers en agentschappen, alsook op freelance mediaprofessionals die werkzaam zijn op het gebied van mediaontwerp, mediaontwerp en mediaproductie, marketing en verkoop of communicatie / PR / public relations en digitaal management op dit gebied Vervul taken of wil in perspectief bijeenkomen. De studie geeft praktisch en tegelijkertijd academisch de nodige vaardigheden en vaardigheden op het gebied van werk en onderwerpen:

  • E-business en e-commerce,
  • Webtechnologieën en webengineering,
  • Content management en kennisbeheer,
  • crossmediale contentproductie, contentbewerking en contentdistributie,
  • Audio- en videotechnologie.

Een grafisch overzicht van de studie-inhoud, waarin de respectieve officiële modulebeschrijvingen zijn gekoppeld, is te vinden onder Modules | Programma-inhoud.

Masterdiploma van de Hochschule Leipzig

Het programma is een gezamenlijk aanbod van de Leipzig School of Media en de Leipzig School of Media University of Applied Sciences (HTWK Leipzig) en de universiteit van Leipzig. De deelnemers studeren tijdens de vier semesters aan het LSoM. De HTWK Leipzig kent de internationaal erkende academische graad "Master of Science" toe en slaagt ook voor het mastercertificaat. Op de website van de HTWK Leipzig vindt u ook de officiële studiedocumenten, dat wil zeggen studie- en examenreglementen en geschiktheidbeoordeling.

Extra-professioneel onderzoek

Het masterprogramma is opgevat als een extra-beroepsaanbod. Een keer per maand volgen studenten drie opeenvolgende dagen (meestal van donderdag tot zaterdag) op de mediacampus Villa Ida in Leipzig klassikale sessies. Tussen de face-to-face afspraken blijven studenten hun beroep uitoefenen. Op deze manier kan wat u hebt geleerd onmiddellijk in de praktijk worden toegepast. In het geval van zelfstudie worden studenten ondersteund via een online campus, die de mogelijkheid biedt voor e-learning. Het gehele leer- en leerproces van de LSoM is gebaseerd op een uitgebreid blended learning-concept om de voordelen van het integreren van face-to-face en zelfstudie optimaal te benutten. Lees meer over de studierichting.

Afgestudeerden van de opleiding in het portret

Nadine Michel heeft met succes het masterprogramma Crossmedia Management afgerond. Onder het kopje "Door mijn studies voel ik me methodisch en technisch voorbereid", rapporteert ze over haar ervaringen en noemt ze vijf goede redenen om te studeren.

LSOM-alumnus Norbert Weiß heeft ook met succes het Crossmedia Management-programma afgerond. De "allrounder met een overzicht van digitale marketing en conversie-optimalisatie" gebruikt nu zijn expertise als teamleider voor een internationale technologie groep.

Gebruikersparticipatie in Web 2.0, de ontwikkeling van een e-learningportaal of de voordelen van verklarende video's - de mastertheses in het masterprogramma Crossmedia Management behandelen vele onderwerpen. Op deze pagina vindt u een selectie van afstudeerscripties.

Hoe verliepen andere afgestudeerden het na het afstuderen? Welke loopbaanpaden heb je gevolgd? En: heeft de studie zijn vruchten afgeworpen? Afgestudeerden van de opleiding hebben ons verteld hoe hun loopbaan zich ontwikkelde na het afstuderen.

Honoraria, financiering en beurzen

Het collegegeld voor het masterprogramma Crossmedia Management bedraagt ​​3000 euro per semester. In totaal bedragen de kosten voor het vier semester studie 12.000 euro.

Als non-profit onderwijsinstelling wil LSoM niet profiteren. Het collegegeld vloeit direct naar het onderwijs en staat garant voor gerenommeerde docenten uit de wetenschap en de praktijk. Ook inbegrepen zijn de kosten van examens en lesmateriaal.

In ons servicegebied hebben we uitgebreide informatie verzameld over de financiering van onze aanbiedingen. We geven studenten onder meer een vroegboekkorting van 10 procent als ze zich eind maart aanmelden voor het LSoM en hun studiecontract eind april ondertekenen. Het collegegeld is ook vrijgesteld van btw.

Het LSoM schrijft ook regelmatig beurzen, soms in samenwerking met partners. Om op tijd over dergelijke inschrijvingen te weten te komen, abonneert u zich op onze e-mailnieuwsbrief of bezoekt u regelmatig de website van LSoM of sociale mediakanalen.

Begin van studies, toelatingseisen en toepassing

De cursus Crossmedia Management begint elk jaar voor het wintersemester.

Kandidaten moeten voldoen aan de volgende toelatingseisen:

  • voltooide universitaire graad met een minimum van zes semesters
  • Bewijs van werkervaring van meestal minder dan een jaar
  • als een niet-moedertaalspreker: voldoende, dat is verifieerbaar, kennis van de Duitse taal

Het aantal studieplaatsen per jaar is beperkt tot 15, om optimale begeleiding en kwaliteit van het onderwijs te garanderen.

Aanvragen worden op elk moment door LSoM geaccepteerd. U vindt informatie over de benodigde aanvraagdocumenten, de proeve van bekwaamheid en de sluiting van het contract, evenals het aanvraagformulier op de aanvraagpagina.

Hebben we uw interesse gewekt?

Neem dan op elk moment contact met ons op. We adviseren u graag. Je kunt het programma natuurlijk ook als gaststudent leren kennen. We zijn blij om een ​​individuele proefdag met u te regelen op de Media Campus Villa Ida in Leipzig.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Gemeinnützige Gesellschaft für akademische Weiterbildung.

Gemeinnützige Gesellschaft für akademische Weiterbildung. Lees Minder