Master Corporate Media (MA)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deeltijdstudies met een focus op bedrijfscommunicatie, marketing en PR

Website- en bedrijfsblog, klantenmagazine en socialemediakanalen, gedrukte advertenties en online banners - bedrijfscommunicatie, public relations en marketing zijn tegenwoordig net zo veelzijdig als complexe werkterreinen. Om de aandacht van klanten en consumenten te trekken om met succes hun eigen merk te vestigen en langdurige klantrelaties op te bouwen, moeten bedrijven en andere organisaties al hun communicatie-inspanningen op één lijn brengen. Activiteiten voor zakelijke publicaties en traditioneel public relationswerk vereisen een consistente contentmarketingstrategie die idealiter gebruik maakt van de middelen voor het vertellen van een merk. Klanten kunnen op deze manier worden benaderd op verschillende touchpoints en worden begeleid op hun hele customer journey. De opleiding Corporate Media (voorheen Corporate Publishing) van de Leipzig School of Media (LSoM) biedt specialisten uit communicatie- en marketingafdelingen de nodige vaardigheden om deze uitdagingen te beheersen in tijden van digitalisering binnen drie semesters.

Doelgroep en inhoud van het programma

De extra beroepsgerichte Master Program Corporate Media is bedoeld voor iedereen die communiceert in de communicatie-, PR- en marketingafdelingen van bedrijven, verenigingen, politieke partijen en administraties, agentschappen en mediabedrijven, en met name verantwoordelijk is voor de domeinen bedrijfspublicatie, contentmarketing en public relations. dragen. Praktisch en academisch verantwoord, de opleiding draagt ​​de nodige kennis over de volgende onderwerpen en werkgebieden over:

  • Public Relations (PR), Public Relations en Integrated Communications,
  • Marketing, Brand Management en Brand Management,
  • Bedrijfspublicaties, contentmarketing en merkvertelling,
  • Mediabeheer, mediaontwerp en mediaproductie,
  • Journalistieke methodologie, projectbeheer en productontwikkeling.

Een grafisch overzicht van de studie-inhoud, waarin de respectieve officiële modulebeschrijvingen zijn gekoppeld, is te vinden onder Modules | Programma-inhoud.

Masterdiploma van de universiteit van Leipzig

Het programma is een gezamenlijk aanbod van de Leipzig School of Media en de universiteit van Leipzig. Deelnemers studeren aan de LSoM tijdens de drie semesters. De universiteit van Leipzig kent de internationaal erkende academische graad "Master of Arts" en een masterdiploma toe. De graad geeft recht op een doctoraat. Op de website van de universiteit van Leipzig vindt u ook de officiële studiedocumenten, dat wil zeggen studie- en examenregelingen, en een beoordeling van geschiktheid.

Extra-professioneel onderzoek

Het masterprogramma is opgevat als een extra-beroepsaanbod. Een keer per maand volgen studenten drie opeenvolgende dagen (meestal van donderdag tot zaterdag) op de mediacampus Villa Ida in Leipzig klassikale sessies. Tussen de face-to-face afspraken blijven studenten hun beroep uitoefenen. Op deze manier kan wat u hebt geleerd onmiddellijk in de praktijk worden toegepast. In het geval van zelfstudie worden studenten ondersteund via de online campus, die de mogelijkheid biedt voor e-learning. Het gehele leer- en leerproces van de LSoM is gebaseerd op een uitgebreid blended learning-concept om de voordelen van het integreren van persoonlijk onderwijs en zelfstudie optimaal te benutten. Lees meer over de studierichting.

Afgestudeerden van de opleiding in het portret

Christian Schmidt heeft de opleiding Corporate Media met succes afgerond. Lees een portret van hem getiteld "Corporate Media: A Question of Passion - Van onderzeeër tot communicatiemanager."

Of contentmarketing, communicatieconcepten of sociale media in public relations werken - de onderwerpen van de masterproeven in het masterprogramma Corporate Media bestrijken het gehele beroepenveld. Op deze pagina vindt u een selectie van afstudeerscripties.

Hoe verliepen andere afgestudeerden het na het afstuderen? Welke loopbaanpaden heb je gevolgd? En: heeft de studie zijn vruchten afgeworpen? De eerste afgestudeerden van het Master-programma Corporate Media, toen Corporate Publishing, vertelden ons hoe hun loopbaan zich ontwikkelde na hun afstuderen.

Maak daarnaast kennis met de adviesraad van de opleiding Corporate Media.

Honoraria, financiering en beurzen

Het collegegeld voor het masterprogramma Corporate Media bedraagt ​​5.500 euro per semester. Over het geheel genomen bedragen de kosten voor de studie van drie semesters dus 16.500 euro.

Als non-profit onderwijsinstelling wil LSoM niet profiteren. Het collegegeld vloeit direct naar het onderwijs en staat garant voor gerenommeerde docenten uit de wetenschap en de praktijk. Ook inbegrepen zijn de kosten van examens en lesmateriaal.

In ons servicegebied hebben we uitgebreide informatie verzameld over de financiering van onze aanbiedingen. We geven studenten onder meer een vroegboekkorting van 10 procent als ze zich eind maart aanmelden voor het LSoM en hun studiecontract eind april ondertekenen. Het collegegeld is ook vrijgesteld van btw.

Het LSoM schrijft ook regelmatig beurzen, soms in samenwerking met partners. Om op tijd over dergelijke inschrijvingen te weten te komen, abonneert u zich op onze e-mailnieuwsbrief of bezoekt u regelmatig de website van LSoM of sociale mediakanalen.

Begin van studies, toelatingseisen en toepassing

De opleiding Corporate Media begint jaarlijks voor het wintersemester. Kandidaten moeten voldoen aan de volgende toelatingseisen:

  • voltooide universitaire graad met een minimum van zes semesters
  • Bewijs van werkervaring van meestal minder dan een jaar
  • als een niet-moedertaalspreker: voldoende, dat is verifieerbaar, kennis van de Duitse taal

Het aantal studieplaatsen per jaar is beperkt tot 15, om optimale begeleiding en kwaliteit van het onderwijs te garanderen. Aanvragen worden op elk moment door LSoM geaccepteerd. U vindt informatie over de benodigde aanvraagdocumenten, de proeve van bekwaamheid en de sluiting van het contract, evenals het aanvraagformulier onder Applicatie.

Hebben we uw interesse gewekt?

Neem dan op elk moment contact met ons op. We adviseren u graag. Je kunt het programma natuurlijk ook als gaststudent leren kennen. We zijn blij om een ​​individuele proefdag met u te regelen op de Media Campus Villa Ida in Leipzig.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Gemeinnützige Gesellschaft für akademische Weiterbildung.

Gemeinnützige Gesellschaft für akademische Weiterbildung. Lees Minder