Master Consulting en Expertise in publieke actie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

cursus

professioneel

Doelstellingen van de training

Bied Franstalige studenten een hoog niveau opleiding voor een loopbaan in de publieke actie, die in brede zin.

mogelijkheden

Deze masteropleiding bereidt studenten voor op expertise en senior managementfuncties bij: staats- of gewestelijke, provinciale en gemeentelijke overheidsdiensten; overheidsinstanties of -instellingen of autonome regulerende instanties; openbare, semi-openbare of particuliere structuren die betrokken zijn bij de productie van openbare programma's en het beheer van openbare diensten; in de raad tot verkozen ambtenaren als persoonlijke medewerkers in hun politieke kabinetten; in expertise, strategisch advies, projectportering en communicatie van invloed binnen adviesbureaus die gespecialiseerd zijn in publieke beslissingsondersteuning.

Academische partners en diploma's

Deze training wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met het Institute of Political Studies van Toulouse, evenals met de New Bulgarian University. De diploma's die aan het einde van de training worden uitgereikt zijn:

  • De Master's degree "Consulting, expertise en publieke actie" (CEAP), Université Toulouse 1 Capitole
  • Het diploma van de New Bulgarian University (NUB) Sofia strips voor studenten die kiezen voor de dubbele diploma.

Duur van studies en details

Training heeft een totaal van 290H, 250 uur-face. Onderwijs vindt plaats in full-time vanaf het begin van oktober tot eind april, gevolgd door een stage van ten minste 3 maanden voor professionele cursussen en actie-onderzoek voor de zoektocht paden.

inschrijving

Kandidaten eindelijk toegelaten tot het toelatingsexamen aan de ESFAM die de wens om van de Raad van de meesters te doen en Expertise in Public Actie "(APEC) hebben uitgesproken zal dan aan de toelatingsprocedure op de plaat worden ingediend, volgens de voorwaarden van het Instituut voor Politieke Studies in Toulouse.

Studenten die na hun platen te selecteren, zijn toegelaten tot de masteropleiding zal worden studenten regelmatig ingeschreven aan het Instituut voor Politieke Studies van Toulouse, terwijl u geniet van de Bulgaarse student status voor de duur van hun studie in Sofia. Degenen die kiezen voor twee graden, zal ook opgenomen worden in aanvulling op de kern.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

L’ESFAM a été la réponse prompte et adéquate de la Francophonie institutionnelle et de la République de Bulgarie aux besoins de formation des cadres de haut niveau des pays de la région de l’Europe ce ... Lees meer

L’ESFAM a été la réponse prompte et adéquate de la Francophonie institutionnelle et de la République de Bulgarie aux besoins de formation des cadres de haut niveau des pays de la région de l’Europe centrale et orientale, confrontés après 1990 aux difficiles problèmes de gestion de la transition. La décision de création de l’ESFAM a été prise par le 5ème sommet des Chefs d’État et de gouvernement ayant le Français en partage (Ile Maurice, octobre 1993). Lees Minder