Master CAWEB - Meertalige webcommunicatie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

COVID-19 update: we accepteren nog steeds aanvragen voor de CAWEB-masteropleiding. De online versie van dit programma wordt niet beïnvloed door de huidige situatie en zal doorgaan zoals gepland. Er is geen fysieke aanwezigheid vereist om in te schrijven, deel te nemen of af te studeren met dit diploma.

De CAWEB-masteropleiding biedt studenten cursussen over het maken en beheren van websites en over lokalisatie. Het wordt aangeboden als een programma op de campus in het Frans en als een online programma voor afstandsonderwijs in het Engels. Het CAWEB-curriculum omvat cursussen in webontwikkeling, webdesign, projectbeheer en lokalisatie. Het belangrijkste voordeel van de CAWEB-masteropleiding is de combinatie van praktische IT-vaardigheden en vaardigheid in vreemde talen, wat leidt tot verschillende professionele kansen in de dynamische webgebaseerde velden. Bovendien biedt het tweedejaarsprogramma gepersonaliseerde studiemogelijkheden die zijn aangepast aan je academische profiel en professionele ervaring.

Werkervaring

In de werkstudie biedt de master de mogelijkheid om een ​​vormende professionele ervaring op te doen, hetzij via een werkstudiecontract, hetzij via een professionaliseringscontract voor studenten ouder dan 30 jaar die een vervolgopleiding volgen.

Bekijk ook een verwante masteropleiding gericht op technische communicatie en lokalisatie die volledig in het Engels wordt gepresenteerd via afstandsonderwijs: TCLoc, master in technische communicatie en lokalisatie. De TCLoc-master is innovatief en biedt zowel professionele als academische accreditatie.

Project management

CAWEB bereidt studenten voor op de carrière van projectmanager en stelt studenten in staat alle fasen van de uitvoering van een project te begrijpen.

Localization

Ben je geïnteresseerd in vertaling? Overweeg dan localisatie! Lokalisatie is de kunst van het aanpassen van producten, bijvoorbeeld software, videogames of websites, aan een buitenlandse markt. Zowel vertaling als technische aanpassing zijn nodig om te beantwoorden aan de eisen van de doelmarkt.

Webontwikkeling

CAWEB leidt studenten op om meertalige websites te maken. Met een mix van docenten uit de academische en professionele wereld kunnen studenten webprojecten ontwerpen, waarbij ze een beroep doen op hun kennis van informatietechnologie, webdesign, multimedia en talen.

Web ontwerp

Webontwerpcursussen aangeboden in de CAWEB-graad trainen studenten in het gebruik van DTP-tools (desktop publishing) zoals Photoshop, Indesign en Illustrator. Dankzij deze tools kunnen studenten gebruikersinterfaces van hoge kwaliteit ontwerpen, met inachtneming van ergonomische normen van het web.

getuigenis

"Dankzij de CAWEB-master hadden we de ongelooflijke kans om iets echt origineels te ervaren terwijl we naar San Francisco vlogen. We hebben veel professionals kunnen ontmoeten en enkele van 's werelds meest bekende bedrijven bezoeken, waaronder Google en Oracle. Ik heb geleerd veel, vooral over de professionele cultuur in de VS, en hoeveel netwerken telt op die markt. Een paar maanden na het bezoek werd ik gevraagd om deel te nemen aan een vertaalproject in samenwerking met studenten van het Middlebury Institute of International Studies. visit versterkte mijn overtuiging dat ik het juiste carrièrepad had gekozen, omdat het veel professionele kansen biedt, zowel in Frankrijk als internationaal. "

Amélie Vernet Cawebontour

Cursusresultaten

CAWEB leert studenten om websites en andere IT-producten te maken, vertalen en beheren. We ontwikkelen ook de vaardigheden van studenten in projectmanagement op het gebied van webdesign, multimedia en SEO.

Onze doelstellingen zijn om de taalkundige en interculturele kennis van studenten te verbeteren, met name voor vertaling, lokalisatie en meertalig schrijven op het web, en om studenten uit te rusten met de technische vaardigheden die nodig zijn voor webdesign.

Belangrijke studiegebieden

 • Creëren en beheren van meertalige websites: ontwerp, ontwikkeling, administratie, programmering en professionele hulpmiddelen.
 • Beeld- en videobewerking.
 • Project Management in multimedia, lokalisatie en SEO.

Kennis en vaardigheden

 • Ontwikkel flexibele websites voor verschillende culturele doelgroepen.
 • Leer effectieve, industriestandaard technieken voor websitebeheer.
 • Consolideer essentiële basisvaardigheden in beeldanalyse, creatie en verwerking.
 • Werk als een professioneel team om een ​​meertalige website voor elke klant te ontwerpen, maken of renoveren.
 • Communiceer duidelijk en beknopt in meerdere vreemde talen op het gebied van multimedia en lokalisatie.
 • Begrijp het lokalisatieproces van IT-producten zoals software, websites, enz.
 • Beheers de basis van hulpmiddelen voor vertaling, lokalisatie en terminologiebeheer.
 • Krijg praktische ervaring met de lokalisatie van websites in het Frans, Engels, Duits, Spaans, Russisch en Japans.
 • Vaardigheden verwerven bij het beheer van complexe projecten op het gebied van lokalisatie en multimedia.
 • Zet vaardigheden in de praktijk op de werkplek met een werkstudieprogramma.

In aanmerking komende kandidaten voor het CAWEB-programma voor afgestudeerden?

 • Toegepaste Vreemde Talen afgestudeerden.
 • Moderne talen afgestudeerden, met name die gespecialiseerd in Translation Studies.
 • Ingenieurs, IT-specialisten met een zeer hoog niveau in twee vreemde talen (bijv. Frans en Engels voor niet-native Frans sprekenden, Engels en Duits of Engels en Spaans voor native Frans sprekenden.
 • Professionals of werklozen die het permanente educatieprogramma willen volgen om hun vaardigheden te verbeteren en een CAWEB Master degree te behalen. Werkervaring van drie jaar op het gebied van multimedia, IT of talen is vereist.

Carrièremogelijkheden

Als je carrière wilt maken in de digitale wereld, dan is de CAWEB-masteropleiding iets voor jou. CAWEB stelt afgestudeerden in staat gemakkelijk banen te vinden in de snelgroeiende economische sectoren, waaronder internet, multimedia, lokalisatie, contentcreatie en communicatie.

Toelatingseisen voor het CAWEB-masterprogramma

Target kandidaten

 • Afgestudeerden van Toegepaste Vreemde Talen
 • Afgestudeerden van moderne talen, in het bijzonder diegenen die gespecialiseerd zijn in vertaalstudies
 • Ingenieurs, IT-specialisten met een zeer hoog niveau van bekwaamheid in twee vreemde talen (Frans en Engels voor niet-native Frans sprekenden, Engels en Duits, of Engels en Spaans, voor Franstalige Franstaligen)
 • Individuen die werkzaam zijn op het gebied van multimedia en IT, of die gespecialiseerd zijn in talen, met ten minste drie jaar professionele ervaring, evenals personen die hun vaardigheden willen verbeteren en een masterdiploma willen behalen

Aanvullende vereisten

 • Uitstekende kennis van het Frans, Engels en een andere taal (bijv. Duits, Spaans, etc.)
 • Goede computerwetenschappelijke vaardigheden
 • Sterke interesse in de inhoud van het programma
 • Sterke motivatie en arbeidsethos
 • De mogelijkheid om intensief in een team te werken

Toelatingsvoorwaarden tot het tweede jaar

Selectie op basis van onderzoek van het dossier van de aanvrager, schriftelijke test en mondeling interview naast de volgende voorwaarden:

 • Bac 4 (4-jarige opleiding) of beroepservaring van minstens 3 jaar of accreditatie van eerdere ervaring;
 • Een zeer goed niveau in het Frans, Engels en een derde taal (zie Taught Languages);
 • Basiskennis van software en aangeleerde talen (zie talen en software voor het maken van websites, beeldverwerking en vertaling).
Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Strasbourg is the second most international university city in France (after Paris).

Strasbourg is the second most international university city in France (after Paris). Lees Minder