Master Brand Extension

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De Master Brand Extension onderzoekt de opstart- en beheervariabelen van een licentieverleningsproject en bestudeert de steeds strenger wordende relaties met merkextensie-, contract- en merchandisingactiviteiten . Gebieden en activiteiten die vandaag verbonden zijn met een gemeenschappelijk doel: bedrijfsgroei nastreven door het merk te verbeteren in alle sectoren en productsectoren. De onderwijsaanpak is innovatief en interactief, omdat het gaat om de thema's die op een synergetische en transversale manier worden behandeld, en ze worden gecorreleerd door een soort "richting".

leerresultaten

De meester biedt de tools om zichzelf op het gebied van werk te kunnen uitdrukken, onmiddellijk, op goed professioneel niveau. We zullen de synergetische rollen bestuderen die de marketing- en creatieve sectoren van het bedrijf uitvoeren bij het implementeren van de meest geschikte strategieën voor het bedenken van nieuwe soorten producten en diensten . Met name in het concept Brand-Extension zullen de projectontwikkelingsmethoden worden aangepakt, van strategie en organisatie tot het ontwerp en de planning van de goederen die op de markt worden gebracht.

Titel uitgegeven

Aan het einde van de cursus, na het behalen van het eindexamen, wordt de "Brand Extension (Licensing Strategies: from Design to Business)" -master toegekend.

onderwijs

De meester wordt in het Italiaans afgeleverd.

De master duurt een jaar. De start staat gepland voor september 2020 .

Educatief plan

De student zal in staat zijn om verschillende onderwerpen met elkaar te verbinden, waarbij de verschillende gebieden van creativiteit met partnerbedrijven in de praktijk worden gebracht. De trainingsthema's worden met elkaar gekruist: Waarde Constructie: Merchandising, Merkuitbreiding, Licentiëring, Merkbescherming; Licensing Project: Marketing, Strategie, Communicatie, Distributie; Creatief proces: projectarchitectuur, ontwerp, productie, service.

Traditionele lessen worden afgewisseld met casusbesprekingen, vergaderingen met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, oefeningen en toepassingswerk: Bedrijfsbezoek: veldactiviteiten ter verbetering van de vaardigheden die in het veld worden verworven; Projectwerk: merkextensieproject in opdracht van partnerbedrijven: Business Game: simulatiegame waarin strategische vaardigheden en een samenwerkingsgeest worden geëxperimenteerd.

Toelatingsprocedure

De onderwijsaanpak is innovatief en interactief, omdat het gaat om de thema's die op een synergetische en transversale manier worden behandeld, en ze worden gecorreleerd door een soort "richting". De student zal in staat zijn om verschillende onderwerpen met elkaar te verbinden, waarbij de verschillende gebieden van creativiteit met partnerbedrijven in de praktijk worden gebracht.

De trainingsonderwerpen worden gekruist tussen hen:

  • Waardevorming: Merchandising, merkuitbreiding, licentie, merkbescherming.
  • Licentieproject: marketing, strategie, communicatie, distributie.
  • Creatief proces: projectarchitectuur, ontwerp, productie, service.

Traditionele lessen worden afgewisseld met casusbesprekingen, vergaderingen met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, oefeningen en toepassingswerk:

  • Bedrijfsbezoek: veldactiviteiten om de verworven vaardigheden in het veld te verbeteren.
  • Projectwerk: merkuitbreidingsproject in opdracht van partnerbedrijven.
  • Business Game: simulatiespel om strategische vaardigheden en een collaboratieve geest te experimenteren.

Hoe deel te nemen

Het bijwonen van de activiteiten voorzien door de Master is verplicht voor minstens 75% van de cursusactiviteiten.

Het afstand doen van de cursus moet schriftelijk worden vastgelegd. De trainingsperiode kan om welke reden dan ook niet worden opgeschort. Het is niet mogelijk je in te schrijven op hetzelfde moment als een universitaire master en een andere opleiding die wordt geactiveerd door een Italiaanse universiteit.

Toelatingsvoorwaarden

Kandidaten met een masterdiploma of een masterdiploma in ontwerp, techniek, architectuur, economie en commercie, marketing en communicatie worden toegelaten tot de masteropleiding (of in andere disciplines dan de genoemde, als de master wordt beschouwd als een geldige voltooiing van de training). Voor buitenlandse kandidaten worden de equivalente kwalificaties in de respectieve studiesystemen als geldig beschouwd.

De selectie zal door de Commissie zijn.

Toelatingsprocedure

Om deel te nemen aan de selecties is het noodzakelijk om de selectietoepassing online in te vullen binnen de volgende deadlines:

  • Italiaans / buitenlandse staatsburgers met een kwalificatie die in Italië is behaald vóór 30 augustus 2020.
  • Niet-EU-burgers met een kwalificatie die in het buitenland is behaald vóór 30 juli 2020.

kosten

De kosten van de Master zijn € 12.000 (€ 11.500 kosten van de Master + € 500 inschrijfgeld bij de Politecnico di Milano) VRIJSTELLING BTW ART. 10 DPR 633/72.

Voor studenten die de cursus Licensing & Brand Extension van POLI.design al hebben POLI.design het inschrijfgeld € 8.000, - verdeeld in: Inschrijfgeld aan de Politecnico di Milano € 500, - per student en deelnamegeld voor de Master, gelijk aan € 7.500 per student.

duur

  • Start: 18 september 2020
  • Einde: september 2020
Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies.

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies. Lees Minder