Studie Master's Programma's in Marokko

Graduate Studies in Marokko 2018/2019

Studie in Marokko

Hoger onderwijs in Marokko

Er zijn 14 universiteiten in het land, alsmede technische spoor instellingen, die beroeps-en professionele opleiding.Frans is de primaire voertaal bij de meeste instellingen voor tertiair onderwijs; vele bieden ook cursussen Arabisch, daarnaast zijn er verschillende Engels instellingen.

De meest bekende van de Marokkaanse universiteiten is het Mohammed V University. De Universiteit van Al-Karaouine, ondertussen, is een belangrijk centrum voor islamitische studies, in 859 opgericht, werd het genoemd de "oudste nog bestaande onderwijsinstelling in de wereld" door de beroemde Guinness Book of World Records. Internationale universiteit Al Akhawayn Universiteit in Ifrane heeft een Amerikaanse curriculum, en was de eerste private Engels universiteit Noord-Afrika 's.Andere Marokkaanse universiteiten zijn Mohammed V Universiteit in Rabat, Hassan II Ain Chok Universiteit in Casablanca, Hassan II Mohammedia Universiteit in Mohammedia, Mohamed Premier University in Oujda; Cadi Ayyad University in Marrakech; Ibnou Zohr Universiteit in Agadir; Hassan Premier University in Settat; Chaouaib Doukkali University in El Jadida, en Ibn Tofail University in Kenitra.

 

Waarom studeren in Marokko?

Studeren in het buitenland in Marokko geeft een niet-traditionele loop van het onderwijs tegen de achtergrond van Marokko 's buitengewone diversiteit en de rijke geschiedenis van cultuur, geografie en architectuur. Naast de strenge academische studies, mogelijkheden voor exploratie in overvloed, dankzij de historische steden van Marokko 's, adembenemende stranden, berglandschappen en prachtige architectuur.

Over Marokko

Het Koninkrijk Marokko, gelegen op Africa 's meest noordwestelijke punt, is een studie in contrasten. Gescheiden van de rest van het continent door het Atlasgebergte en de Sahara, wordt het noordelijke deel van het land wordt gekenmerkt door een onverwachte mediterrane samenstelling in termen van het klimaat, de geografie en geschiedenis. Als reizigers hoofd zuidoosten in de bergen en uit de buurt van de stranden van het zuiden 's en weelderige valleien, de Sahara - en een meer conventionele Afrikaanse ervaring - ontvouwt vooruit. Grenst aan zowel Spanje en Algerije, Marokko grenst aan de Noord-Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Op bijna 450.000 vierkante kilometer van het land, het land is net iets kleiner dan Spanje, en iets groter dan Californië, met een bevolking van meer dan 32 miljoen.

Marokko 's geografie is variabel, bestaande uit formidabele bergketens, dichte rivierdalen, adembenemende kusten - pronken stranden en steden - en eindeloze delen van de woestijn.Zonnig, aangenaam weer met koele zeewind maakt Marokko een wenselijke toeristische bestemming. Terwijl steden als Marrakech, met zijn bruisende centrale plein, Fes, Marokko 's oudste keizerlijke stad vol prachtige moskeeën en pikante leerlooierijen, de kustplaats Essaouira, bekend om zijn stranden en zeevruchten, en het bergstadje Chefchaouen bij aan Marokko 's gevoel van intriges, glamour en charme van weleer.

Marokko is verdeeld in 16 regio's, die zijn onderverdeeld in 62 prefecturen en provincies. Het huidige hoofd van de regering is premier Abdelilah Benkirane, en de uitvoerende rol van het staatshoofd wordt bezet door Koning Mohammed VI.

Al meer dan 20 jaar, heeft Marokko functioneerde volgens de privatisering van bepaalde economische sectoren voorheen onder controle van de regering. Het land is de vijfde-rated-Afrikaanse economie, volgens de GPD, en behaalt consequent hoge ranking in de World Economic Forum 's Afrikaanse Competitiveness Report.Daarnaast heeft Marokko de top Afrikaanse plek in de Economist Intelligence Unit 's de kwaliteit-van-leven-index gehouden. Marokko 's economie steunt op de landbouw, het toerisme, en fosfaten. In feite is de wereld 's grootste fosfor. Industrie en mijnbouw goed voor een derde van Marokko 's het BBP, terwijl de vis verkopen zijn ook belangrijk. De textiel-en kledingindustrie is een deel van de zich snel ontwikkelende industrie.

Terwijl de meerderheid van Marokko 's bevolking is Arabisch door identiteit, Marokko ' is s rijke cultuur bepaald door de multi-etnische samenleving. De vele bewoners van Marokko - van de inheemse Berbers om Arabieren, Afrikanen beneden de Sahara, Romeinen en Andalusiërs. Elk van Marokko 's regio heeft een uitgesproken smaak, alles toe te voegen tot een unieke nationale cultuur. Het land streeft naar de bescherming en het behoud van de diverse culturele erfgoed.Voedsel speelt een grote rol in de Marokkaanse cultuur, en loopt parallel met de rijkdom van het land zelf door middel van aromatische geuren, handtekening kruiden combinaties, exotische specialiteiten en tijdloze tradities gevierd over de hele wereld.

 

Essentiële Feiten over Marokko

  • Gelegen aan de monding van de rivier Bou Regreg op de Atlantische Oceaan, hoofdstad van Marokko 's is Rabat, ook zijn derde grootste stad.
  • Terwijl Arabisch is de officiële taal Marokko 's, Frans domineert het bedrijfsleven - met name in het centrale en zuidelijke regio. Spaans, Engels en verscheidene Berber talen worden ook gesproken.
  • Een zinvolle kleur in de Marokkaanse geschiedenis, is rood zwaar gekenmerkt op zijn vlag, die als achtergrond voor het centraal gekenmerkt groene pentagram.
  • Marokko onafhankelijk werd van de Franse koloniale overheersing op 18 november 1956.
  • Grootste stad van Marokko 's, Casablanca, werd gekenmerkt in de gelijknamige 1942 Amerikaanse film.

 

Marokko 's Klimaat

Marokko is consequent dorre, met kleine regenseizoenen in de maanden tussen november en maart. Door de diversiteit van Marokko 's geografie, temperaturen schommelen afhankelijk van het seizoen en lokaal. Zomermaanden swelter in de woestijn regio, en kan hoger zijn dan 100 graden. Verfrissende zeewind en koele nachten maken de hoge temps draaglijk. De bergketens koel blijft tijdens het warme seizoen, maar bereiken extreem lage, temperaturen onder het vriespunt in de winter. Skiën is zelfs mogelijk in de met sneeuw bedekte, mid-range Atlasgebergte. Ondanks deze verschillen tussen de geografie, kan Marokko meestal worden omschreven als matig en subtropische - waardoor het een wenselijke toeristische bestemming. Door zijn doorgaans warme temperaturen en de diversiteit van de geografie, Marokko is een ideale vier-seizoen bestemming voor bezoekers: Waar u ook bent in Marokko, een aantrekkelijke klimaat is binnen handbereik.

 

Marokko Valuta

Marokko 's stroom is de dirham of Dh. Uitgegeven door Marokko 's centrale bank, de Bank Al-Maghrib, wordt de munt gemaakt van 100 centimes. De Marokkaanse Dirham dateert uit de drachme van het Byzantijnse Rijk. De naam "Dirham" heeft een Romeinse oorsprong in het woord, "denarius."

 

Religie in Marokko

Als staatsgodsdienst van Marokko, de islam domineert; bijna de hele bevolking is soennitische moslim. Slechts een procent van de bevolking is christelijk, met een nog meer verwaarlozen Joodse bevolking.

Feiten over Marokko

Marokko, officieel het Koninkrijk Marokko, is de meest westelijke van de Noord-Afrikaanse landen. Het heeft Atlantische en mediterrane kusten, en een ruige bergen interieur. Marokko is een etnisch divers land met een rijke cultuur en beschaving. Marokko 's economie wordt beschouwd als een relatief liberale economie beheerst door de wet van vraag en aanbod.

 

Hoofdstad: Rabat
Officiële Talen: Arabisch en Berber
Overheid: Unitary parlementaire constitutionele monarchie
Bevolking: 32878400
Bruto Binnenlands Product: $ 181.9000000000
Valuta: Marokkaanse dirham (MAD)
Tijdzone: (UTC 0)