Ma / mfa schrijven voor toneel, radio en televisie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MA / MFA Schrijven voor Stage en Broadcast Media

Overzicht

Beroepsopleiding in het schrijven van drama over een scala aan media. Hoewel de primaire focus is scenarioschrijven voor televisie, film, theater en radio, Centraal loopt ook optionele eenheden in te schrijven voor het nieuwe muziektheater en, in samenwerking met de MA Applied Theatre, schrijven met en voor de gemeenschappen.

Over de cursus

Deze cursussen bieden de mogelijkheid voor studenten om de kerncompetenties en vaardigheden van de toneelschrijver en scenarist te ontwikkelen, om hun eigen 'stem' te verkennen en hun zelfvertrouwen als toneelschrijvers en scenaristen te ontwikkelen en op de specifieke media contexten waarin professionele schrijvers werken waarderen.

Belangrijkste kenmerken zijn:

  • onderzoek praktijkgericht in technieken en processen voor het schrijven voor het podium en het scherm
  • Een reeks van scenarioschrijven projecten aan te gaan met verschillende stijlen en formats van de productie
  • Geassocieerd studie van het schrijven van technieken en kwesties van prestaties met betrekking tot theater, film, televisie en andere relevante contexten.

cursus Detail

De MA en MFA worden onderwezen in groepssessies en door middel van individuele tutorials. In het eerste jaar van de MFA, zullen de studenten deelnemen aan de MA studenten voor twee derde van hun opleiding. De MFA strekt zich uit in een tweede jaar dat de leerlingen met meer gespecialiseerde vaardigheden onderwerp bezighoudt.

MA en MFA natuurlijk

De fundamenten van de dramatische schriftelijk zal worden beschouwd, zoals de structuur, verhaal, dramatische actie, genre, karakter, dialoog en retorische effect. Verschillende benaderingen van het schrijven zal worden bestudeerd, met inbegrip van individuele auteurschap, groep schrijven en schrijven om specifieke slip.

Studenten zullen bijwonen masterclasses, seminars en workshops die zich richten op bepaalde manieren van het schrijven voor verschillende productie-contexten, en zal deel uitmaken van de groep een schrijvers 'te zijn, het verstrekken van collegiale ondersteuning bij het ontwikkelen van hun schrijven.

Vocational werk wordt aangevuld met individuele onderzoek en de nodige theoretische discussie en onderzoek, en studenten zullen historische, theoretische en kritische contexten waarin tradities van dramatische schriftelijk zijn geëvolueerd te pakken.

Beide cursussen zullen deelnemen aan een reeks projecten die testen en ontwikkelen van vaardigheden van studenten als schrijver van het drama. Deze kunnen omvatten:

  • Het vormen van een team van schrijvers om een ​​tv-serie te evolueren
  • Het schrijven van een korte film script, hoorspel, of een toneelstukje script workshopped met acteurs
  • Het ontwikkelen en het schrijven van een compleet dramatische script voor de productie in een bepaald medium (stadium, radio, televisie, muziek, theater of film).

Bij het uitvoeren van deze projecten zullen de studenten een goed begrip van het werken in verschillende formaten, evenals de rol van de schrijver in de huidige productieprocessen te verwerven.

Door middel van een doorlopend programma van gastsprekers uit de industrie, zullen de studenten ook enige kennis van de inbedrijfstelling en de productie protocollen te krijgen in verschillende media, van het werken met agenten en van het horen van gevestigde schrijvers werken vanuit de verschillende gebieden van het drama.

De MA wordt afgesloten met een Aanhoudende Independent Project waar studenten in staat zijn om zich te concentreren op een full-length 'visitekaartje' script in welk medium zij kiezen.

MFA Course

MFA schrijvers wordt verwacht dat zij twee 'visitekaartje' scripts te produceren en een plan voor professionele ontwikkeling. MFA studenten worden aangeboden uitgebreide en duurzame scenario-ontwikkeling ondersteunen, en zal naar verwachting professionele banden te ontwikkelen en te werken nauw samen met de leden van de desbetreffende industrie om zich te vestigen als professionele beoefenaars.

In het tweede jaar van de opleiding worden studenten aangemoedigd zich te specialiseren in een of meer velden, voortbouwend op het eerste jaar van het onderwijs. De MFA tweede jaar verruimt de mogelijkheden om kennis binnen een context en kader waarin pertinente vragen kan men oefenen, protocollen getest en nieuwe structuren voorgesteld. Studenten worden verwacht dat zij tutorials en occasionele seminars ondernemen.

Binnen de 1200 uren van het tweede jaar van de MFA, zullen de studenten twee full-length dramatische teksten te voltooien in het medium van de keuze van de schrijver, een begeleidend kritische reflectie en een portfolio die bijvoorbeeld relevant ondersteunend materiaal afkomstig uit het tijdschrift van de schrijver, eventuele behandelingen van de schrijver kan hebben geproduceerd, een plan voor professionele ontwikkeling, vermelding van professionele contacten ontwikkeld, terwijl op de baan, en een verslag over de eventuele attachment activiteit die hebben terwijl het doen van het project (kan ondernomen bijvoorbeeld als de student deelgenomen aan bijeenkomsten in een theater literaire afdeling).

De MFA biedt een verdere inbedding van vaardigheden en concepten geleerd tijdens het eerste jaar. In sommige landen wordt de MFA meer erkend, in het bijzonder als de deelnemers zijn geïnteresseerd in het onderwijs of onderzoek in het hoger onderwijs omgeving.

Aanslag

Dit is door middel van peer assessment, praktische opdrachten, essays, de opzet van het onderzoek, presentaties, en de indiening van een beoefenaar portfolio, met inbegrip van persoonlijke inzichten, onderzoek, eigen scripted materiaal van de student en een plan voor professionele ontwikkeling.

Professional Focus

Er is een informele serie lezingen door gastsprekers. Central heeft ook banden met organisaties, waaronder het Royal Court Theatre, Hampstead Theatre en de BBC.

Past sprekers uit de hele industrie hebben opgenomen Mike Leigh, Chloe Moss, Sarah Daniels, Dennis Kelly, David Edgar, Tim Crouch, Simon Stephens, Lucy Prebble, Sir Ronald Harwood, Tracy Letts, BBC Writersroom, Ola Animashawun, Manda Levin, Sarah Golding, Chris Campbell en Mel Kenyon .

De MFA cursus stimuleert studenten om professionele banden te ontwikkelenEn zal hen ondersteunen bij hun inspanningen om ervaring in de professionele context te krijgen, maar ook hen te helpen hun lijst met contacten in de industrie te ontwikkelen. Voorbeelden van professionele connecties zou indicatief zijn onder andere werkervaring met een professioneel theater literaire afdeling, zoals het Theatre Royal Court in Londen.

Recente gastmedewerkers

John Donnelly (Toneelschrijver), Tanika Gupta (theater, radio, film), Katharine Way (TV Schrijver), Mark Tilton (Screenwriter), Ola Animashawun (Directeur van het Theater, Associate Director, Royal Court Theatre), Federay Holmes (de Factory), Darren Rapier (TV Writer), Sarah Golding (screen ontwikkeling), Sue Teddern (Radio Theatermaker), Gillian Richmond (TV en radio-drama), Deirdre McLaughlin.

Toelatingseisen en Admissions

Je moet normaal gesproken een bachelordiploma op het brede terrein van de literaire en / of prestaties en drama studies; of een eerste graad en voldoende ervaring met zowel schriftelijk of drama praktijk; of over de nodige beroepservaring; of anderszins kan je potentieel om deze vorm van postdoctorale studie succesvol ondernemen demonstreren. Een aanbod zal normaliter alleen worden gemaakt na interview.

Een MFA top-up jaar voor mensen met een bestaande MA in het schrijven voor dramatische media beschikbaar is. Gedurende dit jaar zal schrijvers twee 'visitekaartje' scripts en een professionele ontwikkeling portfolio te produceren.

Engels taaleisen

Aanvragers voor wie Engels niet hun eerste taal zijn verplicht om hun Engels taalvaardigheid te bewijzen door het verkrijgen van een algemene score van 7,0 op een IELTS test. Wij accepteren gelijkwaardig Engels taal kwalificaties. Aanvragers wordt geadviseerd om deze certificering zo snel mogelijk te krijgen.

Interviews in Londen

Als u bent geselecteerd voor een interview voor een plaats op de MA of MFA Schrijven voor Stage en Broadcast Media Uiteraard zullen wij u nodig heeft om de volgende te brengen:

  • een synopsis voor een stukje drama, in elk medium, dat u wenst te schrijven (300 woorden)
  • een monoloog of een twee-hander, dat staat op zichzelf (dat wil zeggen, het is niet een uittreksel uit een langer stuk) (500 woorden)
  • een evaluatie van uw eigen werkproces als schrijver (300 woorden).

Bij interview, zult u uw ervaring met betrekking tot het schrijven en dramatische prestaties (met inbegrip van uw gepercipieerde sterke punten en behoeften), uw begrip van kwesties met betrekking tot het schrijven en aan drama en de voorbereidingen voor de cursus te bespreken.

Het interview proces krijgt u ook een kans om meer over de cursus en de School uit te vinden.

International Interviews

Elk jaar Central biedt onderdak aan een aantal interviews buiten het Verenigd Koninkrijk, met een team van docenten van het Centraal reizen naar kandidaten te ontmoeten. De internationale gesprekken zijn bedoeld om de in Londen gevestigde interview ervaring in elk aspect repliceren (anders dan een bezoek aan onze site!). Zie onze Event Finder voor een overzicht van de komende interview locaties en data.

Afstand Interviews

Als je in het buitenland woont en niet in staat zijn om een ​​interview in persoon die je kan naar het oordeel van de toelatingscommissie Tutor bij te wonen, de mogelijkheid van een afstand interview worden aangeboden. Als u bent geselecteerd voor een interview op deze manier wordt u gecontacteerd (normaal via e-mail) om een ​​geschikte tijd voor een interview te regelen. Dit zal worden uitgevoerd op Skype, telefoon of via 'live' e-mail uitwisseling en zal normaliter worden gebaseerd op materiaal dat u zult zijn gevraagd op voorhand in te dienen. Het interview zal worden uitgevoerd door de toelatingscommissie Tutor in samenwerking met een collega die het zicht van uw ingediende materialen zal hebben.

International Students

Bezoek de sectie International Students om de details van het Engels taaleisen voor cursussen Central te bekijken.

Beyond Central

Afgestudeerde werkgelegenheid en carrière routes omvatten: Writer in theater, radio en / of-screen-industrie.

Script Editor, Literaire Manager, Writing Tutor, werken met scenario-ontwikkeling, dramaturgie, creatief partnerschap regelingen, kopiëren bewerken en schrijvers in het onderwijs en de gemeenschap, zoals de schrijvers in gevangenissen Network.

Huldeblijk

Vinay Patel

Afgestudeerd 2011, zijn debuut spel, in samenwerking met HighTide, werd uitgevoerd bij Edinburgh Festival Fringe 2014, alvorens naar de Bush Theatre RADAR seizoen, en vervolgens aan de kop van de Vaults Festival; ook verbonden met Theatre503 en het ontwikkelen van projecten voor Channel 4 en de BBC.

Terugkomend om te studeren na een paar jaar uit was de beste beslissing die ik heb gemaakt. Het hebben van een veilige en constructieve omgeving om te proberen mijn werk gaf me het vertrouwen om te schrijven, en de eisen van het vak bijgebracht in mij de zelfdiscipline die essentieel is voor het nastreven van het schrijven als een carrière. Het gaf me een netwerk van vrienden dat ik nog steeds samen met de huidige en vertrouwen op te helpen om mijn werk sterker.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Central stands at the forefront of training and research in the Dramatic Arts. Graduate employment statistics are amongst the highest in our sector, and our research has recently been assessed as ‘Wor ... Lees meer

Central stands at the forefront of training and research in the Dramatic Arts. Graduate employment statistics are amongst the highest in our sector, and our research has recently been assessed as ‘World Leading’ – and is unique in the realm of drama conservatoires. The ratio of undergraduate applications to places is the highest of any UK university. Lees Minder