MA Mechatronics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MA Mechatronica

Mechatronica - een synergetische combinatie van precisie-engineering, elektronische controle en mechanische systemen

Mechatronica is een relatief nieuwe discipline van de toegepaste wetenschap, ontstaan ​​als gevolg van diepe samenvoeging van verschillende gebieden van de technologie, zoals elektronica, mechanica, automatisering en robotica. Vandaag de dag, in ons dagelijks leven, in de industrie en de wetenschap die we gebruiken apparatuur van zeer complexe structuur met behulp van state-of-the-art werktuigbouwkundige oplossingen en geavanceerde controlesystemen beheerd door moderne elektronische hardware en uitgebreide software. Het doel van de MSc studies over mechatronica is om studenten voor te bereiden op zelfstandig creatief werk in de reikwijdte van de analyse en het ontwerp van mechanische apparatuur, mechanisch ontwerp, design regels van de elektronische systemen en industriële automatische controlesystemen.

Het bereik van de verplichte, vrijwillig lezingen en practica werd geselecteerd om de kennis van de BSc afgestudeerden te verbreden door elementen die nodig zijn om meer complexe onderwerpen besproken tijdens de MSc studies begrijpen.

Belangrijke voordelen van de mechatronica opleiding aan de Universiteit van Economie zijn moderne laboratorium faciliteiten moeite waard hier te vermelden zijn de laboratoria van microprocessor systemen, controle systemen en hernieuwbare energiebronnen. De parel onder de labs is de robotica laboratorium, uitgerust met zowel professionele robots alsook met robot sets voor individuele montage en programmering door studenten.

We hebben ook de CAD / CAM-systemen laboratorium en multimedia laboratorium uitgerust met Apple computers.

Kenmerken van de afgestudeerde

Een afgestudeerde van dit vakgebied verwerft kennis over mechatronica in brede zin. Deze kennis, in het bijzonder, omvat mechanica, machinebouw en werking van de machine, elektronica, informatica, automaten en robotica. De syllabus van de studies omvat onderwerpen waarvan het doel is om goed te organiseren en consolideren van theoretische kennis in de reikwijdte van de wiskunde, natuurkunde, management en recht. Het doel is om studenten te voorzien van algemene kennis, zodat ze begrijpen de sociale beperkingen van de techniek.

Een afgestudeerde van de MSc-opleiding op het gebied van mechatronica is ook bekend met de trends, de nieuwste technologische en technische prestaties, alsmede de overdracht van technologie op het gebied van mechatronica. In de loop van de studies, studenten verwerven vaardigheden waardoor ze typische professionele problemen en problemen die niet-standaard oplossingen vragen op te lossen. Ze leren ook hoe ze informatie uit vakliteratuur, databanken en andere bronnen te verwerven, evenals hoe goed interpreteren, integreren en evalueren van de kwaliteit en het nut.

Onderwijzend personeel

Het onderwijzend personeel van de "mechatronica" Natuurlijk behoren wetenschappers met grote wetenschappelijke, onderwijs- en organisatorische ervaring die erkenning, zowel in Polen als in het buitenland.

Het personeel bestaat uit auteurs van tal van Poolse en internationale publicaties, leden van de wetenschappelijke verenigingen, hoog aangeschreven experts en consultants van tal van wetenschappelijke disciplines.

Het belangrijkste deel van het personeel bestaat uit huisartsen die werkzaam zijn in of samen te werken met toonaangevende bedrijven in de regio. Het onderscheidende kenmerk van het beleid van de Universiteit van Economie in Bydgoszcz human resources, in vergelijking met andere universiteiten is het feit dat we in dienst hebben experts die individuele gespecialiseerde vakken te onderwijzen.

Onderwijsproces

De studies duren 4 semesters. Het onderwijsprogramma bestaat uit lezingen, practica, seminars, alsmede het ontwerp klassen met een hoge nadruk op de student 's zelfstandig werk gezet.

Studenten zijn verplicht hun thesis zelfstandig bereiden. Na het afstuderen aan de universiteit, krijgen de leerlingen de diploma's van Master of Science in de mechatronica.

Arbeidsmarkt

Complexiteit van CAD / CAM-systemen vereist de ingenieur aan hoge technische competentie en de nodige kennis en computervaardigheden te verwerven.

Dit resulteert in een hoge, onbevredigde vraag naar specialisten op dat gebied. Men kan ook observeren snelle ontwikkeling van de markt sector arbeid en de vraag naar specialisten op het gebied van voeding op basis van hernieuwbare energiebronnen.

Sterk ontwikkelde tooling industrie bedrijven verklaren de vraag naar ingenieurs bekend zijn met machinebouw en werking van de machine, alsmede kunststof verwerking.

Afgestudeerden van MSc studies kan werken als ontwerpers, laboratoria voor kwaliteitscontrole personeel, alsmede in bedrijven verlenen van deskundig advies.

De Universiteit van Economie is een niet-statelijke instelling voor hoger onderwijs. Zijn stichting werd voorafgegaan door een tien-jaar ervaring met het verstrekken van post-secundair onderwijs die gericht zijn op de kwalificatie personeel voor vrije markt economie, met name voor de toeristische sector, alsmede voor het gebruik van moderne IT-technologieën in de bedrijfsvoering.

De universiteit is gevestigd in Bydgoszcz op Brda rivier, het 8ste grootste stad in Polen.

Bydgoszcz heeft iets voor iedereen, met inbegrip van:

  • een belangrijk cultureel centrum in het land, vooral voor muziek;
  • opmerkelijke prestaties op de schermen van de Opera "Nova" en het Poolse theater, prachtige concerten in de Pommerse Philharmonic;
  • gemakkelijke toegang tot de prachtige natuur, zoals de Myślęcinek park, de Tuchola Bos, de Bydgoska Puszcza Forest

Universiteitscampus

De Universiteit van Economie in Bydgoszcz heeft een eigen moderne campus ligt aan de oevers van de rivier de Brda. Op het terrein van 3,2 ha zijn er educatieve en wetenschappelijke faciliteiten. De totale oppervlakte van het complex meer dan 8,5 hectare.

Instituut voor Informatica en Mechatronica

Het Instituut voor Informatica en Mechatronica (iiim) van de Universiteit van Economie (WSG) werd opgericht op 1 oktober 2004. In de jaren 2004-2010 werd het genoemd het Instituut voor Toegepaste Informatica.

Samenwerking met het bedrijfsleven op basis van rechtstreekse contacten tussen medewerkers van de afdeling met technologisch geavanceerde bedrijven in Kujavië-Pommeren is de basis voor praktijkonderwijs voor studenten. Dit geeft studenten de mogelijkheid om zeer goede stellingen in het bijzonder te maken op het gebied van mechatronica. De universiteit heeft al verschillende partnerschapsovereenkomsten met grote bedrijven ondertekend op de Poolse markt vertegenwoordigt fabrikanten zoals Siemens, en onder anderen - GM System. Nauwe samenwerking met deze bedrijven heeft al geleid tot een aantal zeer interessante studentenprojecten zoals 3D robot-model met behulp SolidEdge software. Een bijkomend aspect van de samenwerking met de industrie is om het effect van onderwijs op basis van de werkgevers "adviezen controleren.

Het Instituut voor Informatica en Mechatronica heeft een aantal internationale afspraken over samenwerking. Dankzij het Erasmusprogramma studenten niet alleen de mogelijkheid om in het buitenland te studeren, maar ook kunnen zij hun stage te doen binnen drie maanden. In studiejaar 2010/2011 de afdeling informatica studenten deden hun stage in Technische Universität Darmstadt in Duitsland.

Vele onderzoeken worden uitgevoerd, waaronder de belangrijkste voor de medewerkers van de afdeling zijn:

  • tribologie onderzoek,
  • studies betreffende het gebruik van kunstmatige neurale netwerken,
  • toegepast onderzoek op het gebied van mobiele applicaties en embedded systemen,
  • onderzoeken van de eigenschappen van metalen via echografie met behulp van moderne
  • analysemethoden en digitale signaalverwerking,
  • vermogenselektronica en hernieuwbare energiebronnen.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

University of Economy is a non-state institution of higher education. Its foundation was preceded by a ten-year experience gained from providing post-secondary education aimed at qualifying staff for ... Lees meer

University of Economy is a non-state institution of higher education. Its foundation was preceded by a ten-year experience gained from providing post-secondary education aimed at qualifying staff for free market economy. Lees Minder