Ma / MMus / PGDip (performance en compositie)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MA / MMus / PgDip (Performance en samenstelling)


WAAROM MMus / MA?

De MMus / MA is een geleerd full-time of part-time postdoctorale cursus die ziet u doorgaan met uw specialisme in beide productie, prestaties, samenstelling, of performance en compositie, en demonstreren kritisch engagement met de discipline door een viva voce (MMus) of schriftelijke kritiek (MA).

Werken op een één-op-één basis met onze prestaties van het personeel en / of componisten en boeiende bij Creative Practitioners, een sterke academische en professionele kennis van uw praktijk te krijgen, en wat er nodig is om een ​​succesvolle muziek practitioner in de 21e eeuw zijn .

Prestatie studenten worden aangemoedigd om uitdagende en vernieuwende repertoire (beoordeeld door middel van openbare overwegingen) te ontwikkelen, terwijl de samenstelling studenten krijgen de steun aan de portefeuilles van de originele composities voor te bereiden en in te dienen realisaties.


DE CURSUS

De MMus / MA volgt hetzelfde programma van de studie als de PGDip, maar met een extra module aan het eind, met als hoogtepunt - for Performance studenten - een laatste prestaties in de aanwezigheid van een panel van examinatoren en een uitgenodigde publiek of voor Compositie studenten, een uiteindelijke samenstelling portefeuille die artistieke visie en een opkomende compositorische identiteit moet aantonen.

In je laatste project, wordt van u verwacht om de vaardigheden en het professionalisme u hebben ontwikkeld tonen en is verantwoordelijk voor alle aspecten van de realisatie van uw project; bijvoorbeeld als een Composition student, je de verantwoordelijkheid voor alle artiesten en opname ingenieurs, en als een performance student, je kijkt naar alle aspecten van de prestaties, waaronder planning, organisatie, coördinatie van de middelen (mens / fysiek), geluidsversterking , decor en repetitie.

Naar aanleiding van deze, MMus studenten voeren een viva voce om een ​​passend niveau van kritisch engagement te tonen met hun gespecialiseerde studie en MA kandidaten te produceren een begeleidende kritiek.


MASTERCLASSES, seminars en conferenties

Een hele jaar door programma van masterclasses door internationale namen en experts geleverd helpt ondersteunen uw creatieve ontwikkeling. Recente bezoekers hebben opgenomen Snarky Puppy, Charles McPherson, David Toop, Will Hick, Jason Rebello Trio, Donavan Hepburn, Deborah York, Emma Johnson, Enrico Rava en Ralph Salmins.

Als een postdoctorale student aan Leeds College of Music kun je ook deelnemen aan seminars en speciale evenementen aan de Universiteit van Bradford, het plaatsen van je in een nog breder, collaborative postdoctorale gemeenschap.

U kunt ook papieren en stukken in te dienen om onze twee jaarlijkse conferenties, het Internationale Festival voor Innovaties in Music Production en Composition (iFIMPaC) en de Leeds International Jazz Education Conference - nogmaals, waardoor u een cruciale platform om jezelf te presenteren aan potentiële werkgevers en medewerkers.


UW DOCENTEN

Uw docenten hebben ruime ervaring met het werken in de muziekindustrie en over praktijkgericht onderzoek leidde hartstochtelijk bent.

Hun kredieten omvatten vocal coaching voor Paloma Faith, Danny McNamara en Kevin Rowland (Kim Chandler), het winnen van talrijke internationale wedstrijden (Jakob Fichert), het werken met componisten als Trevor Wishart, Pete Stollery en Alejandro Viñao (Dale Perkins), en het opnemen voor etiketten waaronder mode, NMC, niet-klassieke en Tzadik (Damien Harron).


UW TOEKOMST

Door het koppelen van je met de industrie en-arts op basis van cijfers, bieden wij u op maat ondersteuning van het onderzoek en je voor te bereiden op een robuuste carrière.

Onze postdoctorale alumni omvatten Leaf-label getekend pianist en componist Matthew Bourne (BBC Radio Jazz Award voor innovatie, Perrier Jazz Award), James Hamilton (twee keer Jazz Yorkshire Award winnaar, Award for Contemporary Jazz compositie aan het BASCA British Composer Awards), Gemma Wild (Lancashire Young Composer of the Year), en David Lawrie, wiens MA project Liars, Charlatans, Jinxmongers (voor spraak en begeleiding) kreeg een onafhankelijke release.

We onderhouden goede relaties met onze alumni, vaak ze terug uitnodigen om te presteren in onze concert seizoen.

Laatst bijgewerkt op aug 2015

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

At Leeds College of Music we provide a stimulating and collaborative environment in which students can become creative, confident and versatile practitioners in their chosen fields. See how our relati ... Lees meer

At Leeds College of Music we provide a stimulating and collaborative environment in which students can become creative, confident and versatile practitioners in their chosen fields. See how our relationships with Leeds City College and the University of Bradford help us provide opportunities for the local, national and international communities to engage with music and music-making of the highest standards. Lees Minder