Ma / MFA creatief producerende

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MA / MFA Creative Producing

Overzicht

Geschoolde en cultureel onderlegd Creative Producenten zijn in toenemende mate de vraag in de kunst, theater en entertainment industrie als ondernemers, fundraisers, projectmanagers, conservatoren en medewerkers. Deze cursussen bieden echte wereld creatieve produceren mogelijkheden binnen Central productie kalender en met uitgebreide partners uit de industrie, zodat studenten te bouwen op hun bestaande praktijk.

Over de cursus

Central afgestudeerden hebben succesvolle producenten, onder wie Sir Cameron Mackintosh en David Jubb geworden. Studenten zullen masterclasses ondernemen in de productie met de belangrijkste industriële leiders en vernieuwers, en een actieve rol in de organisatie van evenementen, producties en projecten, ondersteund door een goed begrip van de culturele industrie, creatieve produceren, en theorie en onderzoek in het veld.

Creatieve producenten werken met kunstenaars om optredens en festivals, lopen locaties en bedrijven te creëren, beheren projecten, fondsen en de investeringen te verhogen, en te onderhandelen over commissies. Terwijl het leren, zullen de studenten krijgen ook een carrière voorsprong door het bouwen van een vitaal netwerk van de industrie en peer contacten.

cursus Detail

Deze cursussen zijn voor mensen met bestaande theater of kunstpraktijk, die willen relevante kennis en deskundigheid, creatief ondernemend en project management vaardigheden te ontwikkelen.

Zowel de MA en MFA zijn ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende partners om een ​​beroepsopleiding waar studenten hun leren kunnen zich aanmelden door middel van een breed scala aan praktische projecten. Central is betrokken bij een groot aantal externe samenwerkingsprojecten, dus in aanvulling op haar eigen productie-activiteit en de commerciële theater verbindingen, zijn baanbrekende werk in circus en locatietheater betekent uitstekende verbindingen naar een breed scala van alternatieve theatervormen. Het omarmen van de uitdagingen van het creëren van een duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van de cursus en het Centraal is er trots op te zijn door het prestigieuze London Chamber van Commercial Education Trust Koophandel (CET) erkend voor zijn ondernemerschap.

In het eerste jaar van de MFA, zullen de studenten deelnemen aan MA collega's voor het grootste deel van het jaar, het uitvoeren van professionele creatieve produceren projecten op gebieden zoals:

  • Publiciteit, fondsenwerving, sociale media strategieën
  • Business modelling en innovatie
  • Publiek ontwikkeling en betrokkenheid
  • Theatre productie en tourmanagement
  • Festival curatie en organisatie.

De MFA strekt zich uit in een tweede jaar die zich bezighoudt met verdere specialisatie vaardigheden. Studenten worden aangeboden uitgebreide en langdurige ervaring in het veld, in nauwe samenwerking met de leden van de betreffende industrie om zich te vestigen als professionele beoefenaars. Studenten worden aangemoedigd om zich te specialiseren in een of meer richtingen te bouwen op het leren van het eerste jaar. De MFA tweede jaar verruimt de mogelijkheden om kennis binnen een context en kader waarin pertinente vragen kan men oefenen, protocollen getest en nieuwe structuren voorgesteld. Studenten worden verwacht dat zij tutorials en occasionele seminars te voeren, hoewel deze kunnen via Skype of virtuele seminar faciliteiten.

Assessments

Central heeft assessment formats aan de behoeften van zowel de industrie en de academische wereld, om individuele en collectieve standplaatsen aan de industrie panelen, business plannen, online presentaties, conferentie presentaties, producties, case studies, reflecterende essays, rapporten, reviews en schriftelijke stukken weerspiegelen geselecteerd, en een persoonlijk portfolio of scriptie.

MFA studenten zullen articuleren en reflecteren op hun ontwikkeling als een professional in een inhoudelijke portefeuille, die normaal bestaat uit een minimum van twee case studies, een tweejarig persoonlijk ontwikkelingsplan en een evaluatie van het leren op de werkplek of bijlage ervaring.

Professional Focus

Deze cursus banden met vooraanstaande internationale kunstinstellingen onder meer de London International Festival of Theatre (LIFT), Praag Quadriënnale, Roundhouse, Battersea Arts Centre, Hampstead Theatre and Arts Admin en deelt goede praktijken internationaal samen met Amsterdamse Theaterschool, Utrecht Theater faculteit en theater Faculteit Praag , alsmede een nauwe samenwerking met Stage One, de geregistreerde liefdadigheidsinstelling werken met de commerciële theater industrie om nieuwe theatermakers ontwikkelen.

Onlangs studenten hebben het produceren van rollen in het Southbank Centre ondernomen, LIFT, Secret Cinema, Brighton Festival, Headlong, Engels National Opera, Emergency Exit Arts, Royal Opera House, Paines Plough, Roundhouse, Camden People's Theatre, Secret Garden Party, Block 9 Glastonbury, Kate Morley PR, Mobius Industries, Soho Theatre en vele onafhankelijke en commerciële producenten.

het werk van studenten op de cursus betekenen dat nieuwe industrie schakels worden voortdurend gesmeed, bv Centraal eerste CET award, die in 2014 afstudeerde en creëerde een nieuwe digitale festival in de Titanic Belfast Centre mei 2015.

Recente gastmedewerkers

Sunita Pandya (adjunct-directeur van de productie en presentatie, Southbank Centre), Julius Green (Author, West End Producer), James Seabright (Auteur en West End Producer), Helen Huwelijk (Artisjok), Kate McGrath (Fuel), Farooq Chaudhry (Akram Khan Company), Tim Jones (Tim Jones Consultancy), James Bierman (Producer Michael Grandage Company), Jamie Hendry (Jamie Hendry Productions en West End Producer), Steve King (Sociale Zaken), Simon Stephens (Writer), Jo Danvers (Donmar Warehouse), Marcus Davey (CEO, Roundhouse), Katie Harper (SOLT / Stage One), Eva Liparova, Maria Ana Botelho-Neves (Social Entrepreneur), Paul Tyrer (The Booking Office), Neil Adleman (Theater Advocaat / Partner, Harbottle en Lewis), Greg Ripley-Duggan (Producer en CEO, Ripley-Duggan Partnership), hoogleraar Giep Hagoort (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) Simon Kavanagh (KaosPilots), Sarah Nicholson (Executive Director, Orange Tree), David Edmunds (vertrekt) .

Toelatingseisen en Admissions

Je moet normaal gesproken een bachelordiploma in een bepaald vakgebied, (drama, theater of de prestaties studies, bijvoorbeeld, maar andere gebieden, zoals economie, politiek of zakelijke studies zijn ook relevant); aanvragen van studenten van andere disciplines zal worden beschouwd. Alle aanvragers wordt verwacht praktische ervaring in het theater aanverwante gebieden en / of kunst het management te hebben gehad. Aanvragen voor de erkenning van verworven ervaring in plaats van de academische binnenkomst kwalificatie zal ook worden overwogen indien nodig. Een aanbod zal normaliter alleen worden gemaakt na interview / auditie.

Een MFA top-up jaar voor mensen met een bestaande MA of PGDip in dit onderwerp is ook beschikbaar.

Engels taaleisen

Aanvragers voor wie Engels niet hun eerste taal zijn verplicht om hun Engels taalvaardigheid te bewijzen door het verkrijgen van een algemene score van 7,0 op een IELTS test. Wij accepteren gelijkwaardig Engels taal kwalificaties. Aanvragers wordt geadviseerd om deze certificering zo snel mogelijk te krijgen.

Interviews in Londen

Als u bent geselecteerd voor een interview voor een plaats op de Creative Producing, MA / MFA Natuurlijk kunt u het volgende verwachten: Aanvragers zal meestal worden gezien als onderdeel van een groep voor een drie uur durende sessie. Je zult elkaar te blijven voor een groot deel van de tijd, en zal een kans om meer over de cursus te leren en vragen te stellen hebben. Je zal de dag heel ontspannen, informele, en hopelijk plezierig te vinden.

Tijdens de ochtend, hetzij in een werkplaats of in gesprek, zullen we willen dat je om na te denken over hoe je zou benaderen het organiseren van een van de fabels van Aesopus. Deze Fables bestaan ​​in een aantal talen en vertalingen, en u kunt gebruik wenst te maken van één van deze te maken. Als een gids, verwijzen wij u naar Mercurius en de Woodman, De Wolf en het Lam, en De vos en de Kraai. Je bent vrij om een ​​aanpassing van deze teksten en in verband met deze taak te gebruiken, vragen wij u om:

  • breng afbeeldingen van een niet-theater ruimte die je zou kunnen voorstellen organiseren van uw kijk op de productie;
  • beslissen over een Britse locatie en een internationale locatie van uw keuze.

U krijgt de gelegenheid om een ​​korte presentatie te maken, waaruit blijkt uw huidige vaardigheden en ervaring, en de geschiktheid voor de cursus. Voor dit deel van het interview moet je in de voorbereiding van de volgende:

  • een portfolio presentatie van ongeveer drie minuten te concentreren zich vooral op één voorbeeld van uw eerdere werk;
  • invloeden op uw praktijk, zowel artistiek en ondernemend;
  • kunt u ook met u een bewerkte portfolio van uw vorige werk, voor discussie, waar je het gevoel dat dit passend is.

Je moet dragen (of mee te nemen) comfortabele kleding geschikt voor actieve werk, en laat de dag uit de buurt van andere verplichtingen.

Het interview proces krijgt u ook een kans om meer over de cursus en de School uit te vinden.

International Interviews

Elk jaar Central biedt onderdak aan een aantal interviews buiten het Verenigd Koninkrijk, met een team van docenten van het Centraal reizen naar kandidaten te ontmoeten. De internationale gesprekken zijn bedoeld om de in Londen gevestigde interview ervaring in elk aspect repliceren (anders dan een bezoek aan onze site!). Zie onze Event Finder voor een overzicht van de komende interview locaties en data.

Afstand Interviews

Centraal doet een asielzoeker een afstand interview voor deze cursus te mogen volgen. Als je in het buitenland woont en niet in staat zijn om een ​​interview in persoon die je kan naar het oordeel van de toelatingscommissie Tutor bij te wonen, de mogelijkheid van een afstand interview worden aangeboden. Als u bent geselecteerd voor een interview op deze manier wordt u gecontacteerd (normaal via e-mail) om een ​​geschikte tijd voor een interview te regelen. Dit zal worden uitgevoerd op Skype, telefoon of via 'live' e-mail uitwisseling en zal normaliter worden gebaseerd op materiaal dat u zult zijn gevraagd op voorhand in te dienen. Het interview zal worden uitgevoerd door de toelatingscommissie Tutor in samenwerking met een collega die het zicht van uw ingediende materialen zal hebben.

International Students Bezoek de sectie International Students om de details van het Engels taaleisen voor cursussen Central te bekijken.

Beyond Central

Afgestudeerde werkgelegenheid en carrière paden zijn onder andere:

Commissies en professionele berichten in het Royal Opera House, The Old Vic, Finborough Theater, Farnham Maltings, Paines Plough, Chats Palace, High Tide Festival, Garage Arts Centre, Norwich.

Oprichting van productiebedrijven waaronder twee Stage One Bursary winnaars; Crow and Elk producties (2013) en Robert Bradish Productions (2014).

Geproduceerd voor bedrijven, Bijvoorbeeld Engineer, Rhum en Clay, Vertakte Path of met kunstenaars, bijvoorbeeld Yve Blake.

Beheer van nieuwe locaties, Bijvoorbeeld StoneNest in het Londense West End.

Huldeblijk

Robert F. Brandish

Afgestudeerd 2013, winnaar van de eerste fase Beurs in 2014, onafhankelijke producent en Development Director for Orchestra Vitae.

"Iedereen met een kladblok, pen en rekenmachine kan waarschijnlijk een producent. Echter, de MA Creative Producing cursus biedt de tijd en de ruimte om een ​​unieke productie van identiteit door middel van onderzoek en praktijk te ontwikkelen. Het vergemakkelijkt de samenwerking en het opbouwen van relaties; Ik ontmoette gerenommeerde professionals uit de industrie in de voorhoede van het veld, en even belangrijk, ontwikkelde relaties met mijn creatieve productie van leeftijdsgenoten. Uiteindelijk, zonder mijn MA in Creative Producing, ik zou gewoon een andere persoon met een kladblok, pen en rekenmachine zijn. "

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Central stands at the forefront of training and research in the Dramatic Arts. Graduate employment statistics are amongst the highest in our sector, and our research has recently been assessed as ‘Wor ... Lees meer

Central stands at the forefront of training and research in the Dramatic Arts. Graduate employment statistics are amongst the highest in our sector, and our research has recently been assessed as ‘World Leading’ – and is unique in the realm of drama conservatoires. The ratio of undergraduate applications to places is the highest of any UK university. Lees Minder